Κύπρος: Συνελήφθη ανήλικος που είχε στείλει απειλητικά email για εκρηκτικούς μηχανισμούς σε ελληνικά αεροδρόμια

Κύπρος: Συνελήφθη ανήλικος που είχε στείλει απειλητικά email για εκρηκτικούς μηχανισμούς σε ελληνικά αεροδρόμια Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου/ Pexels
0

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε ένας ανήλικος στην Κύπρο ως ο αποστολέας των μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που απεστάλησαν την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2024 και αναφέρονταν σε δήθεν τοποθέτηση εκρηκτικών σε κάθε αερολιμένα της Ελλάδας.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, μετά από κατεπείγουσα έρευνα, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη στην Κύπρο, ενώ σε συνεργασία με τις κυπριακές Αρχές, αξιοποιώντας διαύλους επικοινωνίας της Europol και της Eurojust, μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας και στο πλαίσιο Ευρωπαϊκής Εντολής Έρευνας, ταυτοποιήθηκε ο ανήλικος ως ο αποστολέας των ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Εις βάρος του ανήλικου σχηματίσθηκε δικογραφία για απειλή τέλεσης τρομοκρατικής πράξης, ενώ σε βάρος των γονέων του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Παράλληλα, εντοπίστηκε και το σπίτι στο οποίο διαμένει με τους γονείς του, όπου, από τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι κυπριακές Αρχές, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό, τάμπλετ, μόντεμ και ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 
 
 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Ελλάδα / Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Έκτακτα μέτρα προστασίας για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας λόγω των επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών. Πρόστιμα 2.000 ευρώ για παραβάσεις.
LIFO NEWSROOM
Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Ελλάδα / Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Η 31χρονη κατέθεσε – παρουσία ψυχολόγου – πως έπεσε πρώτη φορά θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον πατέρα της όταν ήταν 16 ετών και ζούσαν μαζί στο σπίτι της γιαγιάς της, έπειτα από τον χωρισμό των γονιών της
LIFO NEWSROOM