No.1

τοπ 10: φαγητά με κιμά 2012

Facebook Twitter
0

 

 

 

 

 

Με την Αλέκα Καραβίδα καθόμασταν στο ίδιο θρανίο. Έχω ακόμα κάποια τετράδια γεμάτα ζωγραφιές – που απεικονίζουν ως επί το πλείστον την απόγνωσή μας να ακούσουμε το κουδούνι να χτυπάει. Από το σχολείο μέχρι σήμερα, η Καραβίδα αποφάσισε να ζωγραφίσει πέρα από τις γραμμές του τετραδίου, συμμετέχοντας σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, ενώ παράλληλα μαθαίνει πρακτικές παραδοσιακής ελληνικής τέχνης. Η ίδια κατατάσσει τον εαυτό της στην ομάδα των ναίφ καλλιτεχνών. Εγώ σε αυτό θα προσθέσω ότι είναι από τους ποιο ευρηματικούς ερευνητές και συλλέκτες αντικειμένων μνήμης που γνωρίζω.


Στο τοπ 10 της, η Αλέκα Καραβίδα επιλέγει να μας παρουσιάσει την λίστα με τα καλύτερα φαγητά με κιμά που έφαγε μέσα στο 2012.


1. Κεφτεδούλες με σαλάτα ντομάτα, untitled ταβέρνα ανάμεσα στις βάφλες και τη βρύση, παραλία Χορευτού, Πήλιο


2. Κιμαδόπιτα με φλουρί της μαμάς μου, οικιακό, Ορεστιάδα


3. Παστίτσιο της Λουίζας, οικιακό, Καισαριανή


4. Ιτσλί, Κερβάν, Περδίκα 11, Θεσσαλονίκη


5. Γιουβαρλάκια γκατζόλικα Ζωζώς, οικιακό, Κομοτηνή


6. Σουτζουκάκια πολίτικα Μάχης, οικιακό, Νέα Σμύρνη


7. Ντολμαδάκια αβγολέμονο Έλσας, οικιακό, Κρήτη


8. Μπουγάτσα με κιμά, Μπουγάτσα Γιάννης, Μητροπόλεως 106, Θεσσαλονίκη


9. Χινκάλι με κιμά, Σιβηρία Πελμένι, Ιουστινιανού 12, Θεσσαλονίκη


10. Μακαρόνια με κιμά δικό μου, οικιακό, παντού

*περισσότερη Αλέκα Καραβίδα εδώ

 

Μόδα & Στυλ
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ανεμοδαρμένα Ύψη»: Πώς καταστρέφεται ένα ρομάντζο 150 χρόνων;

Μόδα & Στυλ / «Ανεμοδαρμένα Ύψη»: Πώς καταστρέφεται ένα ρομάντζο 180 χρόνων;

Χωρίς ψυχή, παρά την καυτή χημεία μεταξύ Μάργκο Ρόμπι και Τζέικομπ Ελόρντι, το μυθιστόρημα της Έμιλι Μπροντέ διαβάζεται σαν ένα σύγχρονο μελόδραμα με άπειρα κοστούμια και σουρεαλιστικά σκηνικά.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Ένας (ακόμα) Βέλγος στην πρώτη γραμμή της μόδας

Μόδα & Στυλ / Θα τα καταφέρει στον Versace o Πίτερ Μούλιερ;

Από δεξί χέρι του Ραφ Σίμονς και ανανεωτής της αίγλης του οίκου Alaia, ο Βέλγος σχεδιαστής είναι πλέον ο καλλιτεχνικός επικεφαλής στο μεγάλο στοίχημα του ομίλου Prada, τον Versace, και οι προσδοκίες είναι μεγάλες.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Yψηλή ραπτική: Ένα λουτρό ομορφιάς σε έναν άσχημο κόσμο

Μόδα & Στυλ / Yψηλή ραπτική: Ένα λουτρό ομορφιάς σε έναν άσχημο κόσμο

Dior, Chanel, Schiaparelli και Valentino παρουσίασαν δημιουργίες που στηρίχτηκαν στη δεξιοτεχνία και επιδίωξαν την τελειότητα χωρίς εντυπωσιασμούς, αποδεικνύοντας πως η ομορφιά δεν είναι ποτέ περιττή.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ