Γλυπτά φτιαγμένα από καμένους κορμούς δέντρων, από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Πάρνηθα το καλοκαίρι του 2007, εκθέτει από αύριο Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στο εγκαταλελειμμένο πλέον σανατόριο της Πάρνηθας, ο γλύπτης Σπυρίδων Ντασιώτης.

 

Στην Πάρνηθα στο πρώτο μισό του προηγούμενου αιώνα λειτούργησε ένα Σανατόριο για ασθενείς που έπασχαν από τη μάστιγα της εποχής, τη φυματίωση. Το κτίριο που είναι γνωστό, ως πρώην Ξενία, ανήκε τότε στο  Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, με απόφαση ίδρυσης  το 1912. Ως Σανατόριο λειτούργησε πάνω από 30 χρόνια.

 

Εκεί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, νοσηλεύτηκαν εκατοντάδες άνθρωποι, μακριά από τις οικογένειες και τους αγαπημένους τους, για μέρες, μήνες ή χρόνια.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο χώρο αυτό, από τον Οκτώβριο του 1937 μέχρι τον Απρίλη του 1938, νοσηλεύτηκε και ο Γιάννης Ρίτσος, όπου έγραψε μεταξύ άλλων, την ‘’Εαρινή συμφωνία’’

 

 

Κοντά στο χώρο αυτό , σε ένα φυσικό ξέφωτο, όπου περνούσαν τις ώρες τους οι ασθενείς, ο Γλύπτης Σπυρίδων Ντασιώτης, δημιούργησε το πάρκο με γλυπτά από κορμούς καμένων δέντρων! Γλυπτά αφιερωμένα σε αυτούς που πέρασαν ένα κομμάτι της ζωής τους εκεί και τους στιγμάτισε…. «Το πάρκο των Ψυχών».

 

Τα γλυπτά θα είναι 20, με ύψος από 2,5 έως 4,5 μέτρα.

 

Υπάλληλος του Δασαρχείου Πάρνηθας, ο Σπυρίδων Ντασιώτης, έζησε από κοντά τη μεγάλη πυρκαγιά του 2007.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr