Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει

Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter
Μεγάλη επιτυχία έχουν τα τάπερ με τα σουβλακο-σαντουιτσάκια ή τα σάντουιτς-γλειφιτζούρια με τα φιογκάκια από ζαμπόν που δεν χρειάζονται ιδιαίτερο εξοπλισμό ή κουπάτ για να τα φτιάξεις και αρέσουν στα παιδιά γιατί τρώγονται εύκολα.
3

H Tάνια Τσουρούλα είναι η δημιουργός αυτών των ευφάνταστων και συχνά αστείων παιδικών κολατσιών που εμφανίζονται στον λογαριασμό @thegreenmixer στο Instagram. Έμπνευσή της υπήρξαν οι Γιαπωνέζες μαμάδες που κάνουν απίστευτα πράγματα στα ταπεράκια των παιδιών τους, τα bentos όπως τα αποκαλούν.

Η Τάνια, εκτός από σκληρά εργαζόμενη γυναίκα, είναι και μαμά της 4χρονης Αυγής, η οποία μονοπωλεί τον χρόνο της και εμμέσως το feed στο Instagram. «Με τη μαγειρική δεν μπορώ να πω ότι έχω πολύ καλή σχέση, μου αρέσει να τρώω πιο πολύ παρά να μαγειρεύω, αλλά μου αρέσει πάρα πολύ η ζαχαροπλαστική».

Οι χαριτωμένες δημιουργίες της είναι ένα φωτογραφικό ημερολόγιο από αυτά που φτιάχνει στη μικρή για να την πείσει είτε να φάει πρωινό (έτσι ξεκίνησε) είτε να μπει στον κόπο να ανοίξει το ταπεράκι που παίρνει μαζί της στο σχολείο.

Πριν έρθει η μικρή, είχε αρχίσει να ασχολείται, στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο της, με τα γλυκά και είχε ανοίξει ένα blog γιατί έψαχνε να βρει καλλιτεχνική διέξοδο και να σπάσει τη μονοτονία της ρουτίνας «γραφείο-σπίτι-γραφείο». «Πάντα καταπιανόμουν με κάτι καλλιτεχνικό και το DJing ήταν η αμέσως προηγούμενη ενασχόλησή μου –για κάποιο διάστημα έπαιζα μουσική σε μπαρ και πάρτι–, οπότε από κει που ασχολιόμουν με δίσκους, CDs και μείκτες, άρχισα να ασχολούμαι με τη μείξη κέικ. Στα αγγλικά άλλωστε η λέξη mixer σημαίνει και μείκτης και μίξερ».

Οι χαριτωμένες δημιουργίες της είναι ένα φωτογραφικό ημερολόγιο από αυτά που φτιάχνει στη μικρή για να την πείσει είτε να φάει πρωινό (έτσι ξεκίνησε) είτε να μπει στον κόπο να ανοίξει το ταπεράκι που παίρνει μαζί της στο σχολείο και να φάει κάτι – είναι λίγο δύσκολη, όπως καταλάβατε.

Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter

«Το feed μου είναι χωρισμένο σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη αφορά τα ταπεράκια που φτιάχνω για να παίρνει η μικρή στο σχολείο, ένα φωτογραφικό ημερολόγιο θα μπορούσες να πεις, η δεύτερη περιλαμβάνει τα "σπέσιαλ πρωινά" που της φτιάχνω τα Σαββατοκύριακα που είμαστε μαζί και τα ξεκίνησα γιατί δεν ήθελε με τίποτα να φάει πρωινό (το πρωινό είναι ιερό στο σπίτι μας) και η τρίτη τα γλυκά που φτιάχνω αραιά και πού πλέον» εξηγεί η Τάνια.

Μα, πώς τα φτιάνει; «Μεγάλη επιτυχία έχουν τα τάπερ με τα σουβλακο-σαντουιτσάκια ή τα σάντουιτς-γλειφιτζούρια με τα φιογκάκια από ζαμπόν που δεν χρειάζονται ιδιαίτερο εξοπλισμό ή κουπάτ για να τα φτιάξεις και αρέσουν στα παιδιά γιατί τρώγονται εύκολα. Για να τα κάνεις, απλώς κόβεις το σάντουιτς σε τετραγωνάκια και το περνάς σε στικ για γλειφιτζούρια, διότι για τα μικρά παιδιά καλύτερα να μη χρησιμοποιούμε αιχμηρά καλαμάκια για σουβλάκια».

Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter
Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter
Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter
Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter
Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter
Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter
Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter
Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter
Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter
Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter
Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter
Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter
Γεύση
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ