ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.12.2019 | 21:21

.

Το έχετε ακούσει τόσες φορές. Τον θέλω αλλά αυτός θέλει απλά σεξ. Μου το είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη φορά που βρεθήκαμε. Μου άρεσε πολύ και καθόλου δεν με χαλούσε και εμένα η όλη κατάσταση. Θα ήθελα να περνάω απλά λίγο περισσότερο χρόνο μαζί του τουλάχιστον. Δεν του έχω πει κάτι καθώς δεν ξέρω πως θα του φαινόταν. Και τώρα τελευταία είμαι κάπως πιο απόμακρη και μάλλον φαίνεται ότι κάτι με προβληματίζει καθώς την τελευταία φορά που βρεθήκαμε μου είπε ότι δεν μπορεί να ξέρει τι θέλω αν δεν του μιλάω. Βασικά ήθελα απλά να του πω ότι ήθελα να κάνουμε τίποτα άλλο εκείνη την μέρα.Θα ήθελα να ήταν και για εμένα έτσι. Να βρίσκομασταν και όταν γυρνούσα σπίτι να ηταν σαν να το είχα ξεχάσει. Να μην με ένοιαζε ποτέ και αν θα τον ξαναδώ. Να μην τον σκεφτόμουν συνέχεια. Για αυτόν είμαι μια ωρίτσα απο την ζωή του ενώ εγώ αυτή την ώρα την σκέφτομαι ξανά και ξανά. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος να του μιλήσω τώρα καθώς δεν νομίζω να αλλάξει κάτι. Τόσο καιρό αυτό γίνεται μεταξύ μας. Είναι σαν να το είχαμε "κανονίσει" ας πούμε. Ξέρουμε ότι όταν βρεθούμε θα είναι για αυτό. Οπότε απλά δεν θα ξαναβρεθώ μαζί του και θα προσπαθήσω να τον ξεχάσω.
15
 
 
 
 
σχόλια
Αν και για μένα αυτά είναι ακαταλαβίστικα, είναι σωστό αυτό που ειπώθηκε πιο πάνω. Όλο και περισσότερες γυναίκες "κρατάνε" κάποιον άντρα αποκλειστικά για σεξ στη ζωή τους. Το στηρίζουν με το επιχείρημα ότι "δεν κάνει για κάτι παραπάνω/είναι το μόνο που κάνει καλά". Ζήσαμε μεγάλες αλλαγές τις τελευταίες δεκαετίες και αυτό έχει σαν συνέπεια να υιοθετούνε πολλές γυναίκες συμπεριφορές που μέχρι πρότινος ήταν κλασικά "αντρικές". Άρα πιστεύω κι εγώ ότι είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας και όχι φύλλου, όσο περνάνε τα χρόνια θα γίνεται πιο φανερό. Προς το παρόν πολλές γυναίκες δεν μιλάνε ανοιχτά για αυτή τους την συνήθεια για να μην κακοχαρακτηριστούν, δεν σημαίνει όμως ότι δεν το κάνουν. Διαπιστώνω μια πραγματικότητα, προσωπικά δεν είμαι άνθρωπος που θα μπορούσα να ξεχωρίσω το ένα από το άλλο, όχι γιατί ακολουθώ "παλιομοδίτικες κοινωνικές επιταγές" (εδώ γελάμε. Εγώ και επιταγές) αλλά γιατί για μένα το σεξ είναι αυτό που "επισφραγίζει" και δεν μπορεί να σταθεί αυτόνομο.
Γι' αρχή καλό είναι να ξέρουμε τι αντέχουμε και τι όχι, δεν είναι ζήτημα σεμνοτυφίας να ξέρεις τι θες και πως το θες, πχ για μένα, το πλαίσιο σχεσης με αποκλειστικότητα στον ερωτικό τομέα είναι αυτό που μου αρέσει και νιώθω καλά, τ' αλλά σχηματα δεν μου έχουν ταιριάξει μέχρι τώρα και ούτε μπορουσα να τα διαχειριστώ. Εσύ; Σου ταιριάζει όλο αυτό; Αν όχι, δεν υπάρχει λόγος να το παίζει άνετη. Ίσως στο μέλλον να σου ταιριάξει αυτή η φάση συνάντησης με κάποιον και να θες μια ωρίτσα μαζί του αλλά όχι τώρα, τίποτα δεν χρειάζεται ν' αποκλεισθεί. Αλλά αν αυτό γενικά δεν σου ταιριάζει, πως θα το διαχειριστείς με κάποιον που νιώθεις ερωτευμένη; Είναι άνιση η φάση και καλό είναι να ξεκοψεις τώρα και στο μέλλον να μην κάνεις συμφωνίες που δεν σε καλύπτουν. Εδώ σε υποσχόμενες καταστάσεις τρως τα μούτρα σου, όχι σε τόσο προβλέψιμες.
Θα συμφωνήσω απόλυτα.Τα βασικά προβλήματα που δημιουργεί αυτή η κατασκευή των ελεύθερων σχέσεων οφείλοντα σε δύο παράγοντες :α) πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν τον εαυτό τους, τι αντέχουν και τι τους ταιριάζει ή /και β) πολλοί, ιδίως γυναίκες, μπαίνουν στην διαδικασία της ελεύθερης σχέσης, με την ελπίδα ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν στη συνέχεια να έχουν κάτι παραπάνω.
Και θα συμπληρώσω :Γ) να ξέρουμε αμφότεροι τι είναι ελεύθερη σχέση. Η κοπέλα ευτυχώς δεν είπε ότι έχουν κάτι τέτοιο, γιατί δεν έχουν. Γιατί κι άλλοι (άλλες έχω δει εδώ μέσα) αναφέρουν ότι έχουν σχέση με κάποιον που βλέπουν μια φορά στο τόσο με τους δικούς του όρους απλά για σεξ. Δεν είναι σχέση αυτό και δεν θα κολλήσω στο πως κάποιοι γουστάρουν να κάνουν σεξ και με άλλους παρτενέρ και είναι άνετοι με αυτό ασχέτως αν εγώ μέχρι τώρα δεν έχω νιώσει έτσι, όμως θα εστιάσω στο γεγονός ότι όταν δεν υπάρχουν τα υπόλοιπα στοιχεία που συντελούν σε μια - ιδανικά καλή-σχέση δεν είναι το γεγονός ότι δεν έχουμε αποκλειστικότητα. Αυτή η αποκλειστικότητα είναι ο λόγος που κάποιες γυναίκες ή και άντρες μπορεί να μείνουν σε κακές σχέσεις (που αυτές καλύτερα να μην ήταν) γιατί σου λέει εγώ δεν τρώω κέρατο ενώ ξεκάθαρα δεν είναι το χειρότερο πράγμα σε μια σχέση και βρίσκω παράλογο να μένεις ν' ανέχεσαι άλλα που σε βλάπτουν κάθε μέρα αλλά να σε θιγει ότι φτιάχτηκε με κάποιον άλλον άνθρωπο κι όχι τόσο ότι σε εξαπάτησε για να το κάνει κι αθετησε τον λόγο του. Οπότε ας τα λέμε όπως είναι, αν δεν ακούγεται ωραίο δεν πειράζει(σ' αυτό το σημείο έχω γίνει νομίζω δυσάρεστη σε πολύ κόσμο) να πειράξει που δεν είναι ωραία η κατάσταση, όχι επειδή δεν το θέσαμε γλυκά-κομψα - μέσα σε καρδουλιτσες.Οπότε, συνοπτικά, να ξέρουμε τι μας ταιριάζει κι όχι να ακολουθούμε "μόδες" και να ξέρουμε τι είναι τι κι όχι να λέμε τα πράγματα με τρόπο που να μας καθησυχάζει αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη. Αν δεν απελευθερωθουμε ειδικά εμείς οι γυναίκες ως προς την σχέση και την σεξουαλικότητά μας δύσκολα θα έχουμε ικανοποιητική ζωή. Είναι ανόητο να περιμένουμε από τους ευνοημένους (όχι όλους αλλά αρκετούς) να φερθούν σπαθί όταν μπορούμε να βάλουμε κάτι αυτογκόλ μόνες μας. Οπότε κορίτσια (κυρίως) αρεστές στον εαυτό σας να είστε πρώτα και κυρίως σε τέτοια ζητήματα και γι αυτό λέμε να ταιριάζουν τα θέλω μας με τον άλλον, όχι να είμαστε μαζί του πάσι θυσία.
Επίσης αυτό δεν λέγεται "ελεύθερη σχέση". Γιατί κι αυτή σχέση είναι (λέγεται για γάμους με πολυερωτία). Αυτό που περιγράφεται είναι fuck buddies ή booty calls.
Η ελεύθερη - σεξουαλικά ως προς άλλους παρτενέρ-σχέση δεν είναι κατωτερη μορφή σχέσης σε σχέση με αυτήν που τα δύο μέλη νιωθουν (όντως;) καλύτερα με την αποκλειστικότητα. Είναι δύσκολο για μερικούς από εμάς να παραδεχτούμε ότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε ό,τι μας είναι ξένο και αμέσως πάμε να το υποβαθμισουμε, μετά αντε να αντιληφθείς τα πραγματικά υποβαθμισμενα.
Νόμισες κι εσύ ότι θα κάνετε σεξ και θα σε ερωτευτεί και θα αλλάξει γνώμη. Αμ δε, ισχύει αυτό που έγραψε ο Διογένης Κυνικός παραπάνω.Τέλος πάντων, πες τι θες κι αν δε θέλει κι αυτός το ίδιο κάνε την καρδιά σου πέτρα και φύγε. Και μην ξαναμπλεξειςσε τέτοιες καταστάσεις, μόνο στεναχώρια φέρνουν.
Κυρίες μου, από την αντρική σκοπιά θα σας πω το εξής απλό: όταν ένας άντρας λέει ''θέλω μόνο σεξ'' εννοεί ότι θέλει μόνο σεξ ΜΕ ΣΕΝΑ. Την επόμενη ημέρα κάλλιστα μπορεί να κάνει σχέση και τάχιστα να παντρευτεί με μία άλλη. Δεν είμαι ηθικολόγος για να κρίνω το ορθό ή ηθικό του να κάνετε μία ελεύθερη σχέση, αλλά αν συνειδητοποιήσετε τις δύο πρώτες προτάσεις του σχολίου μου, θα αποφευχθούν πολλά δράματα.
Συμφωνώ απόλυτα για μένα κανείς άντρας δεν θέλει μόνο σεξ απλά για κάποιο λόγο με σένα θέλει μόνο αυτό. Τώρα γιατί ή έχει άλλη ήδη ή έχει άλλη στο μυαλό του είναι κολλημένος αλλού δλδ ή δεν πληρείς τα κριτήριά του. Να προσθέσω διογένη ότι και για τις γυναίκες το ίδιο ισχύει. Και γω αν κάποιος δεν πληρεί τα κριτήρια μου θα βγω μαζί του να μην είμαι μόνη μου άλλα δεν θα έχω στο νου μου να τον κρατήσω.
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.. καλά θα κάνεις να αποδεχτείς αυτό που είπε ο κυνικός φίλος μας γιατί όσο πιο πολύ το τραβάς, τόσο πιο πολύ πληγώνεσαι. Προχώρα παρακάτω !!

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ