Το Βερολίνο δεν διαψεύδει επαφές με ΣΥΡΙΖΑ

Το Βερολίνο δεν διαψεύδει επαφές με ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
0

Η παράταση του ελληνικού προγράμματος κατά δύο μήνες είναι υπόθεση της Ελλάδας, δηλώνει ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, απαντώντας σε ερώτηση εάν Βρυξέλλες και Βερολίνο εξετάζουν τέτοια περίπτωση. «Θα ήταν υπόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να υποβάλει ένα τέτοιο αίτημα» δήλωσε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Γιέγκερ σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης του τρέχοντος προγράμματος και πρόσθεσε: «Το αν κάτι τέτοιο είναι πιθανό αποτελεί μια εικασία, μια υποθετική ερώτηση, όπως τόσες πολλές, τις οποίες τις τελευταίες ημέρες έχουμε συζητήσει εδώ σχετικά με την Ελλάδα. Σε αυτό δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ».

Ο κ. Ζάιμπερτ απάντησε επίσης σε ερωτήσεις σχετικά με το αν ο υφ. Εργασίας της Γερμανίας Γιεργκ Ασμουσεν λειτουργεί ως σύνδεσμος της γερμανικής πλευράς με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε είπε ότι  επίσημος συνομιλητής της γερμανικής κυβέρνησης είναι μόνον η ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο έχει ενδιαφέρον η συνέχεια της απάντησης του αφού τόνισε ότι η καγκελάριος είναι ενήμερη για συνάντηση του κ. 'Ασμουσεν με υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τα Χριστούγεννα.  «Η κ. Μέρκελ είναι απολύτως ενήμερη για το συνολικό θέμα «Ελλάδα» και για τη συνεργασία με την Ελλάδα», είπε.

«Κατά τα άλλα, ισχύει αυτό που είπα: ο συνομιλητής μας στην Ελλάδα είναι, όπως και σε άλλες χώρες, η κυβέρνηση. Επίσημη εντολή από τη γερμανική κυβέρνηση για τέτοιες συνομιλίες - εφόσον υπάρχουν, κάτι που δεν το γνωρίζω - δεν υπάρχει» πρόσθεσε.

Ο κ. Ζάιμπερτ πάντως, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν αυτές οι συνομιλίες γίνονται με το βλέμμα σε μια πιθανή ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε: «Περιμένουμε τις εκλογές στην Ελλάδα στο τέλος του μήνα. Αυτό μου φαίνεται ως η φυσιολογική και δημοκρατική διαδικασία από την πλευρά ενός Ευρωπαίου εταίρου».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM