AirBnb: Η ΑΑΔΕ ζητά λίστα με τους Έλληνες ιδιοκτήτες και τα ακίνητα στην πλατφόρμα

AirBnb: Η ΑΑΔΕ ζητά λίστα με τους Έλληνες ιδιοκτήτες και τα ακίνητα στην πλατφόρμα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ζήτα τη συνεργασία της Airbnb προκειμένου να εντοπίσει τα ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί στο μητρώο και τους Έλληνες ιδιοκτήτες που παρανομούν, κινδυνεύοντας με πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Πριν λίγες ημέρες, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής είχε δώσει εντολή να σταλεί το συντομότερο δυνατό, αίτημα προς την Airbnb, για να βρεθούν τα στοιχεία όσων δεν έχουν δηλώσει τον Αριθμό Μητρώου Ακινήτων (ΑΜΑ) στην πλατφόρμα. Αντίστοιχη ηλεκτρονική διασταύρωση είχε σχεδιαστεί και για τις υπόλοιπες δημοφιλείς πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης όπως Booking.com, HomeAway κ.λπ.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Καθημερινή», εφόσον διασταυρωθούν τα στοιχειά και εξακριβωθούν οι παραβάτες, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο τουλάχιστον 5.000 ευρώ έκαστος.

Ήδη οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχουν εντοπίσει περίπου 20.000 ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb τα οποία δεν δηλώθηκαν στο ηλεκτρονικό Μητρώο . Παράλληλα, 130 ιδιοκτήτες ακινήτων με εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις, δεν τα είχαν δηλώσει ως όφειλαν στην εφορία. 

Υπενθυμίζεται πως ο Αριθμός Μητρώου Ακινήτου (ΑΜΑ) είναι υποχρεωτικό να γράφεται στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες των βραχυχρόνιων μισθώσεων μέσω των οποίων διατίθενται τα ακίνητα.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM