BEAUJOLAIS NOUVEAU

BEAUJOLAIS NOUVEAU Facebook Twitter
0

Ξέρατε ότι;

  • Το Beaujolais Nouveau κυκλοφορεί κάθε χρόνο την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας συγκομιδής.
  • Κατά την διαδικασία του τρύγου, όλα τα σταφύλια του Beaujolais πρέπει να μαζευτούν με τα χέρια.
  • Η περιοχή του Beaujolais βρίσκεται κοντά στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, τη Λυών.
  • Ο μύθος του Beaujolais Nouveau ξεκίνησε όταν τα σταφύλια μεταφέρονταν με κάρα στη Λυών μέσα σε βαρέλια, όπου και γινόνταν η ζύμωση με το διοξείδιο του άνθρακα, που χαρακτηρίζει το στυλ του Nouveau. Έτσι οι κάτοικοι της Λυών απολάμβαναν ένα φρέσκο φρουτώδες κρασί. Το πρώτο κρασί της χρονιάς.
  • Η αναμονή αυτή έγινε θεσμός και το σύνθημα το Beaujolais Nouveau έφθασε, πέρασε απο τη Λυών στο Παρίσι και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο.

 Η κυκλοφορία του Beaujolais Nouveau, σηματοδοτεί την έναρξη της νέας χρονιάς στον κόσμο του κρασιού. Αποτελεί την «οινική πρωτοχρονιά» των φίλων του κρασιού και είναι γεγονός που πλαισιώνεται με γιορτές και εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για τα τελευταία 61 χρόνια. 

Το Cellier πιστό στο ραντεβού του, σας προσφέρει τον 62ο τρύγο του πιο αναγνωρισμένου και καταξιωμένου σε ολόκληρο τον κόσμο, Beaujolais Nouveau, από τον πρωτεργάτη της περιοχής, Georges Duboeuf. 

Όπως επιβάλλει το έθιμο, το πρώτο κρασί της χρονιάς θα σερβιριστεί, τα ξημερώματα της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου. Μην χάσετε την ευκαιρία να είστε οι πρώτοι που θα το δοκιμάσετε!

Απολαύστε ένα κρασί, χαράς και γιορτής, αδράξτε την αφορμή για παρέα και διασκέδαση με τους φίλους σας.

 7 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το Beaujolais Nouveau του 2013 

  1. Η χρονιά του 2013 για τους παραγωγούς στο Beaujolais, ξεκίνησε την Άνοιξη με χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες καταιγίδες.
  2. Η συνέχεια της το καλοκαίρι, ήταν αρκετά δροσερή και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, η ωρίμανση των σταφυλιών, να καθυστερήσει σημαντικά.
  3. Καταλυτικά όμως λειτούργησε ο Σεπτέμβριος, διορθώνοντας την κατάσταση, με τρεις εβδομάδες ηλιοφάνειας και καλών θερμοκρασιών, γεγονός που βοήθησε την φαινολική ωριμότητα, διατηρώντας την καλή οξύτητα στα σταφύλια.
  4. Φτάνοντας στoν πιο όψιμο τρύγο των τελευταίων 25 χρόνων, οι παραγωγοί ξεκίνησαν το μάζεμα στις 24 Σεπτεμβρίου, σχεδόν όπως είχε συμβεί και με τον τρύγο του 2010 που ξεκίνησε στις 20 Σεπτεμβρίου. Ο τρύγος ολοκληρώθηκε στις 12 Οκτωβρίου.
  5. Η ποσότητα του τρύγου είναι κάτω από τον μέσο όρο, όχι στα επίπεδα του 2012 που η μείωση έφτασε το 50%, αλλά γύρω στο 30%.
  6. Τα κρασιά αναμένονται να έχουν εξαιρετικά πορφυρό χρώμα, με αρώματα κόκκινων φρούτων, λουλουδιών και γλυκών μπαχαρικών με αρκετό σώμα.
  7. Απολαύστε το Beaujolais Nouveau με καλοκαιρινή διάθεση, δροσερό στους 13ο C μόνο του ή με ελαφριά πιάτα αλλαντικών.
  8. Όπως κάθε χρόνο, την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, το Beaujolais Nouveau του Georges Duboeuf θα γεμίσει και πάλι τα ποτήρια μας!

Για να έχετε το δικό σας Georges Duboeuf  Beaujolais Nouveau 2013 στο σπίτι σας την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου και να το δοκιμάστε πρώτοι, μπορείτε να δώσετε την παραγγελία σας στα καταστήματα Cellier ή ηλεκτρονικά στο www.cellier.gr

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM