Η επιστήμη μίλησε: αυτό είναι το είδος του σεξ που μας κάνει ευτυχισμένους

Η επιστήμη μίλησε: αυτό είναι το είδος του σεξ που μας κάνει ευτυχισμένους Facebook Twitter
6

 

Δεν είναι ότι δεν το ξέρουμε, ωστόσο, οι ρυθμοί και οι σχέσεις που υπαγορεύει ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν μας επιτρέπει πάντα να το παραδεχθούμε: δεν αρκεί το σεξ. Είναι το είδος του σεξ που μας κάνει ευτυχισμένους. Ακόμη κι αν δεν είμαστε «σχεσάκηδες», η επαφή -όχι τα προκαταρκτικά-, αλλά η τρυφερότητα, οι αγκαλιές, τα χάδια είναι που δίνουν νόημα στη σεξουαλική μας ζωή και όχι αυτή καθ' αυτή η σεξουαλική πράξη. 

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Τορόντο, η συχνότητα της μιας φοράς την εβδομάδα ή της μιας φοράς στις δέκα μέρες, μαζί με το είδος της οικειότητας που μοιράζεται το ζευγάρι, το κάνουν ή όχι ευτυχισμένο. Πρακτικά η έρευνα αποδεικνύει ότι όλα γίνονται για τις... αγκαλιές, τα φιλιά και τα χάδια, για ό,τι δηλαδή μπορεί να προηγηθεί ή να ακολουθήσει του σεξ και όχι αποκλειστικά για τη σεξουαλική πράξη. Με λίγα λόγια, οι σχέσεις των ζευγαριών εξαρτώνται από τον σεξουαλικό παράγοντα, αλλά χτίζονται πάνω σε όλα τα υπόλοιπα.. 

Για να αποδείξουν την υπόθεση τους οι ερευνητές επιστράτευσαν 335 Αμερικανούς εθελοντές, οι οποίοι έπρεπε να απαντήσουν σε ένα σχετικά εύκολο ερωτηματολόγιο: πόσα συχνά έκαναν σεξ, πόσο ευτυχισμένοι ένιωθαν μετά από αυτό, πόσο συχνά τους φιλούσαν ή τους αγκάλιαζαν οι σύντροφοι τους; Στη δεύτερη φάση του πειράματος, οι επιστήμονες απηύθυναν τις ίδιες ερωτήσεις σε 74 ζευγάρια από το Σαν Φρανσίσκο, ενώ στην τρίτη ζήτησαν από 106 ζευγάρια από τη Σουηδία να κρατούν ημερολόγιο για τη συχνότητα με την οποία συνευρίσκονταν. 

Εκείνο που τελικά προέκυψε, κατ' αρχάς ήταν ότι τα ζευγάρια που έκαναν σεξ τουλάχιστον μια φορά ανά 10 ημέρες, τόσο πιο εύκολο τους ήταν να διατηρήσουν μία ευτυχισμένη, ομαλή ζωή, στην οποία οι τρυφερές κινήσεις, οι αγκαλιές και τα φιλιά συντηρούνταν καθ' όλη τη διάρκεια και μέχρι την επόμενη συνεύρεσή τους.  Και μπορεί να μην είναι εύκολο -ούτε και πολύ ρομαντικό- το να καταγράφει κανείς υπό μορφήν ημερολογίου πότε ακριβώς χάιδεψε τον σύντροφο του ή πότε του έδωσε ακόμη ένα φιλί, ωστόσο, είναι πιο εύκολο να διαχωριστούν οι μέρες σε πολύ τρυφερές και σε λιγότερο, οι ερευνητές επιμένουν: τα ζευγάρια που είχαν στο ενεργητικό τους περισσότερες τέτοιες οικείες στιγμές εμφανίζονται με ειλικρίνεια και ως τα πιο ευτυχισμένα της έρευνας. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα αυτής της καταγραφής αναμένονται να δημοσιευθούν τις επόμενες μέρες στο "Personality and Social Psychology Bulletin".

Με πληροφορίες από το Men'sHealth.com

Υγεία & Σώμα
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Ψυχή & Σώμα / Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Τι σημαίνει «σωστή» διατροφή στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων; Πόσοι από τους διατροφικούς «κανόνες» που ακούμε είναι μύθοι; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον νοσοκομειακό διαιτολόγο Χρήστο Παπαβαγγέλη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Ψυχή & Σώμα / Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Τα σφηνάκια τζίντζερ έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό και προβάλλονται ως ένα φυσικό booster για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πόση αλήθεια, όμως, κρύβεται πίσω από αυτή τη διατροφική τάση; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

3 σχόλια
Είναι απλά μία έρευνα και τα αποτελέσματά της. Αν γνωρίζετε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα δημοσιεύσεων κτλ. θα καταλάβετε ότι δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Για να εδραιωθεί το αποτέλεσμά της παίζουν ρόλο: το πόσες έρευνες έχουν βγει πριν ή θα βγουν μετά και πιστοποιούν το ίδιο αποτέλεσμα, το πόσο σοβαρό είναι το περιοδικό που δημοσιεύθηκε, το πόσοι θα κάνουν cite στην εν λόγω έρευνα μελλοντικά και σε πόσο σημαντικά περιοδικά.
Oι απόψεις διίστανται φοβάμαι. Πριν καμιά βδομάδα διάβασα μια τέτοιου τύπου έρευνα σε ένα άλλο περιοδικό που συμπέραινε το αντίστροφο. Κατέληγε συγκεκριμένα : Το καλό και συχνό σεξ είναι που οδηγεί ένα ζευγάρι να είναι τρυφερό μεταξύ του και όχι το αντίστροφο τελικά, που σημαίνει ότι δεν είναι η τρυφερότητα του ζευγαριού που το οδηγεί σε ευτυχισμένη και συχνή σεξουαλική ζωή όπως νομίζαμε.Δεν ξέρω ποιά από τις 2 έρευνες να πιστέψω. Συνεπώς δεν θα πιστέψω καμία.
Δεν θα σου πει μια έρευνα τι θα κανείς και τι δεν θα κανείς στη προσωπική σου ζωή και στο κρεβάτι σου με το σύντροφο σου για να είσαι ευτυχισμένη.. το ενδεχόμενο να κανείς ότι σου βγαίνει με το ταίρι σου δεν υπάρχει ;;Λολ