NBG i-bank #fintech crowdhackathon

NBG i-bank #fintech crowdhackathon Facebook Twitter
0

 

NBG i-bank #fintech crowdhackathon Facebook Twitter

 

 

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Απριλίου 2016 το NBG i-bank #fintech crowdhackathon. Είναι το πρώτο hackathon στην Ελλάδα με θέμα τις οικονομικές συναλλαγές #fintech, έναν τομέα που σε παγκόσμιο επίπεδο αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Το NBG i-bank #fintech crowdhackathon διοργανώθηκε από την Crowdpolicy (www.crowdpolicy.com) με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας (www.nbg.gr) και άλλων χορηγών και υποστηρικτών.

Στο NBG i-bank #fintech crowdhackathon διαγωνίστηκαν συνολικά 16 ομάδες με θέματα στην ευρύτερη περιοχή των οικονομικών συναλλαγών, όπως chatbots, e-wallets, εντοπισμός κακόβουλων συναλλαγών, συμβόλαια με βάση το blockchain, λειτουργίες crowdfunding, συναλλαγές με κινητά μέσω QR codes, social banking, υποστήριξη κοινοτήτων με ειδικές ανάγκες κοκ.

Παράλληλα με το NBG i-bank #fintech crowdhackathon διοργανώθηκε το Be Finnovative ! workshop, στο οποίο έγιναν παρουσιάσεις σχετικές με τις οικονομικές συναλλαγές, με θέματα όπως το donation και investment crowdfunding, mobile banking, chatbots, bitcoin και blockchains κοκ.

NBG i-bank #fintech crowdhackathon Facebook Twitter

Οι νικητές του διαγωνισμού είναι οι ακόλουθοι:

Την πρώτη (1η) θέση κατέλαβε το BankBot, μια έξυπνη εφαρμογή αυτοματοποιημένης εξυπηρέτησης πελατών μέσω του Facebook Messenger, της ομάδας Bankship. Κερδίζουν 1.500 ευρώ σε μετρητά από την Εθνική Τράπεζα, συμβόλαιο για παροχή υπηρεσιών στην Εθνική Τράπεζα αξίας 10.000 ευρώ, συμβουλευτικές υπηρεσίες από την Planet αξίας 2.500 ευρώ και υποτροφία από το IST College.

Τη δεύτερη (2η) θέση κέρδισε το RSK-Mind της ομάδας RSK Project. Είναι μια υπηρεσία εντοπισμού κακόβουλων συναλλαγών η οποία χρησιμοποιεί έξυπνη διαχείριση μεγάλων δεδομένων και υπολογιστικής εκμάθησης. Κερδίζουν 1.000 ευρώ σε μετρητά από την Εθνική Τράπεζα, συμβόλαιο για παροχή υπηρεσιών στην Εθνική Τράπεζα αξίας 5.000 ευρώ και συμβουλευτικές υπηρεσίες από την Planet αξίας 2.500 ευρώ.

Την τρίτη (3η) θέση μοιράστηκαν οι ομάδες της Elorus με το SynenosiS και Code Burrows με το Smart Pay. Κερδίζουν 500 ευρώ η καθεμία από την Εθνική Τράπεζα.

Το Smart Pay επιτρέπει σε κάποιον να μεταφέρει χρήματα και να πραγματοποιήσει αγορές σκανάροντας ένα QR Code με το κινητό, με την όλη διαδικασία μεταφοράς χρημάτων από τον ένα λογαριασμό στον άλλο να γίνεται στο υπόβαθρο αυτοματοποιημένα. Η ομάδα κερδίζει συμβόλαιο με την Εθνική Τράπεζα αξίας 5.000 ευρώ και συμβουλευτικές υπηρεσίες από την Planet αξίας 2.500 ευρώ.

Την τέταρτη (4η) θέση μοιράζονται 5 ομάδες: Big DataNauts με το saferandom, 3+1 με το Referral, Community, Crowd contract και Antigravity. Κερδίζουν από μια virtual prepaid Mastercard με υπόλοιπο 200 ευρώ, ανά ομάδα. Επιπλέον η ομάδα Community κερδίζει το βραβείο Bluegrowth που είναι συμβουλευτικές υπηρεσίες αξίας έως 5.000 ευρώ.

 

Η κα Νέλλη Τζάκου - Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας δήλωσε: “Από τον περσινό διαγωνισμό καινοτομίας και τεχνολογίας της Εθνικής τράπεζας ανακοινώσαμε ότι θα δημιουργήσουμε το i-bank app store για να ενισχύσουμε το οικοσύστημα ανάπτυξης mobile εφαρμογών και τη δυναμική νεανικής επιχειρηματικότητας γύρω από αυτό. Πιστοί στην δέσμευση μας, διοργανώσαμε σε συνεργασία με την Crowdpolicy το πρώτο fintech hackathon βασισμένο στο openbank API. Η συμμετοχή νέων ανθρώπων με πολύ υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και ικανοτήτων δικαίωσαν την πρωτοποριακή μας ενέργεια και απέδειξαν ότι το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας αποτελεί έναν από τους κυριότερους πυλώνες για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης. Οι λύσεις που παρουσίασαν και υλοποίησαν σε ικανοποιητικό βαθμό οι διαγωνιζόμενοι μας εντυπωσίασαν και απέδειξαν τις μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας τραπεζικού κλάδου και fintechs. Τους ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το οικοσύστημα με ανάλογες πρωτοβουλίες και δράσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM