ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο διάσημος Spencer Tunick ανακοίνωσε πού θα γίνει η επόμενη μαζική γυμνή φωτογράφηση

Ο διάσημος Spencer Tunick ανακοίνωσε πού θα γίνει η επόμενη μαζική γυμνή φωτογράφηση Facebook Twitter
Το installation του Spencer Tunick στη Νεκρά Θάλασσα το 2011
0


Στο Χαλ, την πόλη στο Ανατολικό Γιόρκσαϊρ θα φιλοξενηθεί τελικά η επόμενη φωτογράφηση του διάσημου Spencer Tunick.

Ο φωτογράφος που είναι γνωστός για το πρότζεκτ των εμβληματικών φωτογραφήσεων σε άγρια τοπία με πρωταγωνιστές εκατοντάδες ή και χιλιάδες γυμνούς εθελοντές, επέλεξε την πόλη αυτή προκειμένου να τιμήσει την ανακήρυξή της σε πολιτιστική πρωτεύουσα της Βρετανίας για το 2017.

Η φωτογράφηση θα γίνει στο λιμάνι στις 9 Ιουλίου και το έργο που θα παρουσιαστεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς Οι διοργανωτές ελπίζουν πως εκατοντάδες άνθρωποι θα θελήσουν να συμμετάσχουν στο φιλόδοξο πρότζεκτ που θα ονομάζεται Sea Of Hull. 

Ο Tunick θέλει να μεταφέρει τα χρώματα του ωκεανού πάνω στο ανθρώπινο κορμί και για το λόγο αυτό, οι συμμετέχοντες θα είναι γυμνοί αλλά θα φέρουν body painting που θα στολίζει το σώμα τους και θα συνδράμει στη δημιουργία της εικόνας. Μοναδική προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο έργο του Tunick είναι η ηλικία καθώς οι εθελοντές θα πρέπει να είναι άνω των 18. Το φύλο, η εθνικότητα και ο σωματότυπος δεν παίζουν καμία σημασία και το γεγονός πως τα σώματα των συμμετεχόντων θα είναι βαμμένα με μπογιά είναι ένα ακόμη κίνητρο για όσους είναι πιο διστακτικοί.

Ο Tunick που έχει φωτογραφήσει αντίστοιχα πρότζεκτς στην όπερα του Σίδνεϊ, στην  Place des Arts στο Μόντρεάλ, σε παγετώνες στο β. ημισφαίριο και σε κεντρικά σημεία μητροπόλεων του πλανήτη αναφέρει πως αυτή τη φορά θέλει να συνδέσει την ιστορία της παραθαλάσσιας πόλης με τη σύγχρονη εικόνα της και να αφιερώσει αυτό τη φωτογραφία στη θάλασσα που έπαιξε ζωτική σημασία στην εξέλιξή της. Όποιος ταξιδεύει ή βρίσκεται στην περιοχή εκείνη την περίοδο και θέλει να γίνε μέρος του εμβληματικού πρότζεκτ μπορεί από τώρα να δηλώσει συμμετοχή στην επίσημη ιστοσελίδα του φωτογράφου.

0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.