Χαλαρώνοντας στις ξύλινες σουίτες της Αυστρίας στη μέση ενός κατάλευκου, χιονισμένου δάσους Facebook Twitter
Φωτο: Peter Pichler Architecture

Χαλαρώνοντας στις ξύλινες σουίτες της Αυστρίας στη μέση ενός κατάλευκου, χιονισμένου δάσους

0

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Peter Pichler Architecture, που έχει ως έδρα του το Μιλάνο, έφερε στη δημοσιότητα ορισμένες φωτογραφίες από το τελευταίο του πρότζεκτ, το οποίο αφορά ξύλινες σουίτες κοντά στην πόλη Κιτζμπούχελ της Αυστρίας. 

Ο τίτλος αυτού του πρότζεκτ είναι «Tree Suites» και ουσιαστικά πρόκειται για ξύλινες κατασκευές, οι οποίες φαίνεται σαν να ξεπροβάλλουν μέσα από τα δέντρα του δάσους φέρνοντας έτσι σε επαφή τους επισκέπτες με τη φύση. Για να ανέβουν σε αυτήν την επτάστερη ξενοδοχειακή εγκατάσταση, οι επισκέπτες θα πρέπει να πάρουν το γυάλινο ασανσέρ που βρίσκεται μέσα στην ξύλινη κατασκευή και καταλήγει στην είσοδο του εκάστοτε δωματίου. 

Tο πιο μεγάλο «κέρδος» που θα αποκομίσουν οι μελλοντικοί επισκέπτες, μέσα από τη διαμονή τους σε αυτές τις ξύλινες σουίτες της Αυστρίας, είναι σίγουρα η ζεστασιά της φιλοξενίας στο κατάλευκο, χιονισμένο και παγωμένο τοπίο των Άλπεων.

Το μέγεθος στις σουίτες ποικίλει (από 60 μέχρι 80 τ.μ.), ενώ τόσο το υπνοδωμάτιο όσο και το μπάνιο τους είναι αρκετά ευρύχωρα. Παράλληλα, ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του χώρου είναι η γυάλινη πρόσοψή του, η οποία οδηγεί σε ένα μπαλκόνι με αντίστοιχη ξύλινη αισθητική. Χάρη σε αυτήν την πρόσοψη, οι επισκέπτες θα μπορούν να χαζέψουν τη μαγευτική θέα των δέντρων και των βουνών και να «βυθιστούν» κατά κάποιον τρόπο στην ομορφιά των Άλπεων. Εκτός αυτού, οι μεγαλύτερες σουίτες περιλαμβάνουν ιδιωτικό σαλόνι και σάουνα στο μπάνιο. 

Χαλαρώνοντας στις ξύλινες σουίτες της Αυστρίας στη μέση ενός κατάλευκου, χιονισμένου δάσους Facebook Twitter
Φωτο: Peter Pichler Architecture

Ένας από τους κύριους στόχους της ομάδας για τη δημιουργία του συγκεκριμένου πρότζεκτ ήταν η διαμόρφωση ενός χώρου που να γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον. Επιπλέον, οι ξύλινες αυτές σουίτες εναρμονίζονται απόλυτα με την τοπική αρχιτεκτονική, προσφέροντας στου επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία στην καρδιά της φύσης. 

Οι αρχιτέκτονες έχουν επίσης τοποθετήσει εξωτερικά έναν ξύλινο σκελετό, ο οποίος περιβάλλει ολόκληρο το κτίριο. Με άλλα λόγια, το κτίριο αποτελείται από δύο επίπεδα: αυτό της εξωτερικής κατασκευής που θυμίζει πλέγμα κι ένα δεύτερο, που είναι επίσης φτιαγμένο από ξύλινες δοκούς «φιλτράροντας» τη λάμψη του φωτός και δίνοντας συγχρόνως μια αίσθηση ιδιωτικότητας. 

Ωστόσο, το πιο μεγάλο «κέρδος» που θα αποκομίσουν οι μελλοντικοί επισκέπτες, μέσα από τη διαμονή τους σε αυτές τις ξύλινες σουίτες της Αυστρίας, είναι σίγουρα η ζεστασιά της φιλοξενίας στο κατάλευκο, χιονισμένο και παγωμένο τοπίο των Άλπεων. 

Χαλαρώνοντας στις ξύλινες σουίτες της Αυστρίας στη μέση ενός κατάλευκου, χιονισμένου δάσους Facebook Twitter
Φωτο: Peter Pichler Architecture
Χαλαρώνοντας στις ξύλινες σουίτες της Αυστρίας στη μέση ενός κατάλευκου, χιονισμένου δάσους Facebook Twitter
Φωτο: Peter Pichler Architecture
Χαλαρώνοντας στις ξύλινες σουίτες της Αυστρίας στη μέση ενός κατάλευκου, χιονισμένου δάσους Facebook Twitter
Φωτο: Peter Pichler Architecture
 

Με πληροφορίες από design boom

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mattias Adolfsson: «Η έμπνευση με χτυπάει σαν κεραυνός, από το πουθενά»

Design / Mattias Adolfsson: Μιλώντας με έναν κορυφαίο εικονογράφο της εποχής

Δυο-τρεις κουβέντες με τον διακεκριμένο Σουηδό γραφίστα και εικονογράφο, έναν από τους «υψηλούς προσκεκλημένους» του φετινού 7ου LAComicsFestival, που θα γίνει στη Λάρισα από τις 5 ως τις 7 Σεπτεμβρίου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το σύγχρονο design γίνεται πιο προσωπικό και all inclusive από ποτέ

ADM 2025: The Urban Issue / Το σύγχρονο design γίνεται πιο προσωπικό και all inclusive από ποτέ

Ιδέες που ζυμώνονταν αργά εδώ και μερικά χρόνια στον χώρο της εσωτερικής διακόσμησης ωρίμασαν και μας αποκαλύφθηκαν στις αρχές του 2025, ως οδηγός για τους χώρους στους οποίους θα κατοικήσουμε στο μέλλον.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Οbjects of Common Interest: «Θέλουμε να σου κεντρίσουμε το ενδιαφέρον και να κινητοποιήσουμε ένα συναίσθημα»

ADM 2025: The Urban Issue / Κίνηση, ελευθερία, ρευστή ταυτότητα: Το design των Οbjects of Common Interest

Οι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές Ελένη Πεταλωτή και Λεωνίδας Τραμπούκης τρέχουν ένα από τα πιο design studios της Ελλάδας. Πώς σκέφτονται και πώς σχεδιάζουν τα φημισμένα projects τους, όπως την εγκατάσταση εικαστικού φωτισμού που λατρεύουμε στην είσοδο της Πειραιώς 260;
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Κούρκουλας: «Η μεγάλη απειλή είναι να γίνει η πόλη ένα μεγάλο ξενοδοχείο»

ADM 2025: The Urban Issue / Ανδρέας Κούρκουλας: «Η μεγάλη απειλή είναι να γίνει η πόλη ένα μεγάλο ξενοδοχείο»

Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι, ζει στον Λυκαβηττό. Από την απόρριψη του κατεστημένου και την πίστη στη χωρική εμπειρία έως τις προκλήσεις της Αθήνας και το μέλλον των νέων δημιουργών, ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας μιλά με πάθος για την ουσία, τις ευκαιρίες και τις πληγές της σύγχρονης πόλης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
O Φασιανός στο Svenskt Tenn: Πώς βρέθηκε ο Έλληνας ζωγράφος στο πιο exclusive Σκανδιναβικό brand;

Design / Πώς βρέθηκε ο Φασιανός στο πιο exclusive Σκανδιναβικό brand;

Μια αναπάντεχη πρόταση κατέληξε σε μια έκθεση στο Svenskt Tenn, τον «βασιλιά» του Σκανδιναβικού design, που τιμά τον σπουδαίο Έλληνα καλλιτέχνη. Εκεί, κάτω από την ίδια στέγη, τα έργα του συνομιλούν με αυτά του Γιόζεφ Φρανκ, υμνώντας τη χαρά της ζωής.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Concrete Aesthetic: Γιατί βλέπουμε τόσο γκρι στην Αθήνα;

ADM 2025: The Urban Issue / Concrete Aesthetic: Γιατί βλέπουμε τόσο γκρι στην Αθήνα;

Το εμφανές σκυρόδεμα και οι γκρι τόνοι επανέρχονται στον αθηναϊκό αστικό ιστό, μεταφέροντας μαζί τους ένα φορτίο αισθητικής ιστορίας, κοινωνικών μετατοπίσεων και ψηφιακής επιρροής. Από τον μπρουταλισμό στην εποχή των hashtags, πότε η χρήση του γκρι είναι ζήτημα λειτουργίας, πότε συνήθειας και πότε συνειδητής εικόνας για το τι σημαίνει σύγχρονο;
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
Μια «πράσινη» Αθήνα ως ερώτηση. Ας δούμε το κενό αλλιώς.

ADM 2025: The Urban Issue / Μια «πράσινη» Αθήνα ως ερώτηση. Ας δούμε το κενό αλλιώς.

Μπορούμε να δούμε την Αθήνα ως ένα δίκτυο με «πάρκα», συνεπή όμως απέναντι στη φύση και στην ουσία της πόλης; Πολύ περισσότερο από ένα βιβλίο, το «Για το “αττικό τοπίο” σήμερα» του Δημήτρη Φιλιππίδη είναι μια πηγή έμπνευσης που μας δίνει μια άλλη οπτική για την πόλη και το πράσινό της.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
Συνθετική ακρίβεια και χωρική ενσωμάτωση στο αστικό τοπίο

ADM 2025: The Urban Issue / Συνθετική ακρίβεια και χωρική ενσωμάτωση στο αστικό τοπίο

Με σεβασμό στον χαρακτήρα του κάθε τόπου και μακριά από την τυποποίηση, το γραφείο gnb architects προτείνει συνθέσεις που ισορροπούν ανάμεσα στη μορφολογική καθαρότητα, τη λειτουργική πληρότητα και την κατασκευαστική ακρίβεια. Η διαρκής αναζήτηση για μια νέα, αυθεντική αφήγηση καθιστά το έργο τους σύγχρονο και βαθιά συνδεδεμένο με τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ARCHISEARCH.GR