Τυφλά μοντέλα για πρώτη φορά στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι

Τυφλά μοντέλα για πρώτη φορά στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι Facebook Twitter
0
Τυφλά μοντέλα για πρώτη φορά στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι Facebook Twitter

Λίγες ώρες πριντο τέλος της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, το Pavillon Vendôme φιλοξένησε σήμερα μια διαφορετική επίδειξη μόδας που στόχο είχε να φέρει στο προσκήνιο την διαφορετικότητα και την ανάγκη ένταξης ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία αλλά και στο χώρο της μόδας.

Το "The Blind Fashion show" είναι μια πρόταση που ήρθε ήρθε στο Παρίσι, αφού θριάμβευσε στη Νέα Υόρκη, όπου κατάφερε να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για το τι απομένει να γίνει για την ένταξη των τυφλών και με προβλήματα όρασης ανθρώπων σ' αυτόν τον περίπλοκο και ανταγωνιστικό χώρο.

Πίσω από το πρότζεκτ είναι η Myriam Chalek, η CEO του οργανισμού Creative Business House, στη Νέα Υόρκη η οποία πριν από ένα χρόνο είχε επίσης διοργανώσει επίδειξη για ανθρώπους που πάσχουν από νανισμό.

Τα μοντέλα δεν ήταν επαγγελματίες οι οποίοι ακολουθούσαν τα στερεότυπα της ομορφιάς και το κάθε ρούχο είχε σχεδιαστεί αποκλειστικά για την επίδειξη αυτή.

Η Cecilia, μια 19χρονη που περπάτησε στην πασαρέλα δήλωσε πολύ ευτυχισμένη που συμμετείχε στο σόου και πως η επίδειξη αυτή ήταν πολύ σημαντική για το μήνυμα που έστειλε. «Νομίζω ότι αυτή η επίδειξη είναι πολύ σημαντική, διότι στέλνει για πρώτη φορά ένα μήνυμα: οι τυφλοί άνθρωποι μπορούν να κάνουν ό, τι ο καθένας, απλά το κάνουν διαφορετικά», είπε.

Η μόνη προσαρμογή που έγινε στην πασαρέλα ήταν ένα νήμα που τοποθετείται στη μέση του catwalk το οποίο βοηθούσε τα μοντέλα στην καθοδήγησή τους.

Τυφλά μοντέλα για πρώτη φορά στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι Facebook Twitter
Τυφλά μοντέλα για πρώτη φορά στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι Facebook Twitter
Τυφλά μοντέλα για πρώτη φορά στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι Facebook Twitter
Τυφλά μοντέλα για πρώτη φορά στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι Facebook Twitter
Τυφλά μοντέλα για πρώτη φορά στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι Facebook Twitter
Τυφλά μοντέλα για πρώτη φορά στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το απρόσμενο restart του Tζον Γκαλιάνο στη Zara

Μόδα & Στυλ / Το απρόσμενο restart του Tζον Γκαλιάνο στη Zara

Ο Βρετανός σχεδιαστής συμφώνησε να δουλέψει τα επόμενα δύο χρόνια πάνω σε κομμάτια αρχείου του ισπανικού ομίλου και η πρώτη συλλογή με την ενέργεια και την καλλιτεχνική του υπογραφή αναμένεται τον Σεπτέμβριο.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
«Είσαι ό,τι φοράς», μια έκθεση για την τέχνη και το ρούχο στον 21ο αιώνα

Εικαστικά / «Είσαι ό,τι φοράς» και ό,τι φοράς ίσως είναι τέχνη

Με επίκεντρο το έργο της Σοφίας Κοκοσαλάκη, η έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη φέρνει σε δημιουργικό διάλογο 32 Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες και σχεδιαστές, προτείνοντας τη μόδα ως μορφή τέχνης, στάση ζωής και πολιτισμική δήλωση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Οι σχεδιαστές της Loewe το διασκεδάζουν και αυτο είναι καλό

Μόδα & Στυλ / Οι σχεδιαστές της Loewe το διασκεδάζουν και αυτό είναι καλό

Στη δεύτερη συλλογή τους για τον ισπανικό οίκο, οι Αμερικανοί σχεδιαστές Τζακ ΜακΚάλοου και Λάζαρο Χερνάντες πειραματίζονται με έντονες αντιθέσεις και παίζουν με υλικά και ρομποτικά crafts.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Οι πιο ονειρικές μπαλαρίνες είναι Ελληνικές

Μόδα & Στυλ / Οι πιο ονειρικές μπαλαρίνες είναι Ελληνικές

Στο brand Elina Linardaki σχεδιάζουν τα ωραιότερα παπούτσια που είδαμε τελευταία. Η Ελίνα και η Βεατρίκη, μαμά και κόρη, σχεδιάζουν μπαλαρίνες, loafers, mules και σανδάλια με ένστικτο, τόλμη και παιχνιδιάρικη διάθεση, αντλώντας έμπνευση από παντού.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Αποθέωση του Άντερσον στον Dior, στάσιμος ο Βακαρέλο στον Saint Laurent

Μόδα & Στυλ / Αποθέωση του Άντερσον στον Dior, στάσιμος ο Βακαρέλο στον Saint Laurent

Ο Τζόναθαν Άντερσον γκρέμισε τον οίκο του Dior, κρατώντας μόνο την ουσία ενός New Look, ενώ ο Άντονι Βακαρέλο φαίνεται εγκλωβισμένος στους αισθητικούς κανόνες που έθεσε ο ίδιος στον Saint Laurent.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ