Ο σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου ερωτάται και απαντά σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών για το κείμενο «Το βδέλυγμα», του συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη που δημοσιεύτηκε στo LIFO.gr και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και συζητήσεις.  Στη συνέντευξη του στην Έφη Μαρίνου ο γνωστός σκηνοθέτης, σημειώνει ότι ο κ. Δημητριάδης είναι "λυπημένος πολύ", αλλά, όπως λέει στο κείμενο του μιλά για "ξεφτίλα του τρίτου" ενώ την ισορροπία "την βρίσκεις όταν αυτοεξεφτελίζεσαι".

 

Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης:

 

— Πώς διαβάσατε το ακραίο κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη «Το βδέλυγμα», που δημοσιεύτηκε στη Lifo;

 

Λυπημένος πολύ ο Δημήτρης...

 

— Για ξεφτίλα μιλάει κι αυτός.

 

Του τρίτου όμως. Εγώ είμαι καταδικασμένος, λόγω επαγγελματικής διαστροφής, να ξεφτιλίζομαι ο ίδιος. Η διαφορά είναι ότι την ξεφτίλα του τρίτου μπορείς να την καταγγέλλεις, να την ελεεινονολογείς, να τη θρηνείς, αλλά την ισορροπία τη βρίσκεις όταν αυτοεξευτελίζεσαι μιλώντας για την ξεφτίλα. Κι αυτή η δουλειά δεν περιέχει ηθικολογία."

 

Στη συνέντευξη του αυτή ο γνωστός σκηνοθέτης αναφέρεται στην σημερινή πολιτική κατάσταση και λέει μεταξύ άλλων: 

 

Για τον εκλογικό θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ:

Είναι τόσο σοκαριστικό αυτό που προηγήθηκε που οι Ελληνες δεν το άντεξαν. Σου λέει, μπας κι αυτός ο μαλάκας έχει δίκιο; Είναι πιο μεγάλο αυτό που ζούμε σε σχέση με το μέτρο που έχουμε να μετρήσουμε. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε αυτόν και άλλους τρεις ίδιους. Ομως, η ζωή ήταν εδώ για να μας πει ότι κανένα «όχι» δεν υπάρχει. Το bank holidays σφράγισε το τέλος των υπολειμμάτων της ιδιωτικής οικονομίας. Σήμερα η Ελλάς ζει σκηνικό προτεκτοράτου 21ου αιώνα.

 

Για την διαπραγμάτευση και το αποτέλεσμά της:

Ενας πρωθυπουργός-παιδί παίρνει την κουδουνίστρα του και πάει εις τας Ευρώπας. Και τι ανακαλύπτει εκεί; Οτι ο κόσμος είναι κακός, ότι δεν έχει τσίπα! Ανακαλύπτει, επίσης, τις βασικές αρχές της χρηματοπιστωτικής οικονομίας... Και επιστρέφει λέγοντας «ήθελα να σώσω τον κόσμο, αλλά δεν γίνεται». Ετσι ζούμε την αδυσώπητη περιδίνηση, τον ίλιγγο που μετατρέπει το «όχι» σε «ναι». Πώς μπορεί να ραμολίρει ένας σαραντάρης; Πηγαίνοντας σε δυο κόμματα, κάνοντας τρεις καταλήψεις και γινόμενος πρωθυπουργός με πνευματικά εφόδια τον Ταρζάν και τον Μικρό Ηρωα.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr