Το Μουσείο Μπενάκη παραμένει κλειστό, αλλά προσφέρει μέσα από τον ιστότοπό του την ευκαιρία για εικονική περιήγηση στους χώρους του. Διαδικτυακά μπορεί επίσης να ανακαλύψει κανείς τις συλλογές του μουσείου αλλά και να βρει ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για παιδιά.

 

Περιήγηση στο Μουσείο

Εικονική περιήγηση στις αίθουσες του Μουσείου Μπενάκη και ταυτόχρονα ηχητική ξενάγηση στα πιο σημαντικά εκθέματα σε 6 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά και κινέζικα).

Αυτή την εβδομάδα το Μπενάκη προτείνει τα εκθέματα στον τρίτο όροφο του Μουσείου Ελληνικού Πολιτισμού που συνδέονται με την Ελληνική Επανάσταση και το νεοσύστατο ελληνικό κράτος.

 

Οι συλλογές

Εξερευνήστε τις συλλογές του Μουσείου, ξεκινώντας με τη συλλογή Ιστορικών Κειμηλίων, και μάθετε για τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από μια σειρά σύντομων ταινιών με θεματικές από την προϊστορία έως τον 20ό αιώνα, με αφετηρία τις συλλογές του μουσείου, όπως το «Μορφές και γεγονότα από την Ελληνική Επανάσταση»

 

Δραστηριότητες για παιδιά

Αξιοποιήστε τον χρόνο με τα παιδιά με χαρτοκοπτική με κούκλες σε λιθογραφία του Ν. Νείρου που θα βρείτε εδώ ή ακούστε ένα παραμύθι.