Ο Γιωργής Τσουρής αναδείχθηκε ο νικητής του 20ου Θεατρικού Βραβείου Δημήτρης Χορν που απονεμήθηκε νωρίτερα  στο θέατρο Δημήτρης Χορν.

 

Ο Γιωργής Τσουρής κέρδισε το φετινό βραβείο για την ερμηνεία του στο δικό του «170 τετραγωνικά (Moonwalk)» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, που ανέβηκε στο Από Μηχανής Θέατρο. Φέτος συνεχίζεται στο Θέατρο Ιλίσια.

 

Νωρίτερα οι παλαιότεροι νικητές του θεσμού, που παραβρέθηκαν στην τελετή έβγαλαν μία αναμνηστική φωτογραφία την οποία ανάρτησε στο Facebook, ο περσινός νικητής, Μιχάλης Συριόπουλος:

 

 

 

Συνυποψήφιοι για το φετινό βραβείο «Δημήτρης Χορν» για τη σαιζόν 2018-2019 ήταν οι:

 

-Αυγουστίνος Κούμουλος για τον ρόλο του ως Σκλαβί στο «Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου – Σοφίας Πάσχου (Πόρτα).

 

-Έκτορας Λιάτσος για τον ρόλο του Τζιμ Ο ´Κοννορ στον «Γυάλινο Κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά (Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας), για τους ρόλους των Μπέρναρντ, Μπέρναρντ και Μάικλ Μπλακ στο «Ένας αριθμός» της Κάρυλ Τσέρτσιλ, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Γ.Ανδρέου (Bios) και για τον ρόλο του Εστραγκόν στο «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου (Θέατρο Χώρος).

 

– Βασίλης Μαγουλιώτης για το ρόλο του Έριχ στις «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης» του Έντεν Φον Χόρβατ , σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη (Θέατρο Τέχνης- Κάρολος Κουν/ Υπόγειο).

 

-Μιχαήλ Ταμπακάκης για τον ρόλο του Μπίλι στο «Η γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;» του Έντουαρντ Άλμπι, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη (Θησείον- Ένα Θέατρο για τις Τέχνες).

 

Το βραβείο «Δημήτρης Χορν» θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν ενώ τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας.

 

Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος ενώ μέλη της ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.