ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Λάρισα: Φρούριο το σπίτι όπου κρατούνταν έγκλειστη η 51χρονη - «Είπα στη μητέρα πως θα την καταγγείλω και με εκβίαζε»

Λάρισα: Φρούριο το σπίτι όπου κρατούνταν έγκλειστη η 51χρονη - «Είπα πως θα την καταγγείλω και εκβίαζε» Facebook Twitter
Το σπίτι όπου κρατούνταν έγκλειστη η 51χρονη
0

Ένα σύγχρονο «Κωσταλέξι» αποκαλύφθηκε στη Λάρισα μετά τον θάνατο 76χρονης, η οποία φέρεται να μην επέτρεπε στο παιδί της να βγει από το σπίτι από την ηλικία των 9 ετών.

Η 51χρονη γυναίκα βρέθηκε εντός της οικίας μετά τον θάνατο της ηλικιωμένης και συγγενικό τους πρόσωπο αποκάλυψε το παρασκήνιο πίσω από τη μακρά παραμονή της στο σπίτι.

Πρόκειται για τη γυναίκα που εντόπισε την 76χρονη νεκρή στα σκαλοπάτια του σπιτιού της.

Για 42 χρόνια η διασωθείσα παρέμενε κλεισμένη στο σπίτι, με τη μητέρα της να ισχυρίζεται ότι φοβόταν – το ίδιο το παιδί της – να βγει έξω. Κατά πληροφορίες, το παιδί είχε διαγνωστεί με αυτισμό.

Το σπίτι, όπως φαίνεται και από τις εικόνες που έρχονται στο «φως», είχε μετατραπεί σε «φρούριο» με κάγκελα να έχουν τοποθετηθεί στα παράθυρα και αλυσίδες στις πόρτες. 

«Μέχρι που ζούσε ο κουνιάδος μου πριν 20 χρόνια το κορίτσι ήταν καλά» είπε στο τοπικό μέσο onlarissa.gr, συμπληρώνοντας, όμως, πως δεν ήταν σε εξαιρετική κατάσταση αλλά εάν είχε επαφή με τον κόσμο θα ήταν πολύ καλύτερα.

Η ίδια, όπως είπε, είχε προειδοποιήσει τη μητέρα πως «θα την καταγγείλω, και πως έπρεπε να βγάλει το παιδί έξω» ωστόσο εκείνη «με έβριζε μόλις της το έλεγα και με εκβίαζε».

Ερωτώμενη για το εάν η 51χρονη είχε πάει σχολείο, είπε πως είχε πάει «λίγο» και έκανε λόγο για μερικές τάξεις στο Δημοτικό.

«Πήγαμε με τη γειτόνισσα να το καταγγείλουμε κάποια στιγμή, η αστυνομία ήρθε αρκετές φορές εδώ, ήξερε για το περιστατικό» κατήγγειλε.

Η μητέρα, ωστόσο, «μας έλεγε ότι το ίδιο το κορίτσι δεν ήθελε να βγει έξω και να έρθει σε επαφή με κόσμο» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την ίδια, στο σπίτι γίνονταν κανονικά επισκέψεις από συγγενείς, αλλά η κόρη δεν έβγαινε ποτέ έξω.

Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1, η ίδια γυναίκα γνωστοποίησε πως η 51χρονη «ήξερε μόνο τη δική της γλώσσα» και τη χαρακτήρισε ένα «αγρίμι». 

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM