ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τουρισμός: Η Ελλάδα θα δέχεται και μη εγκεκριμένα εμβόλια από τον ΕΜΑ, για την είσοδο στη χώρα

Τουρισμός: Η Ελλάδα θα δέχεται και μη εγκεκριμένα εμβόλια από τον ΕΜΑ, για την είσοδο στη χώρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Όλα τα εμβόλια, ακόμη κι αν δεν έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, θα δέχεται από τους τουρίστες η Ελλάδα για την είσοδο στη χώρα, όπως ανέφερε, κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε, θα μπορούν να μπαίνουν στην Ελλάδα και όσοι έχουν κάνει εμβόλια τα οποία δεν έχουν εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από εισήγηση της Επιτροπής. Πρόκειται για τα σκευάσματα Novavax, Sinovac Biotech, Sputnik-V, Sinopharm και CanSino Biologics.

Η ίδια τόνισε ότι οι τουρίστες θα μπορούν να μπαίνουν και από τα χερσαία σύνορα, ενώ αναφερόμενη στις προδιαγραφές σε ξενοδοχεία και πλοία είπε ότι αυτές θα επικαιροποιηθούν, αναφέροντας επίσης ότι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό θα πρέπει να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο αυτοδιαγνωστικό τεστ και να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους.

Ιδιαίτερη μέριμνα θα ληφθεί για τα μέτρα που ισχύουν και επικαιροποιούνται όσον αφορούν την κρουαζιέρα. Μιλώντας για τις παιδικές κατασκηνώσεις είπε ότι οι οδηγίες έχουν αναθεωρηθεί και θα εκδοθούν την επόμενη εβδομάδα.

Η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε και σε μέτρα που αναμένεται να εισηγηθεί η Επιτροπή Ειδικών προκειμένου να αποφευχθεί η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού το καλοκαίρι.

Η λοιμωξιολόγος σχολίασε πως επικαιροποιήθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλα ώστε να περιοριστεί τυχόν διάδοση από την εσωτερική μετακίνηση πολιτών το καλοκαίρι, αλλά και την είσοδο τουριστών.

Μεταξύ άλλων η κυρία Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε τα εξής:

-Καθημερινή παρακολούθηση της εικόνας της χώρας με έμφαση στις τουριστικές περιοχές.

-Η είσοδος των τουριστών στη χώρα μας θα γίνεται με τη συμπλήρωση του σχετικού PLF, με αρνητικό μοριακό τεστ, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό πρόσφατης νόσησης

-Θα συνεχιστεί ο δειγματοληπτικός έλεγχος με rapid test στο αεροδρόμιο, που θα χρησιμοποιεί αλγόριθμο, ο οποίος θα συνυπολογίζει τον ρυθμό διάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα προέλευσης του επισκέπτη.

-Επίσης, η Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» ώστε να γίνονται αποδεκτά εμβόλια που δεν χορηγούνται στην ΕΕ και τη χώρα μας. Συγκεκριμένα δεκτά γίνονται τα Novavax (ΗΠΑ), Sinovac Biotech (Κίνα), Sputnic (Ρωσία), Sinopharm (Κίνα) και CanSino Biologics (Κίνα).

-Τέλος, σημείωσε πως φέτος προβλέπεται ότι η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο της κρουαζιέρας, για την οποία θα τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατατέθηκε η έφεση για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

Ελλάδα / Κατατέθηκε αίτηση έφεσης για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

«Η ίδια η Πυροσβεστική, η ίδια η Πολιτική Προστασία δεν προστατεύονται, όταν προστατεύονται εκείνοι που αφήνουν εγκληματικά να καούν και να πνιγούν 105 άνθρωποι», αναφέρουν συνήγοροι των θυμάτων
NEWSROOM
Μάτι: «Μηδενική ανοχή στον λαϊκισμό ως προς τη Δικαιοσύνη» λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Μάτι: Έχουν στηθεί λαϊκά δικαστήρια υπό την ανοχή της Πολιτείας

Τι απαντά το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών για τους «προπηλακισμούς» σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης - Τι εξηγούν για την απόφαση που έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς στο Μάτι
NEWSROOM