Simul σημαίνει "μαζί" κι αυτό για τη γαστρονομία είναι μόνο καλό

Simul σημαίνει "μαζί" κι αυτό για τη γαστρονομία είναι μόνο καλό Facebook Twitter
Ταρτάρ από μοσχαρίσιο κόντρα με κρέμα wasabi, αγγούρι, σχοινόπρασο, σόγια, αυγό ορτυκιού, ραντισμένο με σουσάμι
0


Οι γαστρονομικές αναζητήσεις των νέων –όχι μόνο σε ηλικία, αλλά και σε διάθεση– σεφ της πόλης πολλαπλασιάζονται, με αποτέλεσμα η γαστρονομική fusion να γνωρίζει μέρες δόξας στην Αθήνα της βαθιάς και μακρόχρονης, πλέον, κρίσης, δίνοντάς σου ευκαιρίες και αφορμές να γνωριστείς με τη μοντέρνα κουζίνα απ' όλο τον κόσμο. Το εστιατόριο που έστησε στις παρυφές του Κολωνακίου ο Νίκος Θωμάς, ένας σεφ που, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει δουλέψει πολλά χρόνια δίπλα σε μεγάλα ονόματα της ελληνικής εστίασης, μετρά λίγες εβδομάδες ζωή και με την ονομασία του καταγράφει ευθύς τις προθέσεις του ανθρώπου που είναι επικεφαλής της κουζίνας του: «Simul gastronomic situ».

Τις εξηγήσεις αναλαμβάνει να δώσει ο ίδιος ο εμπνευστής του. «"Simul" σημαίνει "μαζί" και στη γαστρονομία ο προσδιορισμός "in situ" αναφέρεται στην τέχνη της μαγειρικής με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες, ανάλογα με τη στιγμή ή την εποχή που θα μαγειρέψεις», λέει ο Νίκος και εξηγεί, «στο Simul δημιουργούμε τις γεύσεις μας βασιζόμενοι στα φρέσκα υλικά και την έμπνευση της ημέρας. Υπηρετούμε την κουζίνα που δέχεται, σέβεται και μετατρέπει τις διαχρονικές επιρροές σε κάτι νέο, έχοντας στόχο της να εμπνεύσει μια διαλογική σχέση με τις γεύσεις». Ο σεφ συνδυάζει στην κουζίνα του υλικά διαφόρων προελεύσεων, επιχειρώντας αναπάντεχα ταιριάσματα. Ο χώρος, που μοιράζεται σε δύο σάλες, είναι λιτός, με διακριτικές, μοντέρνες πινελιές και αναπαυτικούς καναπέδες. Η κομψή αυλή με τα δέντρα σού δίνει πολλές υποσχέσεις για τις ανοιξιάτικες μέρες. Στο τραπέζι προσγειώνονται χειροποίητο ψωμί που αχνίζει και μαζί κατσικίσιο τυρί με μαστίχα από τη Χίο και φρέσκο βούτυρο Τήνου – ωραίο, ορεκτικό ξεκίνημα. Από τις προτάσεις του καταλόγου με τα κρύα και ωμά δοκιμάσαμε τις φρέσκες γαρίδες καρπάτσιο με κάππαρη, καππαρόφυλλα, κρίταμο, μαύρο σκόρδο και πινελιές μους φέτας (€14). Ένα πιάτο καλοφτιαγμένο, με ωραία παρουσίαση και απόλυτα γευστικό, που αφήνει τη φρεσκάδα της γαρίδας να μιλάει στον ουρανίσκο.

Simul σημαίνει "μαζί" κι αυτό για τη γαστρονομία είναι μόνο καλό Facebook Twitter
Ο χώρος, που μοιράζεται σε δύο σάλες, είναι λιτός, με διακριτικές, μοντέρνες πινελιές και αναπαυτικούς καναπέδες. Η κομψή αυλή με τα δέντρα σού δίνει πολλές υποσχέσεις για τις ανοιξιάτικες μέρες...

Ωραία ιδέα η σαλάτα με τον λωτό κομμένο καρπάτσιο που συνοδεύεται με βαλεριάνα, την οποία συνοδεύει μαγιονέζα yuzu και δυόσμου (€9) – αρωματική, όλο φρεσκάδα, τρώγεται με ευχαρίστηση. Ακολουθεί το ταρτάρ από μοσχαρίσιο κόντρα με κρέμα wasabi, αγγούρι, σχοινόπρασο, σόγια, αυγό ορτυκιού, ραντισμένο με σουσάμι (€13). Ισορροπημένο πιάτο, με την κρέμα wasabi να ανεβάζει πολλές σκάλες τη γεύση, ενώ σε τυλίγει σε κάθε μπουκιά και το άρωμα από το αγγούρι. Από τα ορεκτικά, το πληθωρικής γεύσης hot dog είναι μια πειραγμένη εκδοχή του «βρόμικου»: πάνω σε μια φέτα χωριάτικο ψωμί μπαίνει κρέμα λουκάνικου, αβοκάντο, ραπανάκι και λιωμένο τυρί cheddar (€9). Από τα κυρίως πιάτα, το φρέσκο καλαμάρι ψήνεται στη σχάρα με κολοκάσι, κομμάτια πράσο και συνοδεύεται νόστιμα με λάδι σομπρασάδα (€14). Ο κρασάτος κόκορας, μαγειρεμένος με τη μοντέρνα τεχνική σε κενό αέρος, συνοδευόταν με τραχανά και φλοίδες παλαιωμένης γραβιέρας Πάρου (€16) και αποκάλυπτε πληθωρική γεύση.

Η λίστα κρασιών προσφέρει καλές επιλογές από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα. Εξαιρετικά ευγενικό και φιλόξενο το σέρβις, που σε κάνει να νιώθεις όμορφα και χαλαρά. Το Simul βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά έχει τη δυνατότητα να δώσει ακόμη περισσότερα.

Simul σημαίνει "μαζί" κι αυτό για τη γαστρονομία είναι μόνο καλό Facebook Twitter
Αυθεντικό black angus rib eye με πατάτα τζάκετ και ξινή κρέμα Simul
Simul σημαίνει "μαζί" κι αυτό για τη γαστρονομία είναι μόνο καλό Facebook Twitter
Ceviche από ροφό

☛ Simul, Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, 210 7224737

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ