H ΔΕΗ συμμετέχει στο CSR Europe

H ΔΕΗ συμμετέχει στο CSR Europe Facebook Twitter
Στο πλαίσιο της ένταξής της στο CSR Europe, η ΔΕΗ συμμετείχε για πρώτη φορά και στο ετήσιο συνέδριο και τη γενική συνέλευση της ολομέλειας του οργανισμού με κεντρικό μήνυμα «Μια ομάδα για τη δημιουργία συμμαχιών για μια δίκαιη μετάβαση».
0

ADVERTORIAL

Με την ένταξή της, αξιοποιεί το δίκτυο και τους πόρους του για να εδραιώσει την ηγετική της θέση στις πρακτικές βιωσιμότητας και να εντοπίσει ευκαιρίες για συνεργασίες που θα μπορούσαν να προωθήσουν τη συμβολή της στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) και στη δημιουργία διαμοιραζόμενης ωφέλειας για την κοινωνία, τον πλανήτη και την οικονομία.

Στο πλαίσιο της ένταξής της στο CSR Europe, η ΔΕΗ συμμετείχε για πρώτη φορά και στο ετήσιο συνέδριο και τη γενική συνέλευση της ολομέλειας του οργανισμού με κεντρικό μήνυμα «Μια ομάδα για τη δημιουργία συμμαχιών για μια δίκαιη μετάβαση» («A caucus to forge alliances for just transition»).

Το CSR Europe είναι το κορυφαίο ευρωπαϊκό επιχειρηματικό δίκτυο για την εταιρική βιωσιμότητα και υπευθυνότητα. Με τα εταιρικά του μέλη, τους εθνικούς οργανισμούς συνεργατών (NPO) και τους συνδεδεμένους συνεργάτες του ενώνει, εμπνέει και υποστηρίζει επιχειρήσεις σε τοπικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του CSR Europe είναι, ακολουθώντας τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), να οικοδομήσει από κοινού με τους Ευρωπαίους ηγέτες και τους ενδιαφερόμενους φορείς μια γενική στρατηγική για τη Βιώσιμη Ευρώπη 2030.

ΔΕΗ: Βιώσιμη εταιρεία καθαρής ενέργειας

Η βιωσιμότητα και η εταιρική υπευθυνότητα αποτελούν κεντρικό στοιχείο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ΔΕΗ. Οι δεσμεύσεις της για τη βιωσιμότητα περιλαμβάνουν την απόσυρση λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, την αποκατάσταση του εδάφους στα λιγνιτωρυχεία, την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης και της μειωμένης κατανάλωσης καθώς και την προώθηση της αποδοτικής και υπεύθυνης χρήσης του φυσικού κεφαλαίου και της προστασίας της βιοποικιλότητας. Παράλληλα, η ΔΕΗ αυξάνει τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με περίπου 670 MW εγκατεστημένης ισχύος σε ΑΠΕ σε λειτουργία/ολοκλήρωση κατασκευής και με σχέδιο να ξεπεράσει τα 5 GW. Η ΔΕΗ έχει ήδη επιτύχει μείωση των εκπομπών CO2 κατά 36% το 2022 (κατηγορία Scope 1 με έτος βάσης το 2019).

Η συνεργασία με το CSR Europe συμπληρώνει τη μακροχρόνια συνεργασία της ΔΕΗ με σημαντικούς οργανισμούς βιωσιμότητας. Η ΔΕΗ είναι ενεργό μέλος του περιφερειακού ελληνικού παραρτήματος του CSR και του CSR Hellas, ενώ συμμετέχει σε διάφορες πρωτοβουλίες, όπως το Σύμφωνο για τη Bιώσιμη Bιομηχανία και το δίκτυο Global Compact Hellas του ΟΗΕ. 

Good Living
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Πύργος Πειραιά άνοιξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το κοινό του Open House Athens

Good Living / O Πύργος Πειραιά άνοιξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το κοινό του Open House Athens

Οι επισκέπτες γνώρισαν την ιστορία του, τις αρχιτεκτονικές καινοτομίες και τις πρωτοποριακές βιοκλιματικές λύσεις που τον καθιστούν έναν σύγχρονο, βιώσιμο ουρανοξύστη διεθνών προδιαγραφών.
THE LIFO TEAM
Πώς αντιμετωπίζονται τα μυελοειδή νεοπλάσματα του θυρεοειδούς αδένα

Good Living / Πώς αντιμετωπίζονται τα μυελοειδή νεοπλάσματα του θυρεοειδούς αδένα

Η αντιμετώπιση του μυελοειδούς καρκινώματος είναι μια πρόκληση για τον ενδοκρινολόγο και τον χειρουργό και προϋποθέτει την αγαστή συνεργασία τους για το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ Θ. ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ
Με το Πασχαλινό Αυγό της ΑΒ Βασιλόπουλος η χαρά των παιδιών γίνεται προσφορά

Good Living / Με τα «Πασχαλινά Αβγά» της ΑΒ Βασιλόπουλος η χαρά των παιδιών γίνεται προσφορά

Φέτος, συμβάλλουμε έμπρακτα στην ενίσχυση του έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού», συνεισφέροντας 0,30€ με κάθε αγορά Πασχαλινού Αβγού και η ΑΒ Βασιλόπουλος διπλασιάζει το συνολικό ποσό.
THE LIFO TEAM
Το επόμενο υγιεινό γεύμα σου βρίσκεται σε ένα feelgood παστέλ μπουκάλι

Good Living / Το επόμενο υγιεινό γεύμα σου βρίσκεται σε ένα feelgood προϊόν από την ΟΛΥΜΠΟΣ

Αν προσπαθείς να συνδυάσεις busy καθημερινότητα και ισορροπημένη διατροφή, το ρόφημα DRINK EAT ΟΛΥΜΠΟΣ σου το κάνει εύκολο, με ενέργεια, θρεπτικά συστατικά και πλούσια γεύση σε πρακτική συσκευασία.
THE LIFO TEAM
Ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων προς επιχορήγηση για οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών

Good Living / Ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων προς επιχορήγηση για οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών

€2,5 εκ. για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας στην Ελλάδα και την Κύπρο μέσω του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος VOICES, με συγχρηματοδότη και συντονιστή το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
THE LIFO TEAM
Campeón Gaming: Όταν ο χώρος εργασίας γίνεται εμπειρία – ένα νέο κεφάλαιο στην καρδιά της Αθήνας

Good Living / Τα νέα γραφεία της Campeón Gaming επαναπροσδιορίζουν την εμπειρία εργασίας

Στην Πλατεία Κοτζιά, σε ένα κτίριο που κάποτε λειτουργούσε με μια εντελώς διαφορετική λογική, η Campeόn Gaming σε συνεργασία με την Archi4m, δημιούργησαν έναν χώρο υψηλής αισθητικής που αποπνέει δημιουργικότητα και καινοτομία.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ