Ο παραγωγός θεάτρου Σερ Κάμερον Μάκιντος είπε ότι τα θέατρα στο Γουέστ Εντ και το Μπροντγουέι είναι απίθανο να μπορέσουν να σκηνοθετούν μιούζικαλ μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.

 

Μιλώντας στο BBC Radio 2, ο Κάμερον είπε ότι είναι αδύνατο για τα θέατρα να σχεδιάσουν το μέλλον, ενώ τα μέτρα για κοινωνική απόσταση λόγω κορωνοϊού, είναι σε ισχύ. «Θέλουμε το κοινό να αισθάνεται ασφαλές και θέλουμε και οι ηθοποιοί να αισθάνονται ασφαλείς».

 

Τα θέατρα σε πολλές χώρες έκλεισαν επ' αόριστον ως απάντηση στην πανδημία κοροναϊού. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όλες οι παραστάσεις του Γουέστ Εντ έχουν ακυρωθεί έως τις 31 Μαΐου.

 

 


Ο Σερ Κάμερον θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς ιδιοκτήτες θεάτρου και δραστήριος παραγωγός, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει πολλά φημισμένα μιούζικαλ. Τα σχόλιά του ακολουθούν εκκλήσεις άλλων επαγγελματιών του θεάτρου για επείγουσα κρατική διάσωση, προκειμένου να σωθεί η βιομηχανία από την κατάρρευση.

 

«Για τους μεγάλους παραγωγούς και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, η αλήθεια είναι πως έως ότου δεν υπάρχει πια μέτρο για κοινωνική απόσταση, δεν μπορούμε καν να σχεδιάσουμε να ανοίξουμε ξανά», είπε εκτιμώντας πως τα θέατρα θα ανοίξουν τελευταία.

 

«Θα επιστρέψουμε, αλλά χρειαζόμαστε χρόνο για να επιστρέψουμε. Εάν δεν ακούσουμε για άρση του lockdown σε λίγες εβδομάδες, νομίζω ότι η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους», είπε.

 

Τον περασμένο μήνα, ο θεατρικός συγγραφέας Τζέιμς Γκράχαμ είπε ότι θα χρειαζόταν «επιθετική κρατική διάσωση» για να σώσει τα βρετανικά θέατρα από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Σε αρκετούς μήνες, «όλα τα αποθέματα στα ταμεία θα έχουν εξαλειφθεί και δεν θα απομείνουν χρήματα», προειδοποίησε ο Γκράχαμ. «Δεν ξέρω καν αν θα υπάρξει κινηματογραφική και θεατρική βιομηχανία όπως τις ξέραμε όταν τελειώσει αυτό».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr