Στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές της Αθήνας, το Γιαγιά Κούκου αναβιώνει την ουσία της ελληνικής κουζίνας μέσα από μια σύγχρονη, δημιουργική ματιά. Το εστιατόριο θυμίζει παλιό αθηναϊκό σπίτι, από εκείνα που περνούσες το κατώφλι και μύριζαν φροντίδα. Ζεστά χρώματα, vintage λεπτομέρειες, αντικείμενα με ιστορία και μια αίσθηση οικειότητας που δεν φτιάχνεται μόνο με συνταγές, αλλά με όλη την ατμόσφαιρα.

 

Στην κουζίνα, ο σεφ Νίκος Ευσταθίου εμπνέεται από κλασικές ελληνικές γεύσεις και τις μεταμορφώνει με λεπτομέρεια, τεχνική και σεβασμό στις πρώτες ύλες. Το αποτέλεσμα είναι πιάτα που μοιάζουν ταυτόχρονα γνώριμα και καινούργια: η σιφνέικη ρεβιθάδα, αργομαγειρεμένη όπως την ξέρουμε, αλλά συνδυασμένη με γαύρο μαρινάτο για μια δροσερή αντίθεση. Η χορτόπιτα με φέτα Αρκαδίας, με φύλλο που ανοίγεται καθημερινά στην κουζίνα, θυμίζει πίτα γιαγιάς με γεμάτη, αυθεντική γεύση. Και το νέο πιάτο του μενού, η κατσικομακαρονάδα με στακοβούτυρο, μαντζουράνα και κρητική ξινομυζήθρα, έρχεται να δώσει μια πιο τολμηρή, βαθιά ελληνική διάσταση στο τραπέζι.

 

Γιαγιά Κούκου Athens: Ελληνικές γεύσεις με σύγχρονη ματιά και μεράκι από τα παλιά

 

Η φιλοσοφία συνεχίζεται και στα ποτήρια μας, αφού η Γιαγιά Κούκου επιλέγει αποκλειστικά κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα, στηρίζοντας μικρούς παραγωγούς και δίνοντάς μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε εκφράσεις και ποικιλίες από όλη τη χώρα.

 

Εδώ, η ελληνική κουζίνα παραμένει αληθινή, απλή και γεμάτη ανάμνηση, αλλά διατυπωμένη με έναν καθαρό, σημερινό τρόπο. Ένα μέρος για να πας με φίλους, για να δείξεις σε κάποιον την Αθήνα που αγαπάς ή απλώς για να θυμηθείς πώς μπορεί να είναι ένα καλό ελληνικό γεύμα όταν φτιάχνεται με μεράκι.

 

Παναγή Σκουζέ 4, 210 3245901, @giagiakoukou.athens

Οδηγός Γεύσης