Ένας Βασιλιάς κι ένας Πρόεδρος κατά των ναρκωτικών (μέρος 1ο)

Facebook Twitter
0

Σ’ένα πάρτι στο Palm Springs συνάντησε τον αντιπρόεδρο της Αμερικής, Agnew, στον οποίο εξέφρασε τις ανησυχίες του για το μέλλον των νέων της χώρας, όχι μόνο λόγω της βρετανικής εισβολής αλλά και της κουλτούρας των ναρκωτικών, των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών, των χίπις και των Μαύρων Πανθήρων.

Τρεις εβδομάδες αργότερα, σε μία πτήση για Washington έγραψε ένα γράμμα στον πρόεδρο Nixon στον οποίο τον παρακαλούσε για μία συνάντηση. Ήθελε να γίνει "Federal Agent at Large" στο Bureau of Narcotics and Dangerous Drugs (μία θέση που δεν υπήρχε) για να βοηθήσει «τους νέους».

Dear Mr. President

First, I would like to introduce myself. I am Elvis Presley and admire you and have great respect for your office. I talked to Vice President Agnew in Palm Springs three weeks ago and expressed my concern for our country. The drug culture, the hippie elements, the SDS, Black Panthers, etc. do NOT consider me as their enemy or as they call it The Establishment. I call it America and I love it. Sir, I can and will be of any service that I can to help The Country out. I have no concern or Motives other than helping the country out.

So I wish not to be given a title or an appointed position. I can and will do more good if I were made a Federal Agent at Large and I will help out by doing it my way through my communications with people of all ages. First and foremost, I am an entertainer, but all I need is the Federal credentials...

I am Glad to help just so long as it is kept very Private. You can have your staff or whomever call me anytime today, tonight, or tomorrow. I was nominated this coming year one of America's Ten Most Outstanding Young Men. That will be in January 18 in my home town of Memphis, Tennessee. I am sending you the short autobiography about myself so you can better understand this approach. I would love to meet you just to say hello if you're not too busy.

Respectfully,
Elvis Presley

Ο πρόεδρος Nixon δέχτηκε επειδή ήξερε ότι δεν ήταν αρεστός στους νέους και ήλπιζε ότι μία τέτοια συνάντηση θα του κάνει καλό. Έτσι δέχτηκε να συναντηθεί με τον Elvis, κάτι που οδήγησε σε μία σουρεαλιστική συζήτηση που μάλλον τελικά δεν ωφέλησε κανέναν από τους δύο τους.

Μετά τις φωτογραφίες, ο Elvis δήλωσε ότι οι Beatles ήταν υπολογίσιμη δύναμη στο αντιαμερικανικό πνεύμα. Είπε πως ήρθαν στην Αμερική, έκαναν λεφτά και μετά γύρισαν στην Αγγλία όπου συνέχιζαν την αντιαμερικανική προπαγάνδα. Είπε ακόμα ότι μελετούσε τη κομμουνιστική προπαγάνδα και την κουλτούρα των ναρκωτικών για δέκα χρόνια.

Ο πρόεδρος δεν είπε πολλά- κυρίως κουνούσε καταφατικά το κεφάλι του. Η συνάντηση κατέληξε με τον Elvis να αγκαλιάζει τον Nixon. Τελικά ο Βασιλιάς δεν κατάφερε να συναντηθεί με τον διευθυντή του FBI, ούτε να γίνει μυστικός πράκτορας, πάντως μερικές μέρες μετά δέχτηκε ένα ευχαριστήριο γράμμα.

Πέθανε 7 χρόνια μετά από εκείνη τη συνάντηση σε ηλικία 42 χρονών καθισμένος στη λεκάνη της τουαλέτας, ζυγίζοντας 159 κιλά. Η ανακοίνωση του θανάτου του ήταν τραυματική για τον κόσμο. Οι φήμες ότι ζει κάπου κρυφά ξεκίνησαν την ίδια στιγμή. Ο γιατρός που έκανε τη νεκροψία λόγω του πάχους αναγκάστηκε να κάνει πραγματικά βαθιές τομές για να βρει τα ζωτικά όργανα. Η δήλωση που έκανε ήταν: «Αν δεν ήταν νεκρός πριν τη νεκροψία, σίγουρα ήταν μετά.»

(συνεχίζεται αύριο...)

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ