Τσίπρας: Συγκλονισμένος από τον θάνατο του Κ. Μίχαλου - «Πριν από λίγες ώρες ήμασταν μαζί στο μέτωπο της φωτιάς»

Τσίπρας: Συγκλονισμένος από τον θάνατο του Κ. Μίχαλου - Πριν από λίγες ώρες ήμασταν μαζί στο μέτωπο της φωτιάς Facebook Twitter
Twitter
0

Συγκλονισμένος από την είδηση του θανάτου του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε στο Twitter μία φωτογραφία, που απεικονίζει τον ίδιο μαζί με τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, στο μέτωπο της φωτιάς στο Κρυονέρι.

«Συγκλονισμένος από την είδηση της απώλειας του Κωνσταντίνου Μίχαλου. Πριν από λίγες ώρες ήμασταν μαζί στο μέτωπο της φωτιάς στο Κρυονέρι. Συλλυπητήρια και κουράγιο στους οικείους του» έγραψε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σχετική δήλωση για την απώλεια του προέδρου του ΕΒΕΑ.

«Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος αγωνιούσε, όπως χιλιάδες συμπολίτες μας, για τους κόπους μίας ζωής που απειλούνται να γίνουν στάχτη.

»Σε όλη την πορεία του ο Κωνσταντίνος Μίχαλος συνέδεσε το όνομά του με τον επιμελητηριακό θεσμό και το ελληνικό επιχειρείν. Από το 2011 Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και από το 2012 επικεφαλής και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, συνέβαλε τα μέγιστα στην επιβίωση και την εξωστρέφεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας στα δύσκολα χρόνια της κρίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, εντοπίστηκε από τη σύζυγό του στο γραφείο του στο Κρυονέρι χωρίς τις αισθήσεις του. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης, αλλά ήταν ήδη νεκρός από ανακοπή καρδιάς.

Μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.  Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, γεννήθηκε το 1960 και είναι γιος του βιομηχάνου και πολιτικού Χρήστου Μίχαλου.

Σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Essex και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα οικονομικών εφαρμογών στο London School of Economics. Το 1988 ανέλαβε την διοίκηση της οικογενειακής εταιρείας SWAN Α.Ε.Το 1993 εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ και το 2006 πρόεδρός του.

   

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM