ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
31.10.2019 | 15:19

...

Τόσο κακο είναι να είναι κάποιος άθεος ;; Δεν πιστεύω σε ότι εσύ πιστεύεις τι και αν όλοι πιστεύουν εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ιστορίες που θέλουν να σε κάνουν να φοβάσαι για να έχεις πίστη
7
 
 
 
 
σχόλια
Παρατηρώ ότι η αθε ί α συνήθως αναφέρεται σε αντιδιαστολή με τον χριστιανισμό συγκεκριμένα.Όμως σε άλλα θρησκευτικά συστήματα, άνειλυ κολάσεως ή τελικής κρίσης, όπως ο βουδισμός πχ. (κι ως ένα βαθμό ο ιουδαισμός) δεν υπάρχει φόβος τιμωρίας που ωθεί τον ένθεο.Το θρησκευτικό συναίσθημα είναι εν πολλοίς ανάγκη συναίσθησης δέους, μια παναθρώπινη ανάγκη που όταν δεν εκφράζεται μέσω της θρησκευτικότητας, μετουσιώνεται σε άλλα μονοπάτια.
Δεν είναι κακό να είσαι άθεος, ούτε ομοίως το να πιστεύεις αν και έχει καταντήσει να θεωρείται ελαφρώς ένδειξη γραφικότητας και οπισθοδρόμησης. Σε ένα μεσομακροπρόθεσμο πλαίσιο, ένας μέσος πιστός δεν μπορεί πάντως να συνυπάρξει με έναν συνειδητά άθεο.
Δεν ειναι κακο να εισαι αθεος, ουτε κακο να εισαι θρησκος ομως και περισσοτερο στην δευτερη κατηγορια υπαρχει χλευασμος. Ισως επειδη ακουγονται στερεοτυπες εκφρασεις αλλα καποιος μπορεις οντως να τα πιστευει κ να τα πραττει ή τουλαχιστον να προσπαθει. Οπως και να χει ο καθενας εχει την αποψη του.