«Η μαλ*** πάει σύννεφο» και άλλα σεξουαλικά ήθη και έθιμα της καραντίνας

«Η μαλ*** πάει σύννεφο» και άλλα σεξουαλικά ήθη και έθιμα της καραντίνας Facebook Twitter
Ο θρυλικός αυνανισμός του Σαλαμέ (με ένα ροδάκινο τουλάχιστον), στο Call me by your name
0

Πριν από κανένα χρόνο περίπου, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρος ακόμα τότε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχε πει απογοητευμένος στα τελειώματα της θητείας του, και με το γλαφυρό ύφος που επιστράτευε συχνά, ότι οι Ευρωπαίοι «έχουμε χάσει τη συλλογική μας λίμπιντο». Φυσικά, η πανδημία και ο τρόπος διαχείρισης της από την Ε.Ε. δεν βοήθησε καθόλου στην ενίσχυση της «καύλας» μας για το ευρωπαϊκό όραμα. Τι γίνεται όμως με την πραγματική λίμπιντο στην εποχή της καραντίνας;

Πόσο –και τι είδους– σεξ συμβαίνει τελικά υπό τη σκιά της πανδημίας και σε συνθήκες υποχρεωτικής απομόνωσης; Οι απόψεις διίστανται. Στα πρώτα κεφάλαια –που ήδη μοιάζουν μακρινά παρότι μιλάμε για τον περασμένο μήνα μόλις– αυτής της πρωτόγνωρης, ανώμαλης κατάστασης που μοιάζει εκτός των άλλων να απελευθερώνει μαζοχιστικές ιδρυματικές και φετιχιστικές τάσεις καθώς και πάσης φύσεως «παρεκκλίνουσες» συμπεριφορές, οι προβλέψεις έκαναν λόγο για σεξουαλικό κρεσέντο μέσα στην καραντίνα, παραγωγή μωρών, εξάντληση αποθεμάτων προφυλακτικών κ.ο.κ.

Αυτά βεβαίως για όσους διάβηκαν «νομίμως» την πύλη της καραντίνας παρέα με το έτερον τους ήμισυ, με ή χωρίς παιδιά ή άλλα οικογενειακά μέλη. Οι υπόλοιποι/ες ας πρόσεχαν. Για τιμωρία θα απομονωθούν στην άκρη της τάξης όρθιοι και με το βλέμμα στον τοίχο, όπως τα κακά παιδιά στο σχολείο. Η μοναξιά στην καραντίνα είναι η φωνή άνωθεν που τους καλεί να αναθεωρήσουν την προβληματική κοσμοθεωρία που τους έφτασε ως εδώ, τώρα που έχουν όλο τον χρόνο για στοχασμό και περίσκεψη.

Κάποιοι ενδεχομένως να φρόντισαν να κατοχυρώσουν αποκλειστικό «corona sex buddy» για την σεζόν, λίγο πριν την ισχύ των περιοριστικών μέτρων. Πολύ τολμηρή κίνηση, επίσης. Κάποιοι άλλοι ίσως να αποφάσισαν εσπευσμένα να συγκατοικήσουν παρότι η σχέση τους ήταν πολύ πρόσφατη ή/και πολύ χαλαρή. Αυτό κι αν είναι τολμηρή απόφαση.

Καθώς περνούσαν οι μέρες όμως, η διέγερση που προκαλεί η ιδέα του τέλους του κόσμου (όπως τον ξέραμε) και η «φούντωση» που προκαλούσε ο εγκλεισμός, άρχισαν να υποχωρούν. Σταδιακά κατοχυρώθηκε μια ρουτίνα της καραντίνας ενώ άρχισε να υφέρπει ανάμεσα στους τέσσερις τοίχους και ο φόβος της οικονομικής ανασφάλειας, καταστέλλοντας σημαντικά την λίμπιντο που είχε απελευθερωθεί αρχικά με την αντίληψη ότι όλα είναι ρευστά και το μέλλον αβέβαιο, οπότε αφού δεν υπάρχουν συνέπειες σ' αυτό το καθαρτήριο που βρεθήκαμε ξαφνικά, ας το ρίξουμε στο sexting. Χύμα, χωρίς υπονοούμενα.

Ακόμα και κάποιοι που υπό νορμάλ συνθήκες θα δίσταζαν, σκέφτηκαν ότι οι περιστάσεις δικαιολογούν την αποστολή μηνυμάτων δεξιά κι αριστερά με έντονο καψούρικο / σεξουαλικό / αγρίως φετιχιστικό περιεχόμενο. Αν παρεξηγηθεί η ανυποψίαστη παραλήπτρια, παρεξηγήθηκε, τι να κάνουμε, εμείς οφείλαμε να το βγάλουμε από μέσα μας πριν μας στείλει ο κορωνοϊός σε κάποια εντατική μονάδα χωρίς να έχουμε προλάβει να εκμυστηρευτούμε τους κρυφούς μας πόθους.

Μετά από ένα πρόχειρο «ρεπορτάζ» υπό τη μορφή δημοσκόπησης περιορισμένου αλλά αντιπροσωπευτικού δείγματος σε φίλους και γνωστούς που ιδιωτεύουν στην Αθήνα, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι γυναίκες δεν φαίνεται να διεγείρονται από τους περιορισμούς και την κρισιμότητα αυτής της ανώμαλης συνθήκης όσο οι άντρες, ή κάποιοι εξ αυτών, οι οποίοι –σύμφωνα με τις (δια)μαρτυρίες των γυναικών– το έχουν ρίξει στην ψηφιακή παρενόχληση σα να μην υπάρχει αύριο.

Τι να κάνουν κι οι καταπιεσμένοι οικογενειάρχες ή οι κατά συρροή πέφτουλες και οι διάφοροι «γυπαετοί» με τα πεσμένα φτερά αυτό τον καιρό... Κάπως πρέπει να εκτονωθούν κι αυτοί. Η ουρά στο σούπερ μάρκετ ή η μετακίνηση 6 «για σωματική άσκηση ή για να κάνει την ανάγκη του το κατοικίδιο» δεν ενδείκνυνται για σοβαρό φλερτ και λόγω της απόστασης ασφαλείας αλλά και λόγω της αμελώς ατημέλητης εμφάνισης που έχει καθιερωθεί ως στολή της καραντίνας.

Το βέβαιο είναι ότι στις μέρες της καραντίνας «η μαλακία πάει σύννεφο», στην πιο κυριολεκτική εκδοχή αυτής της φράσης. Αν βρεθεί «εικονικός» παρτενέρ, υπάρχει βέβαια πάντα και η δυνατότητα του video sex σε διάφορες πλατφόρμες που έχουν πάρει φωτιά αυτές τις μέρες. Όσοι και όσες πήραν το ρίσκο να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο και να συνευρεθούν διά ζώσης πραγματοποιώντας «ασυμπτωματικό» σεξ, ο θεός μαζί τους.

Κάποιοι ενδεχομένως να φρόντισαν να κατοχυρώσουν αποκλειστικό «corona sex buddy» για τη σεζόν, λίγο πριν από την ισχύ των περιοριστικών μέτρων. Πολύ τολμηρή κίνηση, επίσης. Κάποιοι άλλοι ίσως να αποφάσισαν εσπευσμένα να συγκατοικήσουν παρότι η σχέση τους ήταν πολύ πρόσφατη ή/και πολύ χαλαρή. Αυτό κι αν είναι τολμηρή απόφαση. Είτε θα έχουν στο μεταξύ αναληφθεί σε πεδία εκστατικής συμβίωσης είτε θα συνειδητοποιούν κάθε μέρα που περνά όλο και πιο έντονα ότι έκαναν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής τους.

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζούλη Αγοράκη: Αναπάντητα πέη παντού

Η λιβιδώ της καραντίνας / Τζούλη Αγοράκη: Αναπάντητα πέη παντού

Από τότε που ο κορωνοϊός μάς έκλεισε στο σπίτι, οι στύσεις έγιναν πιο σκληρές, η επιθυμία των αντρών να μοιραστούν τις στύσεις τους μνημειώδης. Η Τζούλη Αγοράκη γράφει για τον καταιγισμό dick picks που δέχονται πολλά κορίτσια, τις μέρες της καραντίνας.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η ζωή θα είναι περίεργη και απρόβλεπτη για πολύ καιρό μετά την λήξη της καραντίνας

Στήλες / Η ζωή θα είναι περίεργη και απρόβλεπτη για πολύ καιρό μετά την λήξη της καραντίνας

«Θα είναι σα να βιώνουμε την διαδικασία της εξέλιξης σε πραγματικό χρόνο»: Η πρώην αναπληρώτρια γενική γραμματέας της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (Homeland Security) των ΗΠΑ επί κυβερνήσεων Ομπάμα και συγγραφέας Juliette Kayyem, γράφει για το «παράξενο καθαρτήριο» και τη νέα ζωή που μας περιμένει την επόμενη μέρα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Ψυχή & Σώμα / Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Τα σφηνάκια τζίντζερ έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό και προβάλλονται ως ένα φυσικό booster για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πόση αλήθεια, όμως, κρύβεται πίσω από αυτή τη διατροφική τάση; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Ozempic και Mounjaro: Ιατρική επανάσταση ή παγίδα;

Ψυχή & Σώμα / Ozempic και Mounjaro: Επανάσταση στην απώλεια βάρους ή παγίδα;

Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διαιτολόγο Μελίνα Καριπίδου και τον ενδοκρινολόγο Μανώλη Σουβατζόγλου, οι οποίοι εξηγούν πώς λειτουργούν τα φάρμακα GLP-1, ποιοι μπορούν να τα πάρουν, τι ρόλο παίζει η διατροφή κατά τη χρήση τους – και τι συμβαίνει όταν διακοπούν.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Ο λάθος και ο σωστός τρόπος να δώσουμε κίνητρα σ’ ένα παιδί

Υγεία & Σώμα / Ο λάθος και ο σωστός τρόπος να δώσουμε κίνητρα σε ένα παιδί

Το κλειδί για την ανατροφή ικανών νέων ανθρώπων δεν είναι να εστιάζουμε στις δυσκολίες και τα ελλείμματά τους, αλλά να αναγνωρίσουμε και να καλλιεργήσουμε τα προτερήματά τους – να εντοπίσουμε αυτό που οι ειδικοί στην ανάπτυξη του παιδιού αποκαλούν «νησίδες ικανότητας».
THE LIFO TEAM
Κοιλιοκάκη, η σιωπηλή νόσος της γλουτένης

Υγεία & Σώμα / Κοιλιοκάκη: Η σιωπηλή νόσος της γλουτένης

Οι διατροφικές δυσανεξίες μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα βάσανο. Η πιο συχνή διαταραχή, που μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι η κοιλιοκάκη. Τι συμπτώματα έχει και πώς γίνεται η διάγνωση;
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι οι υπέρ-επεξεργασμένες τροφές;

Ψυχή & Σώμα / Τι είναι οι υπέρ-επεξεργασμένες τροφές;

Ποιες τροφές μάς κάνουν πραγματικά καλό; Πόσο junk food επιτρέπεται να καταναλώνουν τα παιδιά και πόση ζάχαρη; Και πώς ενισχύουμε το μικροβίωμα του οργανισμού; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την κλινική διατροφολόγο Κωνσταντίνα Κεραμύδα για το ποιες τροφές, ενώ μοιάζουν αθώες, είναι άκρως επικίνδυνες.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
DIET

Υγεία & Σώμα / «Είναι τεράστιο θέμα το bullying για το φαγητό στη δουλειά»

Η Εμμανουέλα Λεουνάκη είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος αλλά έχει μια διαφορετική προσέγγιση απ’ τη συνηθισμένη: δεν εστιάζει στη ζυγαριά αλλά στη συναισθηματική σχέση μας με το φαγητό και στην κοινωνική πίεση που οδηγεί σε μειωμένη αυτοεκτίμηση.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Nερό με λεμόνι: Θα χάσουμε κιλά αν το πίνουμε κάθε μέρα;

Ψυχή & Σώμα / Nερό με λεμόνι: Ισχύει ότι βοηθά στην απώλεια κιλών;

Το πρωινό ρόφημα με χλιαρό νερό και λεμόνι έχει γίνει viral στο TikTok, καθώς πολλοί είναι αυτοί που ορκίζονται στα οφέλη του: από καλύτερη πέψη και αποτοξίνωση, μέχρι λαμπερό δέρμα και ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Αλλά τι από όλα αυτά μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά; Πρόκειται για ακόμα έναν διατροφικό μύθο; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η ευτυχία ενός πιο ήσυχου Εγώ 

Υγεία & Σώμα / Το «ήσυχο Εγώ» είναι η λύση στον ναρκισσισμό των social media

Πρόκειται για έναν όρο που επινοήθηκε από τους ψυχολόγους, ως αντίδραση στη διαρκή αυτοπροβολή της εποχής μας, προτείνοντας μια ισορροπημένη ταυτότητα που συνδυάζει την αυτογνωσία με το ενδιαφέρον για τους άλλους.
THE LIFO TEAM
Εγκυμοσύνη: η καλύτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας ή μια δοκιμασία;

Ψυχή & Σώμα / Εγκυμοσύνη: Η καλύτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας ή μια δοκιμασία;

Η Τζούλη Αγοράκη συνομιλεί με την οκτώ μηνών έγκυο Παυλίνα Βουλγαράκη για τα αντιφατικά συναισθήματα μιας περιόδου που, αν και διαρκεί μόνο εννέα μήνες, ίσως τελικά δεν είναι τόσο ειδυλλιακή όσο την παρουσιάζουν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
«Άλλαξα πολλούς ψυχολόγους μέχρι να βρω τον σωστό για μένα»

Υγεία & Σώμα / «Άλλαξα πολλούς ψυχολόγους μέχρι να βρω τον σωστό για μένα»

Για να πετύχει η διαδικασία της ψυχοθεραπείας, ο θεραπευτής, πέρα από την επιστημονική του επάρκεια, πρέπει να είναι και μια προσωπικότητα που μας ταιριάζει. Πώς θα διακρίνουμε αν υπάρχει «σύνδεση» μεταξύ μας;
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Πότε έγινε το botox η νέα «ρουτίνα» των εικοσάρηδων;

Ψυχή & Σώμα / Πότε έγινε το botox η νέα «ρουτίνα» των εικοσάρηδων;

Τα τελευταία χρόνια, οι ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο. Ωστόσο, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: όσο αθώα κι αν φαίνεται αυτή η πορεία, κρύβει και παγίδες. Η συνεχής αναζήτηση της τελειότητας μπορεί να οδηγήσει σε εμμονές, σε μια διαρκή αίσθηση ανικανοποίητου και, τελικά, σε μια παραμορφωμένη αντίληψη του εαυτού μας. Η δερματολόγος Μαρίτα Κοσμαδάκη μιλά στη Μερόπη Κοκκίνη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Μια αποβολή δεν τελειώνει όταν σταματούν τα σωματικά συμπτώματα»: Πώς βιώνει πραγματικά μια γυναίκα την αποβολή  

Υγεία & Σώμα / «Όλοι σου λένε πως δεν φταις εσύ για την αποβολή, όμως εγώ πήρα πάνω μου όλη την ενοχή»  

Η Ανδριάννα, μια γυναίκα λίγο μετά τα 30, ήταν πεπεισμένη πως δεν ήθελε παιδιά. Πώς αντιμετώπισε όμως το γεγονός της αποβολής της; Και πόσο τραυματική εμπειρία είναι; Αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς καν να προσποιηθείς πως το καταλαβαίνεις.  
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία στα συμπτώματά του και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υγεία & Σώμα / Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν ποτέ χανγκόβερ, ενώ άλλοι δεν είναι καθόλου ανθεκτικοί στο αλκοόλ, ακόμη και μετά από μέτρια κατανάλωση. Οι ερευνητές έχουν αρκετές και συχνά αντικρουόμενες θεωρίες για το φαινόμενο.
THE LIFO TEAM
Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Ψυχή & Σώμα / Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που επιλέγουν την κατάψυξη ωαρίων; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τον γυναικολόγο Γιώργο Μακρή, διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο οποίος αναλύει τους πιθανούς κινδύνους της κρυοσυντήρησης ωαρίων, τις ηλικίες στις οποίες η διαδικασία δεν είναι ενδεδειγμένη, καθώς και τον λόγο που αυτή η μέθοδος έχει εξελιχθεί σε μια διαδεδομένη «μόδα» τα τελευταία χρόνια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Ψυχή & Σώμα / Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα της εξουθενωμένης μητέρας που βάζει τα παιδιά της για ύπνο και με το που εκείνα κοιμούνται τρέχει και βάζει ένα μεγάλο ποτήρι κρασί και το πίνει όλο, σχεδόν μονορούφι, στην υγειά των αντοχών της; Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την συγγραφέα Γιούλη Ψαρράκη για τη μητρότητα και την κατανάλωση αλκοόλ.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Ψυχή & Σώμα / Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Τι σημαίνει η ακμή για έναν έφηβο; Γιατί εμφανίζεται; Είναι κληρονομική; Υπάρχουν πια δραστικές θεραπείες; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τη δερματολόγο Μάργκη Καπελλάρη για τις σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης της ακμής, η οποία δεν ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
THE LIFO TEAM