0
NOWNESS

Mια μοντέρνα ερωτική ιστορία στη μεγάλη πόλη: το πάθος, η λαγνεία, ο χωρισμός

Στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο κινηματογραφιστής Phillip Kaminiak, που δουλεύει μεταξύ Βερολίνου και Μέξικο Σίτι, ανέλαβε ένα προσωπικό πρότζεκτ στην προσπάθειά του να διαχειριστεί τις προηγούμενες σχέσεις του μέσα από ένα άλλο ζευγάρι, την Cassandre Clerk και τον Johannes Lex.

«Στη ζωή μου βιώνω ένα συγκεκριμένο φαινόμενο, δηλαδή θέλω να πω ότι παλεύω με την αγάπη, τις ανοιχτές σχέσεις και το να μην καταλήξω μόνο με ένα πρόσωπο», αναφέρει ο σκηνοθέτης που γύρισε το φιλμ στο μετρό του Βερολίνου, σε ορισμένες υπόγειες διαβάσεις αλλά και στις λεωφόρους γύρω από το Friedrichshain. «Η κινηματογράφηση αυτού του ζευγαριού αποτέλεσε για μενα μια άμεση και καθαρτική εμπειρία». 

Παίρνοντας έμπνευση από μια σκηνή της ταινίας «Possession» του Πολωνού κινηματογραφιστή Andrzej Żuławski, ο Kaminiak κατάφερε να συνδυάσει στο φιλμ διάφορα κινηματογραφικά είδη. 

«Αναρωτιόμουν εάν οι σημερινές σχέσεις είναι διαφορετικές σε σχέση με αυτές του παρελθόντος», δηλώνει ο σκηνοθέτης που έχει ασχοληθεί επίσης με μουσικά βίντεο και διαφημιστικά. «Η ανωνυμία των μεγάλων πόλεων, οι εφαρμογές για dating, οι ανοιχτές σχέσεις...Όλα αυτά έπρεπε να τα μάθω με τον δύσκολο τρόπο, αλλά για τους ανθρώπους σήμερα όλα φαίνονται τόσο φυσιολογικά». 

Το βίντεο περιέχει σκηνές με γυμνό. 

@Nowness

Nowness

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ