Τουρκία: Ο Ερντογάν έκανε δεκτή την παραίτηση του γαμπρού του και υπουργού Οικονομικών

Τουρκία: Ο Ερντογάν έκανε δεκτή την παραίτηση του γαμπρού του και υπουργού Οικονομικών Facebook Twitter
Τουρκία: Ο Ερντογάν έκανε δεκτή την παραίτηση του γαμπρού του και υπουργού Οικονομικών (EPA)
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών και γαμπρού του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, σύμφωνα με δήλωση της τουρκικής Προεδρίας.

Περίπου 24ώρες μετά την κοινοποίηση της παραίτησής του μέσω Instagram, ο Ερντογάν δέχτηκε επίσημα την παραίτησή του.

Ο Αλμπαϊράκ δήλωσε την Κυριακή ότι παραιτείται για λόγους υγείας, μια μόλις μέρα μετά την απόφαση  Ερντογάν να διορίσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Naci Agbal, στη θέση τoυ πρώην επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Murat Uysal.

«Μετά από αξιολόγηση από τον πρόεδρό μας, το αίτημα του υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ να παραιτηθεί έγινε δεκτό», ανέφερε σε δήλωσή της η Διεύθυνση Επικοινωνιών της προεδρίας.

Πρόσθεσε δε, ότι ο Ερντογάν θαυμάζει τις επιτυχίες του Αλμπαϊράκ στη διετή θητεία του ως υπουργός Οικονομικών. 

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM
Λετονία Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Διεθνή / Η Λετονία αποσύρεται από τη βασική ευρωπαϊκή συνθήκη για την προστασία των γυναικών

Συντηρητικά κόμματα και θρησκευτικές οργανώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτεθεί στη συνθήκη, υποστηρίζοντας ότι προωθεί την «ιδεολογία του φύλου» και υπονομεύει τις «παραδοσιακές αξίες της οικογένειας»
LIFO NEWSROOM