Training Article

Facebook Twitter
0

Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας τόνισε ότι πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής στις αγορές τροφίμων της χώρας και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην αλυσίδα ανεφοδιασμού τους, μετά το νέο ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού στο Πεκίνο.

Η επανεμφάνιση της covid-19 στην κινεζική πρωτεύουσα την τελευταία εβδομάδα συνδέεται με την τεράστια αγορά χονδρικής Σινφάντι, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Πεκίνου, όπου πωλούνται καθημερινά χιλιάδες τόνοι λαχανικών, φρούτων και κρέατος.

Η επιτροπή πειθαρχίας του Κομμουνιστικού Κόμματος επεσήμανε ότι το νέο ξέσπασμα υπογραμμίζει την άμεση ανάγκη να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής στις κινεζικές αγορές και να περιοριστούν οι υγειονομικοί κίνδυνοι.   Η επιδημία είναι ένας καθρέπτης που δεν αντικατοπτρίζει μόνο τις βρώμικες και κακές πλευρές των αγορών χονδρικής αλλά και το χαμηλό επίπεδο συντήρησής τους, εκτίμησε η επιτροπή σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε χθες Τετάρτη στον ιστότοπό της.

Οι τεράστιες αγορές τροφίμων της Κίνας θεωρούνται κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη του κορωνοϊού, ο οποίος πλέον έχει μολύνει περισσότερους από 8 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Πρώτη φορά ο νέος κορωνοϊός εμφανίστηκε στην αγορά θαλασσινών Χουάναν στην πόλη Ουχάν, όπου πιστεύεται ότι πωλούνται νυχτερίδες και άλλα άγρια ζώα.

Facebook Twitter

Η επιτροπή πειθαρχίας τόνισε ότι οι περισσότερες αγορές χτίστηκαν πριν 20 με 30 χρόνια, όταν δεν είχε ακόμη αναπτυχθεί πλήρως το σύστημα αποχέτευσης.   Αξιωματούχοι στην Ουχάν πήραν αυτή την εβδομάδα 3.000 δείγματα από εργαλεία, επιφάνειες κοπής και σωλήνες αποχέτευσης από 114 υπαίθριες αγορές και 107 σούπερ μάρκετ προκειμένου να εντοπίσουν νέες πηγές μόλυνσης. Όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά, ανακοίνωσαν.   Εξάλλου η Κίνα έχει δεσμευθεί να απαγορεύσει την πώληση και την κατανάλωση άγριων ζώων προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών στου ανθρώπους, αν και θα εξακολουθήσει να επιτρέπεται η χρήση παραγώγων άγριων ζώων, οποία είναι κοινή στην παραδοσιακή ιατρική. Πηγή: www.lifo.gr

Αθήνα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτσι θα γίνει η Πλατεία Εξαρχείων μόλις ολοκληρωθούν τα έργα στο μετρό

Ελλάδα / Έτσι θα γίνει η Πλατεία Εξαρχείων μόλις ολοκληρωθούν τα έργα στο μετρό

Η LIFO παρουσιάζει όλες τις απεικονίσεις από την πρόταση του γραφείου Tense Architecture Network που επικράτησε στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και δείχνουν πώς θα διαμορφωθεί στην τελική μορφή της
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πόσο θόρυβο αντέχει η Αθήνα; - Οι επιπτώσεις στην υγεία και οι λύσεις στην μάχη με τα ντεσιμπέλ

Αθήνα / Πόσο θόρυβο αντέχει η Αθήνα; - Οι επιπτώσεις στην υγεία και οι λύσεις στη μάχη με τα ντεσιμπέλ

«Αν δεν κυκλοφορούσαν θορυβώδη δίκυκλα, αυτομάτως ο θόρυβος θα μειωνόταν κατά περίπου 50%» τονίζει μεταξύ άλλων στη LiFO ο αρχιτέκτων και σύμβουλος Ακουστικής, Θεόδωρος Τιμαγένης, αναλύοντας το περιβάλλον της Αθήνας και προτείνοντας λύσεις.
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ
Χάρης Δούκας: «Το πράσινο για εμάς είναι οξυγόνο, είναι ζωή. Δεν είναι εργολαβία»

Δημοτικές εκλογές 2023 / Χάρης Δούκας: «Η Αθήνα δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μόνο μια πόλη τουριστών»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα ΤΩΡΑ» δηλώνει ότι δεν είναι «επαγγελματίας πολιτικός» και εξηγεί πώς θα προσεγγίσει τα προβλήματα της πόλης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Αθήνα: Κενά διαμερίσματα, απίστευτα ενοίκια

Ρεπορτάζ / Αθήνα: Κενά διαμερίσματα, απίστευτα ενοίκια

Χιλιάδες διαμερίσματα και επαγγελματικά γραφεία στην Αθήνα είναι κενά. Την ίδια στιγμή το στεγαστικό πρόβλημα διογκώνεται, με τα ενοίκια να έχουν εκτοξευτεί και τα σπίτια στο κέντρο της πόλης να είναι δυσεύρετα.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ