Ακούστε το νέο τραγούδι του Μπρους Σπρίνγκστιν με τίτλο Western Stars

Ακούστε το νέο τραγούδι του Μπρους Σπρίνγκστιν με τίτλο Western Stars Facebook Twitter
Tο Pitchfork κάνει λόγο για τον καλύτερο στουντιακό δίσκο του Σπρίνγκστιν εδώ και χρόνια.
0

Πρεμιέρα έκανε, πριν λίγες ώρες, το νέο τραγούδι του Μπρους Σπρίνγκστιν με τίτλο Western Stars, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του καλλιτέχνη. 

To Western Stars προέρχεται από τον ομώνυμο δίσκο του 69χρονου Αμερικανού καλλιτέχνη, που κυκλοφόρησε σήμερα και για τον οποίο ήδη γράφονται διθυραμβικές κριτικές, με το Pitchfork να κάνει λόγο για τον καλύτερο στουντιακό δίσκο του Σπρίνγκστιν εδώ και χρόνια.

 

Τον Ιούλιο οι πρώτες προβολές του ντοκιμαντέρ για τον Κλάρενς Κλέμονς

Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Κλάρενς Κλέμονς, γνωστό ως «Big Man», τον σαξοφωνίστα του συγκροτήματος E Street Band που συνόδευε τον Αμερικανό τραγουδιστή της ροκ, Μπρους Σπρίνγκστιν στις εμφανίσεις του, θα προβληθεί σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες τον Ιούλιο. Το ντοκιμαντέρ «Clarence Clemons: Who Do I Think I Am?» αναμένεται να αναλύει λεπτομερώς τη ζωή και το «πνευματικό ταξίδι» του Κλέμονς, ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια μέλος της φημισμένης μπάντας E Street Band του Μπρους Σπρίνγκστιν.

Σκηνοθετημένη από τον στενό φίλο του Κλέμονς, Νικ Μιντ η ταινία θα καταγράφει την τεσσάρων δεκαετιών καριέρα του και τη συνεργασία του με τον θρύλο της ροκ σκηνής. Σύμφωνα με το Deadline, στο ντοκιμαντέρ θα συμπεριληφθούν συνεντεύξεις με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, γνωστό για την αγάπη του για τη μουσική και το σαξόφωνο, τον Τζο Γουόλς, κιθαρίστα των Eagles και άλλων ροκ συγκροτημάτων, τον Νιλς Λόφγκρεν, μέλος της E Street Band. Για τον Κλάρενς Κλέμονς μιλά επίσης ο ανιψιός του, Τζέικ Κλέμονς νυν μέλος της E Street Band.

Ακούστε το νέο τραγούδι του Μπρους Σπρίνγκστιν με τίτλο Western Stars Facebook Twitter
To εξώφυλλο του βινυλίου

Ο Κλάρενς Κλέμονς είχε συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς, μεταξύ άλλων, τον Ρίνγκο Σταρ, την Αρίθα Φράνκλιν και τον Ρίκι Σκαγκς. Όταν ο Κλάρενς Κλέμονς πέθανε τον Αύγουστο του 2011 σε ηλικία 69 ετών από εγκεφαλικό επεισόδιο, ο Μπρους Σπρίνγκστιν δημοσίευσε τον επικήδειο λόγο του στο διαδίκτυο. «Big Man, σε ευχαριστώ για την καλοσύνη σου, τη δύναμή σου, την αφοσίωσή σου, το έργο σου, την ιστορία σου. Ευχαριστώ για το θαύμα... και που άφησες ένα μικρό λευκό αγόρι να γλιστρήσει από την πλαϊνή πόρτα μέσα στο Temple of Soul» (μπάντα που είχε δημιουργήσει ο Κλάρενς Κλέμονς).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Culture
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.