FIVI: Νέα εποχή με τη γέννηση του πρώτου μωρού στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

FIVI: Νέα εποχή με τη γέννηση του πρώτου μωρού στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
0

Μέσα στον κλοιό της πανδηµίας, µε την καθηµερινότητα να κυλά στους ρυθµούς του κορωνοϊού και πολλά σηµαντικά πράγµατα να περνούν στα ψιλά της ειδησεογραφίας, οι ιστορίες ευτυχίας των ανθρώπων που µετά από προσπάθειες κατάφεραν να αποκτήσουν παιδί και να κάνουν το όνειρό τους για τη δηµιουργία οικογένειας, πραγµατικότητα, σηµατοδοτούν τις νίκες της Ιατρικής.

Νίκες που για να συµβούν προϋποθέτουν εξαιρετικό επιστηµονικό δυναµικό και τεχνολογία αιχµής, τα δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη νέα, υπερσύγχρονη και µεγαλύτερη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούµενης Αναπαραγωγής στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Η Μονάδα FIVI –«Φοίβη» στα ελληνικά– εγκαινιάστηκε πριν από λίγους µήνες και είναι η µοναδική στην Ελλάδα που βρίσκεται εντός ενός υπερσύγχρονου γενικού νοσοκοµείου, προσφέροντας µοναδικές συνθήκες ασφάλειας και καλύπτοντας όλο το φάσµα υπηρεσιών υγείας.

FIVI: Νέα εποχή με τη γέννηση του πρώτου μωρού στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης Facebook Twitter


Η FIVI, συνολικής επένδυσης ύψους άνω των 1,5 εκατ. ευρώ σε εξοπλισµό, στεγάζεται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και περιλαµβάνει ένα από τα πλέον σύγχρονα εργαστήρια της Ευρώπης, που είναι σχεδιασµένο ώστε να πληροί συνθήκες ποιότητας αέρα ISO CLASS 7 χρησιµοποιώντας ηλεκτρονική παρακολούθηση δειγµάτων µέσω του συστήµατος «RI Witness», καθώς και όλων των παραµέτρων εµβρυολογικής καλλιέργειας, διασφαλίζοντας τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Παράλληλα, έχει πιστοποιηθεί από τη Swiss Approval µε το πρότυπο EN 15224.


Πίσω από κάθε επίτευγµα βρίσκονται οι άνθρωποι που το οραµατίστηκαν και του δίνουν ζωή. Στη δηµιουργία της FIVI συνέβαλε µε την επιστηµονική του γνώση και εµπειρία ο Ronny Janssens, f. Chief Embryologist, Center for Reproductive Medicine, AZ-VUB, IVF consultant at BE-ART IVF, ένας από τους πλέον ειδικούς συµβούλους, σε διεθνές επίπεδο, στον χώρο της ιατρικώς υποβοηθούµενης αναπαραγωγής, µε περισσότερα από 35 χρόνια εµπειρία στον σχεδιασµό και στη δηµιουργία εργαστηρίων εξωσωµατικής γονιµοποίησης, του risk assessment και του quality management των συγκεκριµένων µονάδων. Παράλληλα, η FIVI στελεχώνεται από εξειδικευµένο επιστηµονικό προσωπικό που αποτελείται από 20 γιατρούς και εµβρυολόγους διεθνούς κύρους αλλά και λοιπές επιστηµονικές ειδικότητες µε µεγάλη εξειδίκευση και εµπειρία στην υποβοηθούµενη αναπαραγωγή.

FIVI: Νέα εποχή με τη γέννηση του πρώτου μωρού στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης Facebook Twitter


Πριν από 20 χρόνια ο Όµιλος του Ιατρικού Αθηνών, µε την ίδρυση του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, κατόρθωσε να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη σηµείο αναφοράς στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλη τη ΝΑ Ευρώπη και να βάλει τη χώρα µε αξιώσεις στον χώρο του ιατρικού τουρισµού.

Σήµερα, κάνει το επόµενο µεγάλο βήµα µε τη δηµιουργία της FIVI στον δρόµο της ιατρικώς υποβοηθούµενης αναπαραγωγής, µε τα δεδοµένα ανταγωνιστικά πλεονεκτήµατα της Ελλάδας στο πεδίο αυτό, το κλίµα, την επιστηµονική τεχνογνωσία, το θεσµικό πλαίσιο και την ανταγωνιστική τιµολόγηση, να διασφαλίζουν πως η διαδροµή που ανοίγεται είναι συναρπαστική. Είναι µια διαδροµή που θα οδηγήσει χιλιάδες υπογόνιµα ζευγάρια στο να πραγµατοποιήσουν το όνειρό τους να αποκτήσουν παιδί και να φτιάξουν οικογένεια.

FIVI: Νέα εποχή με τη γέννηση του πρώτου μωρού στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης Facebook Twitter


Το πρώτο παιδί της FIVI είναι πραγµατικότητα και στέλνει το µήνυµα πως η ζωή ξεκινά στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους 2.850 κιλών, που µε το πρώτο του κλάµα χάρισε την ευτυχία στους συγκινηµένους γονείς του. Σύµφωνα µε το ιατρικό team της µονάδας, η κύηση αφορούσε δύσκολη περίπτωση, καθόσον η 38χρονη γυναίκα είχε µειωµένες πιθανότητες να µείνει έγκυος µε δικά της ωάρια, παρουσιάζοντας χαµηλή ανταπόκριση στη θεραπεία.

Ωστόσο, µε τη βοήθεια του υπερσύγχρονου εξοπλισµού και µε τη συνδροµή του άρτια καταρτισµένου και εκπαιδευµένου προσωπικού της µονάδας FIVI ολοκληρώθηκε µε επιτυχία η εξωσωµατική γονιµοποίηση σε όλα της τα στάδια µε δικό της γενετικό υλικό. Εδώ, στη Θεσσαλονίκη, οι ιστορίες ευτυχίας ξεκίνησαν, ιστορίες που θα ισχυροποιήσουν τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσµιο χάρτη του ιατρικού τουρισµού, ιστορίες που θα χαρίσουν χαµόγελα σε υπογόνιµα ζευγάρια, ιστορίες που θα στείλουν το µήνυµα πως η ζωή δεν αρχίζει και δεν τελειώνει µε τον φόβο του κορωνοϊού. Η ζωή προχωρά µε µωρά που γεννιούνται στη «Φοίβη».

Υγεία & Σώμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί η κατάθλιψη και το άγχος ξεκινούν από το στομάχι. Ένας γιατρός απαντά.

HEALTHY PEOPLE / Γιατί η κατάθλιψη και το άγχος ξεκινούν από το στομάχι. Ένας γιατρός απαντά.

Σε αυτό το επεισόδιο του «Healthy People», ο δρ. Στέλιος Πανταζής εξηγεί γιατί η ψυχική υγεία δεν είναι μόνο υπόθεση του εγκεφάλου και πώς το έντερο επηρεάζει άμεσα το άγχος, τη διάθεση και την ενέργειά μας.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
DNA Σολομού: Τι πρέπει να ξέρεις γι' αυτήν τη νέα θεραπεία

Ψυχή & Σώμα / DNA Σολομού: Τι πρέπει να ξέρεις γι' αυτήν τη νέα θεραπεία

Αντί για fillers και «παγωμένες» εκφράσεις, η νέα τάση στρέφεται σε θεραπείες προσώπου που ενεργοποιούν τη φυσική λειτουργία του δέρματος. Στο επίκεντρο αυτής της στροφής βρίσκεται το PDRN, το λεγόμενο DNA σολομού, που έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον. H δερματολόγος Βάσω Ιακωβάκη εξηγεί.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
ΕΠΕΞ Body lotion, body cream ή body balm; Οι υφές επαναπροσδιορίζουν την περιποίηση σώματος

Υγεία & Σώμα / Body lotion, body cream ή body balm;

Η περιποίηση σώματος περνά σε μια πιο εξειδικευμένη εποχή, όπου η υφή, αντί για λεπτομέρεια, αποτελεί βασικό κριτήριο επιλογής. Από τις ανάλαφρες φόρμουλες μέχρι τις πιο συμπυκνωμένες συνθέσεις, κάθε προϊόν ανταποκρίνεται σε διαφορετική ανάγκη της επιδερμίδας.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Essences: τι είναι και γιατί έχουν μπει για τα καλά στη σύγχρονη περιποίηση;

Υγεία & Σώμα / Essences: Tι είναι τελικά, πού τοποθετούνται και έχουν λόγο ύπαρξης;

Από τα ράφια του κορεάτικου skincare μέχρι τις πιο ηχηρές νέες κυκλοφορίες της δυτικής αγοράς, αυτό το προϊόν διεκδικεί όλο και περισσότερο χώρο στην καθημερινή ρουτίνα, κάνοντας τη διαφορά.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Μαγνήσιο: Γιατί είναι τόσο δημοφιλές; Ένας γιατρός απαντά

HEALTHY PEOPLE / Μαγνήσιο: Γιατί είναι τόσο δημοφιλές; Ένας γιατρός απαντά

Το μαγνήσιο θεωρείται από πολλούς ειδικούς το σημαντικότερο συμπλήρωμα διατροφής για τη συνολική υγεία, καθώς συμβάλλει στη βελτίωση του ύπνου, της διάθεσης και της μεταβολικής λειτουργίας, ενώ μπορεί να βοηθήσει σε πολλές συχνές παθήσεις.
THE LIFO TEAM
«Τρώω το ίδιο, αλλά παχαίνω»: Τι συμβαίνει με το βάρος στην περιεμμηνόπαυση; Ο Δρ Πανταζής απαντά.

HEALTHY PEOPLE / «Περιεμμηνόπαυση: Γιατί παχαίνω ενώ τρώω το ίδιο;»

Δεν είναι ιδέα σας. Δεν είναι «η ηλικία». Και σίγουρα δεν είναι έλλειψη πειθαρχίας. Αν βλέπετε το σώμα σας να αλλάζει ενώ τρώτε όπως πάντα, η απάντηση βρίσκεται βαθιά στον μεταβολισμό και στις ορμονικές ανατροπές της περιεμμηνόπαυσης. Ο γιατρός μεταβολικής ιατρικής, Στέλιος Πανταζής εξηγεί.
THE LIFO TEAM
«Μη με λες τεμπέλη»: Όλη η αλήθεια για τις μαθησιακές δυσκολίες

Ψυχή & Σώμα / «Μη με λες τεμπέλη»: Όλη η αλήθεια για τις μαθησιακές δυσκολίες

Πίσω από μαθησιακές δυσκολίες δεν υπάρχουν «ταμπέλες» αλλά παιδιά που προσπαθούν, και συχνά παρεξηγούνται. Η δρ. Ελένη Λιβανίου εξηγεί τι σημαίνει να μαθαίνεις διαφορετικά και πώς μπορούμε να προστατεύσουμε ένα παιδί από το στίγμα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ενέσιμα αδυνατίσματος: Έχουν παρενέργειες; Ο γιατρός της LiFO απαντά

HEALTHY PEOPLE / Ενέσιμα αδυνατίσματος: Έχουν παρενέργειες; Ο γιατρός της LiFO απαντά

Τα ενέσιμα φάρμακα για την παχυσαρκία υπόσχονται εντυπωσιακά αποτελέσματα, όμως τι πραγματικά γνωρίζουμε για τις παρενέργειες; Πόσο συχνές είναι, γιατί εμφανίζονται και –κυρίως– πώς μπορούμε να τις προλάβουμε; Ο γιατρός μεταβολικής ιατρικής Στέλιος Πανταζής εξηγεί τι πρέπει να γνωρίζει όποιος σκέφτεται να ξεκινήσει θεραπεία.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
Μπορούν οι κρέμες ματιών με καφεΐνη να φωτίσουν τους μαύρους κύκλους;

Υγεία & Σώμα / Mπορούν οι κρέμες ματιών με καφεΐνη να διώξουν τους μαύρους κύκλους;

Αν και το μακιγιάζ έχει εξελιχθεί, λειτουργώντας καλυπτικά, η ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια παραμένει δύσκολη πίστα, στην οποία η καφεΐνη δίνει τη λύση. Βρήκαμε 5 προϊόντα που το αποδεικνύουν.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Θα ξεκινήσω από Δευτέρα» (και άλλες ιστορίες αυτο-ακύρωσης)

Ψυχή & Σώμα / «Θα ξεκινήσω από Δευτέρα» και άλλες ιστορίες αυτο-ακύρωσης

Οι προσωπικές δεσμεύσεις είναι συχνά οι πρώτες που προδίδουμε. Η διδάκτωρ υπαρξιακής ψυχολογίας Ιάνθη Σταυροπούλου μιλά για την αναβλητικότητα, την εσωτερική σύγκρουση και εξηγεί γιατί νομίζουμε ότι η αυτοφροντίδα μπορεί πάντα να περιμένει.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ