Στα 2,617 δις ευρώ μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες τον Απρίλιο, από 2,749 δις ευρώ που ήταν τον Μάρτιο.

 

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

 

Σύμφωνα με αυτά, τον Απρίλιο οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων αυξήθηκαν στα 741 εκατ ευρώ, έναντι 675 εκατ ευρώ τον Μάρτιο.

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι οι συνολικές οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες σε μηναία βάση μειώθηκαν μόνο κατά 66 εκατ. ευρώ. Οι οφειλές σε καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών ήταν στο τέλος Απριλίου 3,358 δισ. ευρώ έναντι 3,424 δισ. ευρώ στο τέλος Μάρτη.

 

Το μεγαλύτερο μέρος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες, αφορά οφειλές των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίες τον Απρίλιο μειώθηκαν στο ποσό των 1,186 δις ευρώ, έναντι 1,308 δις ευρώ τον Μάρτιο.

 

Τα στοιχεία για την πορεία των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου έως το τέλος Απριλίου είναι αυτά τα οποία αναμένεται να εξεταστούν κατά την επικείμενη συνεδρίαση του Euroworking Group (EwG) την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να δρομολογηθεί η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.

 

Αυτό θα γίνει εφόσον διαπιστωθεί παράλληλα πως εκπληρώνεται και το προαπαιτούμενο της απρόσκοπτης διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε πανελλαδικό επίπεδο.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr