AirBnb: Η ΑΑΔΕ ζητά λίστα με τους Έλληνες ιδιοκτήτες και τα ακίνητα στην πλατφόρμα

AirBnb: Η ΑΑΔΕ ζητά λίστα με τους Έλληνες ιδιοκτήτες και τα ακίνητα στην πλατφόρμα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ζήτα τη συνεργασία της Airbnb προκειμένου να εντοπίσει τα ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί στο μητρώο και τους Έλληνες ιδιοκτήτες που παρανομούν, κινδυνεύοντας με πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Πριν λίγες ημέρες, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής είχε δώσει εντολή να σταλεί το συντομότερο δυνατό, αίτημα προς την Airbnb, για να βρεθούν τα στοιχεία όσων δεν έχουν δηλώσει τον Αριθμό Μητρώου Ακινήτων (ΑΜΑ) στην πλατφόρμα. Αντίστοιχη ηλεκτρονική διασταύρωση είχε σχεδιαστεί και για τις υπόλοιπες δημοφιλείς πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης όπως Booking.com, HomeAway κ.λπ.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Καθημερινή», εφόσον διασταυρωθούν τα στοιχειά και εξακριβωθούν οι παραβάτες, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο τουλάχιστον 5.000 ευρώ έκαστος.

Ήδη οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχουν εντοπίσει περίπου 20.000 ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb τα οποία δεν δηλώθηκαν στο ηλεκτρονικό Μητρώο . Παράλληλα, 130 ιδιοκτήτες ακινήτων με εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις, δεν τα είχαν δηλώσει ως όφειλαν στην εφορία. 

Υπενθυμίζεται πως ο Αριθμός Μητρώου Ακινήτου (ΑΜΑ) είναι υποχρεωτικό να γράφεται στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες των βραχυχρόνιων μισθώσεων μέσω των οποίων διατίθενται τα ακίνητα.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM
Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM
Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM