Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τον θάνατο του Λέοναρντ Κόεν και στη γενέτειρά του, το Μόντρεαλ του Καναδά, αποφάσισαν να τον τιμήσουν με ένα μεγάλων διαστάσεων mural που απεικονίζει τον διάσημο καλλιτέχνη.

 

Η τοιχογραφία φιλοτεχνήθηκε από την μη κερδοσκοπική οργάνωση MU και βασίζεται σε μια φωτογραφία του Λέοναρντ Κοέν, την οποία είχε τραβήξει η κόρη του το 2008. Η Lorca κρύβεται επίσης πίσω από το μουσικό βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Because of» και υπήρξε μία από τους φωτογράφους στις παγκόσμιες περιοδείες του. 

 

Επικεφαλής στο συγκεκριμένο πρότζεκτ ήταν οι καλλιτέχνες Pendon -γνωστός και ως Starship- και El Mec, που ολοκλήρωσαν το έργο μαζί με 13 βοηθούς και χρησιμοποιώντας περίπου 240 δοχεία μπογιάς. Το mural ύψους 22 ορόφων καλύπτει επιφάνεια 102 τ.μ.

 

 

«Ο Λέοναρντ δεν εγκρίνει πολλά έργα. Σπάνια θα τον ενθάρρυνα να κάνει ένα έργο. Έλεγε απρόθυμα ΟΚ, αλλά και ότι έπρεπε να είναι καλό», δήλωσε ο Ρόμπερτ Κόρι, φίλος και μάνατζερ του καλλιτέχνη, στα αποκαλυπτήρια του έργου, που έγινα παρουσία φίλων και μελών της οικογένειας του Λέοναρντ Κοέν.

 

«Νιώθω πως είμαι σπίτι μου όταν βρίσκομαι στο Μόντρεαλ, με έναν τρόπο που δεν το νιώθω πουθενά αλλού», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του το 2006 ο Καναδός καλλιτέχνης, που πέθανε στις 7 Νοεμβρίου 2016.

 

Sun comes up behind Leonard. #leonardcohentribute #leonardcohen❤️ #montreal #mymontréal #crescentstreet #murals #leonardcohenmural #montrealtourisme #thereisacrackineverything #loveleonardcohen

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Danielle Labonté (@dani_labonte) στις

 

 

Beautiful tribute to #LeonardCohen in my city #Montreal #montrealmurals #montrealmural #leonardcohenmural

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Taki76 (@taki76) στις