ΜΟΥΣΙΚΗ

Rebekah
Με καταγωγή από το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, η techno DJ και παραγωγός επιστρέφει στην Αθήνα, καλεσμένη του Vault 88. Στην πιο πρόσφατη δουλειά της, η Rebekah εξερευνά τα ποικίλα είδη του broken beat με κομμάτια που αποπνέουν δυναμισμό αλλά και μια απειλητική ατμόσφαιρα, χωρίς να παραλείπει να μας δείξει την πιο «dance floor» πλευρά της. Μαζί της στα decks o resident DJ των six d.o.g.s και Vault 88, Cirkle.
19/4, 6 d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 24:00, εισ.: 10-12 ευρώ

 

Ζαντ Μούλτακα, Το έπος του Γκιλγκαμές

Ζαντ Μούλτακα, Το έπος του Γκιλγκαμές
Ζαντ Μούλτακα, Το έπος του Γκιλγκαμές


Είναι ένα από τα παλιότερα σωζόμενα κείμενα στην ιστορία της ανθρωπότητας, αλλά η προέλευσή του παραμένει άγνωστη, όσες θεωρίες κι αν έχουν προταθεί γι' αυτήν.

 

Τώρα, ένας δημιουργός από τον Λίβανο, o Ζαντ Μούλτακα, και ένα μουσικό σύνολο που περιλαμβάνει σημαντικούς σολίστες από την Ελλάδα, τη Μέση Ανατολή και την Ιταλία δίνουν φωνή στο έργο που ξεπερνά σε αρχαιότητα τα ομηρικά έπη.
19-20/4, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, λεωφ. Συγγρού 107-109, 20:30, εισ.: 7-12 ευρώ

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Onassis Youth Festival

Onassis Youth Festival, Φωτο: Πηνελόπη Γερασίμου
Onassis Youth Festival, Φωτο: Πηνελόπη Γερασίμου


Ιστορίες από τρεις συναρπαστικές, με πλούσιο πολιτισμό και ιστορία πόλεις, την Αλεξάνδρεια, την Αθήνα και τη Βηρυτό, γίνονται αφορμή για τις παραστάσεις του δυναμικού εφηβικού φεστιβάλ της Στέγης.

 

Ερχόμενοι σε επαφή με αληθινές ιστορίες των κατοίκων τους μέσα από απομνημονεύματα, ντοκουμέντα, ιστορικά τεκμήρια, λογοτεχνικά και θεατρικά έργα αλλά και προσωπικές συνεντεύξεις, οι μαθητές επιλέγουν τα ερεθίσματα που τους συγκινούν και οι ιδέες τους γίνονται παράσταση σε συνεργασία με γνωστούς Έλληνες σκηνοθέτες.
19-21/4, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, λεωφ. Συγγρού 107-109, είσοδος ελεύθερη

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Γιαν Βαν & Παύλος Παυλίδης, Κακό Ποίημα

Γιαν Βαν & Παύλος Παυλίδης
Γιαν Βαν & Παύλος Παυλίδης


Αποτέλεσμα της συνεργασία του Γιαν Βαν με τον Παύλο Παυλίδη, τον Ευθύμη Φιλίππου και τον Χρήστο Λαϊνά, το mini album «Κακό Ποίημα» θα ακουστεί ολόκληρο.

 

Πρόκειται για έξι πρωτότυπες συνθέσεις, τρεις σε στίχους του Ευθύμη Φιλίππου και τρεις του Γιαν Βαν, στις οποίες συναντιούνται τα αναλογικά συνθεσάιζερ, το έντονα ρυθμικό στοιχείο, οι στίχοι του Φιλίππου και η φωνή του Παυλίδη.
19/4, Gagarin 205, Λιοσίων 205, 21:00, εισ.: 10-12 ευρώ

 

ΑΝΑΛΟΓΙΟ

Λάμπρος
To αφηγηματικό ποίημα του Διονύσιου Σολωμού, μια τραγική ιστορία γραμμένη σε έμμετρο στίχο με φανερές επιρροές από τον ρομαντισμό και, κυρίως, την ποίηση του λόρδου Βύρωνα παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη.

 

Αντιφατικός χαρακτήρας, ο Λάμπρος συμβολίζει τις δύο πλευρές της ανθρώπινης φύσης, το Καλό και το Κακό, που έρχονται σε σύγκρουση. Ερμηνεύουν ο Γιάννος Περλέγκας και η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, με τη Σοφία Λαμπροπούλου να συνοδεύει με το κανονάκι της.
21/4, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» - Φάρος, 19.30, είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

The Provinces

The Provinces
The Provinces


Συλλογικό εγχείρημα, το «Provinces» συγκεντρώνει οκτώ φωτογράφους που δουλεύουν μακριά από την Αθήνα αλλά και κάποιους που, έχοντας ως βάση τους την Αθήνα, φωτογραφίζουν συστηματικά μακριά από αυτήν, δίνοντάς μας μια σύγχρονη εικόνα της ελληνικής επαρχίας και της ζωής σε αυτήν.

 

Συμμετέχουν οι Τάσος Ζωίδης, Νίκος Ζωάκης, Ελένη Μουζακίτη, Δημήτρης Μπαρούνης, Φωτεινή Παπαχατζή, Χρήστος Ροντογιάννης, Χρήστος Σωτηρόπουλος, Πάνος Χαραλαμπίδης και Μαίρη Χαιρετάκη.
19/4-16/5, T.A.F., Νορμανού 5, Μοναστηράκι, Τρ.-Κυρ. 12:00-20:00, είσοδος ελεύθερη. Εγκαίνια έκθεσης: 19/4, 20:00

 

DANCE

Pachanga Boys
Τα electro beats του Μεξικανού Rebolledo συναντούν τη microhouse του Γερμανού Superpitcher στην πρώτη εμφάνιση των δημιουργών του hit «Time» στην Αθήνα.
19/4, Monastiraki Center, Αγ. Ελεούσης 3, Μοναστηράκι, 23:00, εισ.: 18-33 ευρώ

 

Triangulum: Victor Ruiz
Ο Βραζιλιάνος techno παραγωγός που έχει ως έδρα του το Βερολίνο έρχεται στην Αθήνα. Μαζί του θα μοιραστούν τα decks οι Steve Sai, Reign of Time, Albert K., N-ixøn, AleOle.
19/4, Steam Athens, Ευρυμέδοντος 3, Αθήνα, 24:00, εισ. 15-18 ευρώ

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Krama Festival

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν


Το Κράμα είναι ένα νέο μουσικό φεστιβάλ που στόχο έχει να προσφέρει μια νέα οπτική στο πλαίσιο της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής, συνδέοντας τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό με τη σύγχρονη κλασική και την ηλεκτρονική μουσική.

 

Στην πρώτη του διοργάνωση φιλοξενεί σχήματα από διαφορετικά πεδία της αθηναϊκής και λονδρέζικης μουσικής σκηνής, όπως οι Kohma, Meating For Business, Sans Corps Sextet, Jennisek, Panos Alexiadis, RSLG Quartet, Echéa Quartet και Turbo Teeth.
19-20/4, Εμπρός, Ρήγα Παλαμήδη 2, 20:00

 

420 Festival Ath
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 420 Festival έρχεται στην Αθήνα με τους Ath Kids, Mad Clip, Slogan, Saske, ILLeOo, Constantine The G, W Δ L F και Cypher Pool στη σκηνή.
20/4, Gagarin 205, Λιοσίων 205, 21:00, εισ.: 10 ευρώ