Με αφορμή τα κλειστά σχολεία στην Θεσσαλονίκη αύριο, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνει προβολές για παιδιά.

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

«Ο χιονιάς κλείνει τα σχολεία, εμείς ανοίγουμε το σινεμά!», δήλωσε το Φεστιβαλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που δεν λειτουργεί μόνο στις ετήσιες διοργανώσεις του Νοεμβρίου και του Μαρτίου, αλλά ολόκληρο το χρόνο.

 

Αύριο ημέρα όπου τα σχολεία της πόλης θα είναι κλειστά λόγω του χιονιά, το Φεστιβάλ ανοίγει τις αίθουσες του «Ολύμπιον» της πλατείας Αριστοτέλους, της ιστορικής έδρας του στο κέντρο της πόλης και προβάλλει επί τρεις ώρες ταινίες με ελεύθερη είσοδο.

 

Στο αναπάντεχο πρωινό «Kids Love Cinema» οι προβολές θα ξεκινήσουν στις 10:30 το πρωί με την προβολή πέντε ελληνικών ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, σε συνεργασία με την ASIFA Hellas, της Ένωσης Ελληνικών Κινουμένων Σχεδίων και θα συνεχιστούν στις 12:30, με το animation φιλμ «Εγώ ο κολοκυθάκης», του Κλοντ Μπαράς.

 

Οι πέντε ελληνικές ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους είναι: «Τζιτζίκι και Μυρμήγκι» του Αλέκου Παπαδάτου, «Πανδώρα και Πλάτωνας: Ο θησαυρός των πειρατών» των Νίκου Βεργίτση και Γιώργου Νικολούλια, «Μαρίζα» του Κωνσταντίνου Κρυστάλλη και «Οι φίλοι μου τα διαστημάκια» του Δημήτρη Πατρίκιου.

 

Η προβολή τους θα ξεκινήσει στην αίθουσα Παύλος Ζάννας στις 10:30.

 

Η ταινία «Εγώ, ο Κολοκυθάκης / Ma vie de courgette» σε σκηνοθεσία Κλωντ Μπαράς στα πραγματοποιηθεί στην ίδια  αίθουσα στις 12:30.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ