Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης

Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης Facebook Twitter
0
Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης Facebook Twitter


Από την πρώτη στιγμή, πριν από μερικούς μήνες, που το Spollati έβγαλε τα τραπεζάκια του στον πεζόδρομο της Αιόλου, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης απέναντι, στο κέντρο της Αθήνας, έδειξε ότι ήθελε να ξεχωρίσει. Η φιλοσοφία του δεν μπορούσε, λόγω περιοχής, να είναι διαφορετική από αυτήν ενός all day bar-restaurant, αλλά η έμφαση που έχει δοθεί σε όλα τα χαρακτηριστικά του, από τον σχεδιασμό του χώρου έως το φαγητό, τα ποτά και τον καφέ, του δίνουν πλεονεκτήματα στη διεκδίκηση της εύνοιας του πολυπληθούς νεανικού κοινού της περιοχής. Στους καφέδες που σερβίρονται σε μεγάλες ποσότητες έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση – χαρακτηριστικό είναι ότι ο ελληνικός καφές γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, σε μπρίκι. Το ίδιο προσεγμένα είναι και τα ποτά που τα επιμελείται ο mixologist Σταύρος Τιτάκης, υπεύθυνος για τα εξαιρετικά κοκτέιλ.

Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης Facebook Twitter

Όμως, από τα πιο δυνατά χαρτιά του Spollati είναι το φαγητό, με τον έμπειρο σεφ Τόλη Κράβαρη να έχει διαμορφώσει μια κουζίνα εύληπτη που πατάει στα κλασικά μεσογειακά βήματα και αξιοποιεί τοπικά προϊόντα. Από τα ορεκτικά, νόστιμη επιλογή είναι τα ζουμερά μανιτάρια, γεμιστά με μπαχαρένιο μοσχαρίσιο κιμά και γκραντιναρισμένα με γραβιέρα που χαρίζει ένταση στην επίγευση (€8,50). Για πιο λάιτ επιλογή, το καρπάτσιο καπνιστού σολομού πάνω σε μενταγιόν πατάτας, σερβιρισμένο με αρωματική σάλτσα λευκού κρασιού, θα σας κρατήσει ευχάριστη συντροφιά (€9,50). Σαλάτες υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία, για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις. Δοκίμασα αυτή με τη δροσερή και τραγανή ρόκα, λες και μόλις την είχες κόψει από τον κήπο, που ενισχύεται με φέτες πορτοκαλιού, χιονάτα μοτσαρελάκια, λεπτοκομμένο προσούτο, βινεγκρέτ με ξίδι βαλσάμικο Μόντενας και μαγικό ιπποφαές (€8,30) – τρώγεται απνευστί. Από τα ζυμαρικά, ωραία και πληθωρική ήταν η εκδοχή του τραχανότου με μασκαρπόνε που συνοδεύεται με λουκάνικο σχάρας (€7,30). Στο μενού θα βρεις ποικιλία από μπέργκερ αλλά και δύο προτάσεις με ασιατική καταγωγή. Αν αυτά που προσφέρονται στην όραση, στη γεύση και στην όσφρηση τα συνδυάσεις με τα επιμελημένα ακούσματα –από επιλογές ραδιοφωνικών παραγωγών τα Σαββατοκύριακα– που φτιάχνουν ατμόσφαιρα πάρτι, τότε βρίσκεσαι κοντά στην ανακάλυψη μιας επιτυχημένης εμπορικά συνταγής διασκέδασης. 


Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης Facebook Twitter

☛Spollati, Αιόλου 27Α, πλατεία Αγίας Ειρήνης, 215 5513004

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ