Γλύτωσε τη δεύτερη κρεμάλα ο Ιρανός θανατοποινίτης

Γλύτωσε τη δεύτερη κρεμάλα ο Ιρανός θανατοποινίτης Facebook Twitter
1

Γλυτώνει τελικώς τον δεύτερο απαγχονισμό ο Ιρανός θανατοποινίτης, ο οποίος επέζησε την πρώτη φορά που τον κρέμασαν. Ο καταδικασθείς για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, έμεινε για 12 ώρες κρεμασμένος και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο. Εκεί, εργαζόμενος παρατήρησε ότι εξακολουθούσε να αναπνέει. Από τότε βρίσκεται σε κώμα στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε.

«Ο καταδικασμένος που επέζησε (της εφαρμογής της θανατικής ποινής του), δεν θα εκτελεσθεί και πάλι», δήλωσε την Τρίτη, το βράδυ ο υπουργός Μοσταφά Πουρ-Μοχαμαντί, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA. «Εφόσον επέζησε, δεν θα ήταν αρμόζον να τον απαγχονίσουμε και πάλι», εξήγησε.

Η αρχική πρόθεση των ιρανικών αρχών ήταν να τον ξαναοδηγήσει στην αγχόνη, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από νομικούς και διεθνείς οργανώσεις.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΑΓΙΔΑ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν 9 άτομα για «ραντεβού»-παγίδα και ληστείες στο άλσος Μετεώρων

Σύμφωνα με την αστυνομία, επέλεγαν άνδρες που είχαν κλείσει μέσω διαδικτύου ραντεβού με ανήλικες και, όταν τους συναντούσαν στο άλσος, τους χτυπούσαν και τους λήστευαν
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια