Φορολογικές δηλώσεις: Μέσα στον Μάρτιο ανοίγει το Taxis

Φορολογικές δηλώσεις: Μέσα στον Μάρτιο ανοίγει το Taxis Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του TAXISnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν προθεσμία να υποβάλλουν τη δήλωση τους έως τις 30 Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΑΔΕ σχεδιάζει επίσης να τρέξει την εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ μέσα στον Ιούλιο. 

Παρότι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα ξεκινήσει νωρίτερα από άλλες χρονιές, δεν αναμένεται να υπάρξει αλλαγή στις ημερομηνίες πληρωμής του φόρου.

Ο φόρος θα μπορεί να καταβληθεί σε τρις διμηνιαίες δόσεις, τέλη Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου. 

Φέτος αναμένεται να υπάρξουν περίπου 45.000 περισσότερες φορολογικές δηλώσεις καθώς σχεδόν 22.500 έγγαμοι φορολογούμενοι είχαν υποβάλλει αίτηση για χωριστές φορολογικές φορολογικές δηλώσεις από τον/ την σύζυγο τους. 

Με βάση τις χωριστές δηλώσεις θα γίνονται πλέον συμψηφισμοί οφειλών φόρων με ΕΝΦΙΑ ανά ΑΦΜ, κάτι που ήταν τεχνικά δύσκολο έως σήμερα. 

Επίσης, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, ανακοίνωσε χθες πως αλλάζει η διαδικασία υποβολής των βεβαιώσεων αποδοχών. Οι λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες μέρες. 

Πρακτικά, η πληροφορία για το ύψος των μισθών και συνολικότερα των αποδοχών, θα πρέπει να φτάνει στην ΑΑΔΕ ανά μήνα.

Αυτό θα επιτρέψει στις αρχές να καταργήσουν την ετήσια δήλωση αποδοχών κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να περιμένουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του επόμενου έτους για να μάθουν πόσα εισέπραξε ο κάθε εργαζόμενος.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM