O Λάγκερφελντ μέσα από τα δικά του λόγια: «Τα πόδια μου πατούν στη γη, απλά όχι αυτή τη γη»

O Λάγκερφελντ μέσα από τα δικά του λόγια: «Τα πόδια μου πατούν στη γη, απλά όχι αυτή τη γη» Facebook Twitter
0

Είναι ο βασιλιάς, ο «Kaiser» και αν η μόδα είχε Εκκλησία μάλλον θα ήταν ο Πάπας. Ο Karl Lagerfeld, γιος ενός Γερμανού πωλητή συμπυκνωμένου γάλακτος μπήκε στο χώρο της μόδας ως βοηθός του Pierre Balmain σε ηλικία 20 ετών. Ακολούθησαν η Chloe, ο οίκος Fendi και η Chanel. Πέρα από τα υπέροχα σχέδιά του, οι προσωπικές ενδυματολογικές επιλογές του είναι θρυλικές. Το ίδιο θρυλικές είναι και οι δηλητηριώδεις ατάκες του. 

 

 

Είναι ο βασιλιάς, ο «Kaiser» και αν η μόδα είχε Εκκλησία μάλλον θα ήταν ο Πάπας. Ο Karl Lagerfeld, γιος ενός Γερμανού πωλητή συμπυκνωμένου γάλακτος μπήκε στο χώρο της μόδας ως βοηθός του Pierre Balmain σε ηλικία 20 ετών. Ακολούθησαν η Chloe, ο οίκος Fendi και η Chanel. Πέρα από τα υπέροχα σχέδιά του, οι προσωπικές ενδυματολογικές επιλογές του είναι θρυλικές. Το ίδιο θρυλικές είναι και οι δηλητηριώδεις ατάκες του.

 

 


«Όταν ήμουν τεσσάρων ζήτησα από τη μητέρα μου έναν υπηρέτη για τα γενέθλιά μου»

 



«Είμαι σαν καρικατούρα του εαυτού μου και αυτό μου αρέσει. Είναι σαν μάσκα. Και για μένα το καρναβάλι της Βενετίας διαρκεί όλο τον χρόνο»

 


«Η ζωή δεν είναι διαγωνισμός ομορφιάς, κάποιοι (άσχημοι) είναι τέλειοι. Αυτοί που μισώ είναι οι κακοί άσχημοι άνθρωποι. Οι χειρότεροι είναι οι κοντοί άντρες. Οι γυναίκες μπορούν να είναι κοντές αλλά για τους άντρες είναι αδύνατο. Είναι κάτι που δεν θα συγχωρέσουν ποτέ στη ζωή - είναι κακοί και θα θέλουν να σε σκοτώσουν»

 


«Οι φόρμες είναι σημάδι ήττας. Έχασες τον έλεγχο της ζωής σου και έτσι πήγες και αγόρασες φόρμες»

 



«Μισώ τις πνευματικές συζητήσεις με διανοούμενους γιατί με ενδιαφέρει μόνο η δική μου άποψη»

 



«Έχασα 42 κιλά μόνο και μόνο για να μπορώ να φορέσω κοστούμια του Hedi Slimane»

 


«Τα γυαλιά μου είναι σαν μπούρκα για μένα… είμαι λίγο μύωπας και όταν οι άνθρωποι που έχουν μυωπία βγάζουν τα γυαλιά τους μοιάζουν με χαριτωμένα κουταβάκια που ψάχνουν οικογένεια»

 


«Το να έχει κανείς ενήλικα παιδιά τον κάνει να μοιάζει 100 χρονών. Δεν το θέλω αυτό»

 


«Τα πόδια μου πατούν στη γη, απλά όχι αυτή τη γη»

 

«Πιστεύω ότι τα τατουάζ είναι φρικτά. Είναι σαν να ζει κανείς σε ένα φόρεμα Pucci συνέχεια. Αν το κάνεις σωστά ίσως είναι OK, αλλά…»

 



«Έχουμε χοντρές μαμάδες να κάθονται μπροστά στην τηλεόραση με τις σακούλες με τα πατατάκια τους και να λένε ότι τα μοντέλα είναι άσχημα. Η μόδα έχει να κάνει με τα όνειρα και τις ψευδαισθήσεις»

 



«Είναι λίγο χοντρούλα, αλλά έχει όμορφο πρόσωπο και θεϊκή φωνή» (για την Adele)

 



«Δεν μου αρέσει το πρόσωπο της αδερφής της. Θα έπρεπε να δείχνε μόνο την πίσω όψη της» (Για την Pippa Midleton)

 



 «Ναι, κάποιοι μου λένε ότι είμαι πολύ αδύνατος, αλλά αυτό δεν μου το είπε ποτέ κανένας αδύνατος, μόνο άνθρωποι που θα μπορούσαν να χάσουν μερικά κιλά το λένε αυτό»

 



«Η ματαιοδοξία είναι το πιο υγιές πράγμα στη ζωή»

 



«Είμαι κάπως σαν νυμφομανής με τη μόδα, που όμως δεν φτάνει ποτέ σε οργασμό»

 



«Η Coco Chanel θα μισούσε αυτό που κάνω. Έπρεπε να πάω από αυτό που ήταν η Chanel σε αυτό που θα έπρεπε να είναι, που θα μπορούσε να είναι, από αυτό που ήταν, σε κάτι άλλο»

 



«Η γάτα μου τρώει μαζί μου στο τραπέζι. Έχει πολύ δυνατή προσωπικότητα… κοιμάται κάτω από ένα μαξιλάρι και ξέρει να χρησιμοποιεί iPad»

 



«Η μόνη αγάπη στην οποία πιστεύω είναι αυτή που έχει μια μάνα για τα παιδιά της»

 



«Γιατί να σταματήσω να δουλεύω; Αν το κάνω αυτό, θα πεθάνω και θα σταματήσουν όλα»

 

 

 

 



 

Μόδα & Στυλ
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν ήξερα πού θα με πάει, ξεκίνησα με ένα σορτς και έφτιαξα δύο επιχειρήσεις»

Μόδα & Στυλ / «Δεν ήξερα πού θα με πάει, ξεκίνησα με ένα σορτς και έφτιαξα δύο επιχειρήσεις»

Η Μιρκέτα Βιδάλη, δημιουργός των brands «No Thinkin» και «Tanpire», μιλά για την εμπειρία της από τον κόσμο της επιχειρηματικότητας και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε. Πώς διαχειρίστηκε τα hate comments στα social media και τι συμβουλεύει άλλες γυναίκες που θέλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο της;
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Retro vs Approach – Νέο δίλημμα στην αγορά sneakers

Μόδα & Στυλ / Τα νέα sneakers είναι για ορειβασία στις «πλαγιές» της πόλης

Μετά την κυριαρχία των retro sneakers, τα approach shoes, μια νέα γενιά ορειβατικών αθλητικών παπουτσιών, κερδίζει συνεχώς έδαφος στα αστικά πεζοδρόμια, εκφράζοντας την καθημερινή άνεση που όλοι αποζητούμε.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Γιώργο Τροχόπουλε, πώς κατάφερες να φορά τα πλεκτά σου η Dua Lipa;

Μόδα & Στυλ / Γιώργο Τροχόπουλε, πώς κατάφερες να φορά τα πλεκτά σου η Dua Lipa;

Η Μάιλι Σάιρους, η Κένταλ Τζένερ, η Dua Lipa και πολλές ακόμα σταρ έχουν φορέσει τα πλεκτά του ανερχόμενου σχεδιαστή μόδας από τη Βέροια, που στα 23 του έχει ήδη κατακτήσει το Λονδίνο. 
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
Σε ποιoν σχεδιαστή θα ανήκει από τα τέλη Μαΐου ο οίκος Dior; / Ποιος θα βρεθεί τελικά στο τιμόνι του Dior; / Όργιο φημών και παρασκήνιο στον οίκο Dior

Μόδα & Στυλ / Σε ποιoν σχεδιαστή θα ανήκει από τα τέλη Μαΐου ο οίκος Dior;

Με τμηματικές ανακοινώσεις και μισές αλήθειες που εμπλέκουν τον Jonathan Anderson και τη Maria Grazia Chiuri, ο ιστορικός γαλλικός οίκος πλήττει την αξιοπιστία της μόδας και εκθέτει τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτήν.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Φρέντυ, τι στο καλό είναι το glass skin και γιατί το θέλουν όλοι;

Ψυχή & Σώμα / Τι στο καλό είναι το glass skin και γιατί το θέλουν όλοι;

Τι είναι αυτό που κάνει τα κορεατικά προϊόντα ομορφιάς τόσο δημοφιλή; Σε ποιο βαθμό διαμορφώνουν την αισθητική μας τα social media; Ποιες είναι οι τάσεις που κυριαρχούν στο μακιγιάζ σήμερα; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον make up artist Φρέντυ Καλομπράτσο.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Michel Gaubert: Ο dj που βάζει μουσικές στα σημαντικότερα catwalks

Βιβλίο / Michel Gaubert: Ο dj που βάζει μουσικές στα σημαντικότερα catwalks

Chanel, Dior και πολλοί ακόμα οίκοι υψηλής ραπτικής «ντύνουν» τα shows τους με τη μουσική του. Στο «Remixed», την αυτοβιογραφία-παλίμψηστο των επιρροών και των εμμονών του, ο ενορχηστρωτής της σύγχρονης catwalk κουλτούρας μας ξεναγεί σε έναν κόσμο όπου μουσική και εικόνα γίνονται ένα.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Νέες σιλουέτες, ρούχα που φοριούνται και πολύ χρώμα: Τι κρατάμε από το Παρίσι

Μόδα & Στυλ / Νέες σιλουέτες, ρούχα που φοριούνται και πολύ χρώμα: Τι κρατάμε από το Παρίσι

Από τις νέες προσεγγίσεις των οίκων Givenchy και Dries Van Noten, μέχρι τις καλλιτεχνικές παραστάσεις του Comme des Garçons και τη δημιουργική ανατροπή του Duran Lantink, στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, η βιομηχανία απέδειξε για άλλη μια φορά την ικανότητά της να εξελίσσεται και να εντυπωσιάζει.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ