Άγκυρα: Ισχυρή έκρηξη κοντά στο κοινοβούλιο και το υπουργείο Εσωτερικών

Άγκυρα: Ισχυρή έκρηξη κοντά στο κοινοβούλιο και το υπουργείο Εσωτερικών Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην «καρδιά» της Άγκυρας το πρωί της Κυριακής. 

Η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή της Άγκυρας όπου βρίσκεται το κοινοβούλιο και το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας. Σημειώνεται πως η Βουλή είναι προγραμματισμένο να ανοίξει σήμερα, έπειτα από το κλείσιμο για το καλοκαίρι. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε πως επρόκειτο για βομβιστική επίθεση, από δύο τρομοκράτες. «Περίπου στις 09:30 δύο τρομοκράτες έφτασαν με όχημα μπροστά από την πύλη της γενικής διεύθυνσης ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών και έκαναν βομβιστική επίθεση», έγραψε στο Twitter ο Αλί Γερλίκαγια. 

«Ο ένας από τους τρομοκράτες ανατινάχθηκε και ο άλλος εξουδετερώθηκε. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά», συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών. «Η μάχη μας θα συνεχιστεί ακατάπαυστα, μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης», κατέληξε στην ανάρτησή του. 

Στις πρώτες εικόνες από το σημείο, που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, φαίνονται αστυνομικοί και στρατιώτες να τρέχουν, με τα όπλα στα χέρια, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δίνει στην Τουρκία άνοιγμα στον νότιο Καύκασο

Ανάλυση / Η συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δίνει στην Τουρκία άνοιγμα στον νότιο Καύκασο

Η νέα ειρηνευτική συμφωνία με διαμεσολάβηση των ΗΠΑ μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας ανοίγει τον δρόμο για εξομάλυνση Τουρκίας-Αρμενίας, ενισχύοντας τα στρατηγικά συμφέροντα της Άγκυρας στον Νότιο Καύκασο και την Κεντρική Ασία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Ανάλυση BBC: Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης στον Λευκό Οίκο - Η στάση Τραμπ, Ζελένσκι και Ευρωπαίων

«Κανείς δεν θέλει να διαφωνήσει με τον Τραμπ» αλλά η γλώσσα του σώματός τους υποδηλώνει ότι «μπορεί να μην είναι τόσο αισιόδοξοι όσο υποδηλώνουν τα λόγια τους» - «Ο Τραμπ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους για να μιλήσει με τον Πούτιν»
LIFO NEWSROOM