10ετές ομόλογο: Νέο ιστορικό χαμηλό, στο 1,10% η απόδοση

10ετές ομόλογο: Νέο ιστορικό χαμηλό, στο 1,10% η απόδοση Facebook Twitter
Σε νέο ιστορικό χαμηλό η απόδοση του 10ετούς ομολόγου (Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI)
1

Την καλύτερη επίδοση στην ευρωζώνη σημείωναν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου σήμερα και η απόδοση του 10ετούς τίτλου υποχώρησε επιπλέον 5 μονάδες βάσης.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 1,10%, σε νέα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ. Σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης υποχωρούσαν, καθώς μειώθηκε η διάθεση ανάληψης ρίσκου από τους επενδυτές, με την αύξηση των κρουσμάτων από τον κοροναϊό να ενισχύουν τα στοιχεία ενεργητικού που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια.

«Ο λόγος που οι τίτλοι σταθερού εισοδήματος είναι πιο ισχυροί... είναι η αντίδραση που υπήρξε από τα χρηματιστήρια στη διάρκεια της νύχτας, τα οποία κατέγραψαν απώλειες λόγω ενδείξεων ότι η μετάδοση του ιού δεν δείχνει έως τώρα σημάδια επιβράδυνσης», δήλωσε αναλυτής της DZ Bank. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 κατέγραφε απώλειες 0,4% μετά από τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις.

Οι αποδόσεις των περισσότερων κρατικών ομολόγων υποχωρούσαν 2 μονάδες βάσης και ο δείκτης αναφοράς της Γερμανίας (το 10ετές γερμανικό ομόλογό της ή bund) να διαμορφώνεται στο -0,38%. To bund είναι σε τροχιά να καταγράψει τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση εδώ και ένα μήνα, με τις αποδόσεις του να έχουν αυξηθεί έξι μονάδες βάσης στην εβδομάδα, καθώς οι κινεζικές Αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα για να άρουν την πίεση από την οικονομία της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Οικονομία
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM