Τα live του Σαββατοκύριακου 24-26/5

Τα live του Σαββατοκύριακου 24-26/5 Facebook Twitter
Benjamin Clementine, Φωτο: Tim Cochrane
0

Benjamin Clementine & His Parisian String Quintet

Μετά τη περιοδεία του με τον David Byrne, ο Άγγλος ποιητής, τραγουδιστής και συνθέτης έρχεται για μια συναυλία στην Τεχνόπολη, όπου θα παρουσιάσει τραγούδια από το βραβευμένο με Mercury άλμπουμ του «At least for now» (2015) και το «I tell a fly» (2017). Στη σκηνή θα τον συνοδεύουν πέντε έγχορδα από τη Γαλλία, ανάμεσά τους και η Barbara Le Liepvre στο τσέλο.
25/5, Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι, 21:00, εισ.: 20-37 ευρώ

Συνθετικοί

Τα live του Σαββατοκύριακου 24-26/5 Facebook Twitter
Συνθετικοί


Οι Συνθετικοί επιστρέφουν στο six d.o.g.s στις 24 Μαΐου για ένα ακόμα εκρηκτικό live ηλεκτρονικής ιστορίας, με κομμάτια-σταθμούς, όπως τα Είναι Σίγουρο, Σταύρος Κόσμα Πέτρης και Θέλω Ηδονές.
24/5, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:00, εισ.: 6-8 ευρώ

Μανώλης Φάμελλος

Τα live του Σαββατοκύριακου 24-26/5 Facebook Twitter
Μανώλης Φάμελλος


Με αφετηρία τον τελευταίο του δίσκο «Η Εποχή των Σκουπιδιών» ο Φάμελλος ανεβαίνει στη σκηνή με ένα μεγάλο μουσικό σχήμα ο πυρήνας του οποίου αποτελείται από την ίδια ομάδα που εδώ και μια δεκαετία επιμελείται κάθε νέα παραγωγή του.
Τραγούδια από το σύνολο της μουσικής του διαδρομής θα γεμίσουν το Πάρκο του ΚΠΙΣΝ, με χαρακτηριστικό πάντα το στοιχείο του ηλεκτρικού ήχου.
24/5, ΚΠΙΣΝ, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης, 21:00, Ελεύθερη είσοδος

Κυριάκος Σφέτσας

Τα live του Σαββατοκύριακου 24-26/5 Facebook Twitter
Κυριάκος Σφέτσας


Η δισκογραφική Teranga Beat καλεί τον Κυριάκο Σφέτσα με το συγκρότημά του Greek Fusion Orchestra για να παρουσιάσουν τη νέα τους κυκλοφορία με τίτλο «Greek Fusion Orchestra Vol.2» σε ένα live ιδιαίτερης σημασίας, καθώς η GFO θα εμφανιστεί ζωντανά μπροστά σε κοινό, μετά από 42 χρόνια, αποτελούμενη από νέους μουσικούς που επιλέχθηκαν από τον ίδιο τον διακεκριμένο συνθέτη.
24/5, Bios. Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, 21:00, εισ.: 8 ευρώ

Συναυλία Μουσικής Δωματίου για Κοντραμπάσο και Πιάνο

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις παρουσιάζει μια συναυλία μουσικής δωματίου για κοντραμπάσο (Γιώργος Κοκκινάρης) και πιάνο (Παπαθύμνιος Κωνσταντίνος).

Το ντουέτο δημιουργήθηκε με στόχο συστηματικές συναυλίες, ώστε να αναδείξουν το ρεπερτόριο μουσικής δωματίου για αυτά τα όργανα, αλλά και μεταγραφές από έργα για άλλα όργανα ορχήστρας και τραγούδια. Το κοντραμπάσο ξεφεύγει από το παραδοσιακό του ρόλο της συνοδείας και σαν σολιστικό όργανο, ερμηνεύει έργα μεγάλων συνθετών αλλά και λιγότερο γνωστών με ανάλογη αισθητική βαρύτητα.
24/5, Διέλευσις, Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη, 20:30, εισ.: 5-8 ευρώ

Big Bang Festival 5

Τα live του Σαββατοκύριακου 24-26/5 Facebook Twitter
Big Bang Festival


Στο Big Bang συμβαίνουν κάθε χρονιά τρελά πράγματα μέσα στη Στέγη σε διάφορους χώρους αλλά και έξω στη γειτονιά. Αφρικανική μουσική σε παρέλαση, μια ορχήστρα που μαγειρεύει, περίεργα μουσικά όργανα, υπερμεγέθη πνευστά, αυτοσχέδια μουσικά όργανα σε παράξενα σχήματα, marching bands, διαδραστικά εργαστήρια σύγχρονης μουσικής, μουσικό ταξίδι στα παράλια της Μεσογείου, δέντρα-ηχητικά γλυπτά, ηχητικά τοπία με λίμνη και πυγολαμπίδες, ηχητικό μασάζ. Μαζί με τα παιδιά σας δείτε τις φετινές εκπλήξεις και πειραματιστείτε με τη μουσική συμμετέχοντας ενεργά στις εκδηλώσεις. Δείτε το πρόγραμμα εδώ.
25/5- 26/5, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.