LIVE!

Πανσέληνος Μαΐου: Αύριο στον νυχτερινό ουρανό το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Πανσέληνος Μαΐου: Αύριο στον νυχτερινό ουρανό το «φεγγάρι των λουλουδιών» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου από την πανσέληνο Φεβρουαρίου / EUROKINISSI
0

Το βράδυ της Πέμπτης η πανσέληνος του Μαΐου ή αλλιώς το «φεγγάρι των λουλουδιών» θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό.

Η πανσέληνος θα είναι ορατή ήδη από σήμερα, αλλά αύριο αναμένεται να προσφέρει ένα υπερθέαμα σε όσους την παρατηρήσουν. Την Παρασκευή μάλιστα, το «φεγγάρι των λουλουδιών» θα φαίνεται μεγαλύτερο και θα έχει πιο βαθιά απόχρωση.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φεγγάρι σε αυτή την πανσέληνο θα είναι κοντά στον κόκκινο υπεργίγαντα αστέρα «Αντάρη», ο οποίος είναι από τους λαμπρότερους του αστερισμού του Σκορπιού. Ο συνδυασμός τους θα συμβάλει σε αυτό το εντυπωσιακό θέαμα. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως η ονομασία «φεγγάρι των λουλουδιών», είναι λόγω της αφθονίας των ανθισμένων λουλουδιών το συγκεκριμένο μήνα.

Η επόμενη πανσέληνος είναι το «φεγγάρι της φράουλας» την Παρασκευή 21 Ιουνίου, που θα αποτελεί την πρώτη πανσέληνο του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο και του χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο. 

Ελλάδα
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Ελλάδα / ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αναβαθμίζει τις κατηγορίες κατά του λογιστή της εγκληματικής οργάνωσης για τις παράνομες επιδοτήσεις – Στοιχεία πολυτελείας, ακριβά ταξίδια και απολογίες για 12 ακόμα κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ελλάδα / Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ενώπιον του Εισαγγελέα, ο δράστης του εγκλήματος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο - Η γυναίκα, πολύ σοβαρά τραυματισμένη, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»
LIFO NEWSROOM
Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Ελλάδα / Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Νέα ανάλυση αποκαλύπτει τις τεράστιες δημογραφικές ανισότητες στην Ελλάδα: έξι νομοί με 45 χρόνια περισσότερους θανάτους από γεννήσεις, και μια χώρα που γερνά ταχύτερα από ποτέ
LIFO NEWSROOM