5th Athens Open Air Film Festival

5th Athens Open Air Film Festival Facebook Twitter
Η έναρξη θα γίνει την Τετάρτη 17 Ιουνίου και προβλέπεται πιο θεαματική από ποτέ! Φωτό: Vangelis Patsialos
0



Το καλοκαιρινό αδελφάκι του Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας» που διοργανώνει το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ κλείνει ήδη τα πέμπτα του γενέθλια! Η γιορτή του ρετρό κινηματογράφου που μετατρέπει κάθε όμορφη γωνιά και πλατεία της πόλης σε υπαίθριο σινεμά με αστικά χρώματα και αρώματα βρίσκεται και φέτος εδώ και το πρόγραμμά της που μόλις ανακοινώθηκε είναι αισθητά διευρυμένο, περιλαμβάνοντας πάνω από 20 προβολές. Από την επόμενη εβδομάδα μέχρι τον Σεπτέμβριο, σημεία της πόλης, όπως ο πεζόδρομος της Αρεοπαγίτου, το Άλσος Πετραλώνων, το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, η πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, το Τρένο στο Ρουφ, το Αρχαίο Θέατρο Κολωνού, μουσεία όπως το Μπενάκη, το Νομισματικό, το Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό, αλλά και μερικές από τις πιο αγαπημένες θερινές αίθουσες θα υποδέχονται το κοινό με ελεύθερη είσοδο για ζεστές κινηματογραφικές βραδιές κάτω από τα αστέρια.

Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε θεματικές που περιλαμβάνουν κλασικό και επιδραστικό αμερικανικό κινηματογράφο (Χίτσκοκ, Κιούμπρικ, Σκορσέζε, Σπίλμπεργκ, Φρίντκιν, Τζον Σταλ κ.ά.), ελληνικές ταινίες (Αβδελιώδης, Παναγιωτοπούλου, Καραμαγγιώλης, Βεργίτσης), την προβολή του βωβού αριστουργήματος Νοσφεράτου του Μουρνάου με πρωτότυπη μουσική επένδυση από τους Mechanimal, avant premiere νέων ταινιών όπως το Magic Mike XXL, το σίκουελ του προ τριετίας διασκεδαστικού Magic Mike, καθώς και μια νέα συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών για προβολές στην Πειραιώς 260.

Η έναρξη θα γίνει την Τετάρτη 17 Ιουνίου και προβλέπεται πιο θεαματική από ποτέ! Ο Ναός του Ολυμπίου Διός θα υποδεχτεί το κοινό που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την κλασική βωβή ταινία του Μπάστερ Κίτον «Ο Κινηματογραφιστής», αφού προμηθευτεί το ειδικό δωρεάν δελτίο εισόδου, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον συνθέτη, πολυοργανίστα και μόλις 23 χρονών Theodore και την ορχήστρα του. Ο συνδυασμός της νοσταλγικής διάθεσης που θα νιώσουμε όλοι παρακολουθώντας αυτό το αριστούργημα του 1928 με το δέος που προκαλούν οι ζωντανές εμφανίσεις του ταλαντούχου Έλληνα μουσικού υπόσχονται μια βραδιά που θα μας μείνει αξέχαστη.

5th Athens Open Air Film Festival Facebook Twitter


Για το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών ενημερωθείτε σύντομα από το lifo.gr και το cinemag.gr.

Οθόνες
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι Έλληνες δεν αγαπούν τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας;

Οθόνες / Γιατί οι Έλληνες δεν αγαπούν τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας;

Το ελληνικό κοινό, πέρα από μια μικρή σχετικά κοινότητα ορκισμένων φαν, ποτέ δεν τιμούσε ιδιαίτερα το είδος στις αίθουσες, σίγουρα όχι όπως το αμερικανικό. Ο Δημήτρης Κολιοδήμος και ο Αβραάμ Κάουα εξηγούν τους λόγους της περιορισμένης προσέλευσης.  
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
O Χριστός του Παζολίνι, μαρξιστής, σκακιστής και ακτιβιστής

Οθόνες / O Χριστός του Παζολίνι, μαρξιστής, σκακιστής και ακτιβιστής

Η ιστορία του ισπανού ερασιτέχνη ηθοποιού Ενρίκε Ιραζόκουι που στα 20 του ο Πιερ Πάολο Παζολίνι του εμπιστεύθηκε τον ρόλο του Θεανθρώπου, παρά το ότι βρισκόταν μακριά από τα ξανθογάλανα πρότυπα του δυτικού κινηματογράφου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Και ξαφνικά, δυο ταινίες για τον… Πούτιν

The Review / Και ξαφνικά, δυο ταινίες για τον… Πούτιν

Η Βένα Γεωργακοπούλου και η Κατερίνα Οικονομάκου συζητούν για δύο ταινίες με τον Πούτιν στο επίκεντρο: συμφωνούν για την πρώτη, διαφωνούν για τη δεύτερη. Το μόνο βέβαιο; Η Ρωσία παραμένει μια τεράστια φυλακή που θα συνεχίσει να δίνει έμπνευση για περισσότερες ιστορίες.
ΒΕΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Εύη Καλογηροπούλου: «Ξενίζει όταν μια γυναίκα κάνει ταινίες δράσης»

Οθόνες / Εύη Καλογηροπούλου: «Ξενίζει όταν μια γυναίκα κάνει ταινίες δράσης»

Στην «Gorgonà» της Εύης Καλογηροπούλου δύο γυναίκες επαναστατούν και αγωνίζονται για την ελευθερία και την ταυτότητά τους, μετατρέποντας εαυτόν σε σύμβολα αντίστασης και μεταμόρφωσης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ερρίκος Λίτσης: «Τρώμε ποπκόρν και βλέπουμε να ρίχνουν πυραύλους»

Οθόνες / Ερρίκος Λίτσης: «Τρώμε ποπκόρν και βλέπουμε να ρίχνουν πυραύλους»

Ο Ερρίκος Λίτσης πρωταγωνιστεί στην «Τελευταία κλήση», ένα αστυνομικό θρίλερ βασισμένο στην υπόθεση του Σορίν Ματέι, τη συγκλονιστική ιστορία ομηρίας με τραγική κατάληξη. Ο αγαπημένος ηθοποιός μιλά για την ταινία αλλά και τους καιρούς που ζούμε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Πλαστικό και υπογονιμότητα: Το ντοκιμαντέρ The Plastic Detox στο Netflix μας καλεί να αποτοξινωθούμε άμεσα

Οθόνες / Αν θες να κάνεις παιδί, κόψε τα πλαστικά

Στο ντοκιμαντέρ The Plastic Detox στο Netflix, μια Αμερικανίδα επιδημιολόγος συναντά ζευγάρια που αγωνίζονται να κάνουν παιδί και τους ζητά να περιορίσουν δραστικά την έκθεση τους στα πλαστικά. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.
THE LIFO TEAM
Οι πιο χοτ σειρές που έρχονται αυτή την άνοιξη

Οθόνες / Οι πιο χοτ σειρές που έρχονται αυτή την άνοιξη

Οι πρεμιέρες στη μικρή οθόνη φέρνουν μαζί τους μεγάλα ονόματα και ακόμη μεγαλύτερο hype: από την τρίτη σεζόν του «Euphoria​​​​​​​» με τη Ζεντέγια και τον Τζέικομπ Ελόρντι μέχρι το «Margo’s Got Money Troubles​​​​​​​» με τις Νικόλ Κίντμαν και Μισέλ Φάιφερ.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Oscars 2026: Μπηχτή στην αλαζονεία, τιμή σε έναν σπουδαίο δημιουργό

Οθόνες / Oscars 2026: Μπηχτή στην αλαζονεία, τιμή σε έναν σπουδαίο δημιουργό

Φέτος, το Χόλιγουντ υπερασπίστηκε το μεγάλο σινεμά του Πολ Τόμας Άντερσον που αγαπά εξίσου τους χαρακτήρες και την πλοκή, τα genres και την κουλτούρα της αίθουσας, τη σάτιρα και το horror χωρίς αγκυλώσεις, τη συγκίνηση και το θέαμα χωρίς ενοχές.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ναταλία Γερμανού: «Εγώ έτσι είμαι, τα λέω τσεκουράτα»

Οι Αθηναίοι / Ναταλία Γερμανού: «Εγώ έτσι είμαι, τα λέω τσεκουράτα»

Έγινε δημοσιογράφος επειδή της το πρότεινε ο πατέρας της. Περιοδικά, ραδιόφωνο, τηλεόραση, πέρασε από όλα όπως πέρασε και από το ελληνικό τραγούδι. Δεν πιστεύει στην αυτοαναφορική τηλεόραση ούτε στις «πεσιματικές» συνεντεύξεις. Η Ναταλία Γερμανού αφηγείται τη ζωή της στη LiFO.
M. HULOT
«Ποιος θέλει να δει μια ταινία για έναν κόσμο που φλέγεται;»

Pulp Fiction / «Ποιος θέλει να δει μια ταινία για έναν κόσμο που φλέγεται;»

Η ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον «Μια μάχη μετά την άλλη» αναμένεται να σαρώσει στις σημαντικές κατηγορίες των Όσκαρ. Ποιο είναι το ιδιαίτερο στίγμα των ταινιών του; Με ποια υλικά έφτιαξε ο Άντερσον το νέο (για πολλούς) αριστούργημά του;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ