Ομόφωνα «όχι» είπαν στη χθεσινή συνεδρίαση τα μέλη του ΚΑΣ στο αίτημα της ηθοποιού και σκηνοθέτιδος Μαρίνας Δανέζη, που ζητούσε άδεια νυχτερινού γυρίσματος στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.

 

Πρόκειται για την παραγωγή ταινίας μυθοπλασίας με τίτλο «Οι αισθηματίες», το σενάριο της οποίας βρήκε αντίθετο το Συμβούλιο, καθώς αναφερόταν σε αρχαιοκάπηλους και διεφθαρμένους αρχαιολόγους, γεγονός που, όπως αναφέρθηκε, «απαξιεί το αρχαιολογικό ιδεώδες»...

 

 

==

 

Το τρέιλερ της πιο πρόσφατης ταινίας της Μαρίνας Δανέζη, του ντοκιμαντέρ "Σωματείο Ρακοσυλλεκτών".

 

 

Το Σωματείο Ρακοσυλλεκτών ιδρύθηκε το 1992. «Προτού ιδρύσουμε το σωματείο μας ήμασταν έρμαια της καλοσύνης του κάθε οργάνου» μας λέει ο πρόεδρος Σπύρος. Η ανάγκη βιοπορισμού τους έκανε να οργανωθούν, να διεκδικήσουν και τελικά να καταφέρουν να αποκτήσουν ένα σταθερό χώρο όπου κάθε Κυριακή στήνουν το παζάρι του Σωματείου. Άνθρωποι με διαφορετικές κουλτούρες, καταγωγές, θρησκείες συνυπάρχουν αρμονικά. Ο επίτιμος πρόεδρος, ο πρόεδρος, ο γραμματέας, ο ταμίας, ο αρχιφύλακας, τα μέλη, τα επίτιμα μέλη, ένα γαϊτανάκι ανθρώπων, μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr