0
LIFO PICKS

Τι ώθησε τρεις νεαρούς Βρετανούς να συμμετάσχουν στη θανατηφόρα μάχη κατά του ISIS στη Συρία;

Το 2019, περίπου 20 Βρετανοί υπήκοοι εγκατέλειψαν το σπίτι τους για να συμμετάσχουν στον αγώνα κατά του ISIS στη Συρία. Μέχρι στιγμής οι οκτώ από αυτούς έχουν πεθάνει.

Όμως τι είναι αυτό που οδηγεί τους Βρετανούς - κυρίως νέους σε ηλικία - να εγκαταλείψουν τις ανέσεις του σπιτιού τους και να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή πλάι σε τους ανθρώπους με τους οποίους δεν είχαν προηγούμενως καμία σχέση;

Το ντοκιμαντέρ Someone Else's War παρακολουθεί το ταξίδι τριών γονέων που θρηνούν τον θανατό των παιδιών τους καθώς ταξιδεύουν στο Ιράκ για να συναντήσουν τους Κούρδους στρατιώτες που βρέθηκαν τους τελευταίους μήνες μαζί με τα παιδιά τους. Πρόκειται για ένα σπαραξικάρδιο ψυχολογικό πορτρέτο.

Στο φιλμ βλέπουμε τους γονείς να προσπαθούν να κατανοήσουν το νόημα των επιλογών των παιδιών τους. Καθώς οι απόψεις των γονιών εξελίσσονται μέσα από τη διαδικασία απόδοσης ενός νοήματος για τον θανάτο των παιδιών τους, το ντοκιμαντέρ διερευνά όχι μόνο την ανάγκη να βάλουν μια τελεία στο δράμα τους αλλά και την τάση των ανθρώπων να αναζητούν τον ηρωισμό σε όσους πεθαίνουν.

Lifo Picks

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ