Eurostat: Παραμένει «πρωταθλήτρια» η Ελλάδα στην ανεργία

Eurostat: Παραμένει «πρωταθλήτρια» η Ελλάδα στην ανεργία Facebook Twitter
1

Αποκαρδιωτικά παραμένουν τα στοιχεία της ανεργίας για τη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα παραμένει η χώρα με τους περισσότερους ανέργους στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με την Eurostat.

Συνολικά στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με στοιχεία του Σεπτεμβρίου 2019, η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 7,5% σε σχέση με τον Αύγουστο (από 8% το Σεπτέμβριο του 2018). Αντίστοιχα, στην Ε.Ε. η ανεργία ήταν 6,3% το Σεπτέμβριο και τον Αύγουστο 2019, σε σχέση με 6,7% ένα χρόνο πριν.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι το Σεπτέμβριο ο αριθμός των ανέργων στην ΕΕ ανήλθε στα 15,6 εκατομμύρια εκ των οποίων τα 12,3 εκατομμύρια στην Ευρωζώνη.

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην Ε.Ε. καταγράφονται στην Ελλάδα (16,9% με στοιχεία Ιουλίου 2019) και στην Ισπανία (14,2%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,1%) και στη Γερμανία (3,1%).

Σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων, το Σεπτέμβριο το ποσοστό στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 15,9% και στην Ε.Ε. στο 14,5%. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην Ε.Ε. καταγράφονται στην Ελλάδα (33,2% στο δεύτερο τρίμηνο του 2019), στην Ισπανία (32,8%) και στην Ιταλία (28,7%). Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στην Τσεχία (4,4%) και στη Γερμανία (5,9%).

Ειδικότερα, στο 16,9% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2019, σε σχέση με 17,1% τον Ιούνιο σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας σε σχέση με την περασμένη χρονιά (από 19,1% σε 16,9%, μεταξύ Ιουλίου 2018 και Ιουλίου 2019).

Ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα διαμορφώθηκε τον Ιούλιο σε 797.000. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 13,7% και στις γυναίκες στο 21%.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΣΧΑ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ελλάδα / Καιρός - Μαρουσάκης: Κρύο το Μεγάλο Σάββατο, θερμές αέριες μάζες και άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή

Από τη συννεφιά και τις τοπικές βροχές των τελευταίων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, έρχονται συνθήκες και θερμοκρασίες που θα θυμίσουν καλοκαίρι, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο
THE LIFO TEAM