Κεραμέως για τα βίντεο γονιμότητας: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση χρηματοδοτούσε την ίδια εταιρεία

Κεραμέως: Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εξέδωσε ανακοίνωση μετά τις αντιδράσεις για τα «βίντεο γονιμότητας» σε γυμνάσια που προωθούν αντιεπιστημονικές θεωρίες. 

Στην ανακοίνωση της, η υπουργός σημειώνει πως η επίμαχη δράση ήταν εκτός του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος και πως το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ανακάλεσε την έγκριση μετά από δική της παρέμβαση. 

Τα βίντεο για την γονιμότητα που φαίνεται να προωθούν την θεωρία του αγέννητου παιδιού είχαν σταλεί στα γυμνάσια της χώρας με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του tvxs. 


Σε ένα από τα βίντεο, η υπεύθυνη της Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, Ιωάννα Μαρή υποστήριζε πως ακόμα και η σκέψη και τα ιδανικά των γονέων «εγγράφονται στην κυτταρική μνήμη» του βρέφους διαμορφώνοντας τη «φυσική, ψυχική και πνευματική» διάσταση του παιδιού. Σε άλλο βίντεο η εκπαιδευτικός Μαλαματένια Ρούλια αναφέρεται σε βιβλίο για παραδοσιακές πεποιθήσεις από την Αφρική, σύμφωνα με τις οποίες η ημερομηνία γέννησης ενός παιδιού θεωρείται η στιγμή που μια γυναίκα αποφασίζει να κάνει παιδί. Λίγο αργότερα αναφέρεται σε ρήση που αποδίδεται στον Άγιο Πορφύριο για την σπουδαιότητα της σύλληψης.

Για το ζήτημα, ο ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την υπουργό Παιδείας αλλά και την κυβέρνηση, με διαδοχικές αναρτήσεις του εκπροσώπου του κόμματος και του Αλέξη Τσίπρα. Απαντώντας, η κα Κεραμέως αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει σήμερα το πρόγραμμα της εταιρείας, «επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ.»

«Η Κεραμέως μας υπενθυμίζει ότι ακροδεξιά σημαίνει: μίσος για το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματος, μίσος για την ελευθερία στον σεξουαλικό προσανατολισμό και απέχθεια για την επιστήμη. Πρέπει να φύγουν! #video_γονιμοτητας» έγραψε αρχικά στο Twitter ο Νάσος Ηλιόπουλος και λίγο αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε: «Άλλο ένα σκοταδιστικό, αντιεπιστημονικό, προσβλητικό για τα δικαιώματα των γυναικών πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποσύρεται άρον άρον χάρη στην αντίδραση κοινωνίας των πολιτών & μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το φως αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πιο δυνατό από το σκοτάδι.»

Η ανακοίνωση της υπουργού:

«Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μετά από παρέμβασή μου, επανεξέτασε και ανακάλεσε την έγκριση που είχε δώσει για το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής. Αποτελούσε μία από τις περίπου 1000 εγκρίσεις που δίνονται κάθε χρόνο από το ΙΕΠ για δράσεις ΕΚΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος. 

Αντιθέτως, ΕΝΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος η Κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που ενέταξε ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Δεν νομιμοποιείται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για σκοταδισμό, πολύ περισσότερο που όχι μόνο ως Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για  τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, αλλά εξακολουθεί να αρνείται κάθε τι σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό. Και που βεβαίως δεν τόλμησε να εντάξει τη σεξουαλική αγωγή σε οριζόντια βάση στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα (αρκέστηκε σε μια απλή θεματική εβδομάδα…).  

Από ότι φαίνεται η συγκεκριμένη Μη Κερδοσκοπική αυτή Εταιρεία έχει μακρά ιστορία με το Ελληνικό Δημόσιο. Και θα την διερευνήσουμε. Αυτό όμως που πρέπει επίσης να διερευνηθεί είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει το πρόγραμμα της εταιρείας αυτής, επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ...»

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM