ΕΟΣ Σάμου: 2 Χρυσά για το Samos Anthemis και το Samos Nectar στο διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles 2019

ΕΟΣ Σάμου: 2 Χρυσά για το Samos Anthemis και το Samos Nectar στο διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles 2019 Facebook Twitter
0

Με δύο ακόμη Χρυσά Βραβεία τιμήθηκαν τα εκλεκτά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, Samos Anthemis (εσοδείας 2013) και Samos Nectar (2012), στον διεθνούς κύρους διαγωνισμό «Concours Mondial de Bruxelles». 300 και πλέον δημοσιογράφοι, οινολόγοι, sommeliers και γευσιγνώστες από όλο τον κόσμο δοκιμάζοντας και αξιολογώντας 9.150 διαφορετικούς οίνους από 46 χώρες, επέλεξαν και φέτος να τιμήσουν την αδιαμφισβήτητη ποιότητα και μοναδική γεύση των παλαιωμένων γλυκών κρασιών του ΕΟΣ Σάμου.

Ο διεθνής και με αυστηρά κριτήρια διαγωνισμός οίνων «Concours Mondial de Bruxelles» πραγματοποιεί επί 26 συναπτά έτη δοκιμές ελέγχου ποιότητας των βραβευμένων οίνων, με στόχο να αναδειχθούν εκείνα που πραγματικά αποτελούν τις καλύτερες επιλογές διεθνώς.

Οι κριτές, διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο της οινολογίας, έδωσαν την ψήφο τους στα κρασιά της Σάμου τιμώντας έτσι το ποιοτικό δυναμικό του σαμιακού αμπελώνα αλλά και την ακάματη προσπάθεια των αμπελουργών της Σάμου που παράγουν ένα εξαιρετικό προϊόν.

Tο Samos Anthemis (εσοδείας 2013) παλαιώνει επί 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Στην όψη έχουμε ένα εντυπωσιακό κρασί με βαθύ καραμελένιο χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού. Αρώματα μελιού, κερήθρας, καραμέλας βουτύρου, γλυκών κουταλιού, κερασιών σε αλκοόλ με φόντο κακάο και σοκολάτα, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό προφίλ, χτισμένο σε πολλά επίπεδα.

Στο στόμα, η θαυμάσια ισορροπία του κατορθώνει να διατηρεί σχεδόν ανέπαφη την πρωτογενή φρεσκάδα και τα ευγενή αρώματα του μοσχάτου με τα τριτογενή αρώματα της παλαίωσης να αναδεικνύονται και να συνδυάζονται μοναδικά, δίνοντας ένα πραγματικά «ξεχωριστό» κρασί με μαλακή και ισορροπημένη γεύση, αλλά και επίγευση με μακρά διάρκεια.

Ταιριάζει εξαιρετικά με γλυκά ταψιού, παλαιωμένα κίτρινα τυριά, τάρτες και γλυκά με ξηρούς καρπούς, τάρτες φρούτων, φουά γκρα με γλυκό κυδώνι ή σύκο, χειροποίητο παγωτό. Σκέτο, μετά το τέλος του δείπνου, συνοδεύει απολαυστικά ένα ελαφρύ πούρο.

ΕΟΣ Σάμου: 2 Χρυσά για το Samos Anthemis και το Samos Nectar στο διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles 2019 Facebook Twitter

Το Samos Nectar (2012) είναι ίσως το πιο ιστορικό κρασί του ΕΟΣ Σάμου κι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Παράγεται από υπερώριμο, λιαστό σταφύλι, που παλαιώνει για έξι χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Το χρώμα του είναι βαθύ κεχριμπαρένιο, με όμορφες χάλκινες ανταύγειες.

Στη μύτη επικρατούν αρώματα σταφίδας, αποξηραμένων φρούτων, μελιού και ξηρών καρπών. Καλή οξύτητα και μεγάλη επίγευση, με ιδιαίτερες νότες καπνού και αμυγδαλωτών. Ελίσσεται μεταξύ αρωμάτων σταφίδας, δαμάσκηνων και καβουρντισμένης κανέλλας, ενώ στη γεύση παρουσιάζονται ακούσματα καραμέλας βουτύρου, σταφίδας, καρυδιού, ώριμου πορτοκαλιού, ακόμα και γαρύφαλλου, μπλεγμένα με τη γλυκύτητα και «ντυμένα» με εκπληκτική μεταλλικότητα που δίνει μία εντελώς νέα διάσταση στα γλυκά λιαστά κρασιά.

Στο στόμα επιφυλάσσει μια αναπάντεχη φρεσκάδα, που μπορεί να του εξασφαλίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι. Συνθέτει ένα αρμονικό και ισχυρό σύνολο που μπορεί άνετα να συνοδεύσει πληθωρικά γλυκόξινα φαγητά (π.χ. αγριογούρουνο με κυδώνι, πάπια με πορτοκάλι κ.ά.), «δυνατά» γλυκά όπως ο μπακλαβάς και η καρυδόπιτα, επιδόρπια με σοκολάτα, καραμέλα ή καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς. Ακόμη συνδυάζεται με έντονα τυριά όπως stilton (μπλε και λευκό), ωριμασμένες κεφαλογραβιέρες και διάφορα καπνιστά τυριά.

Τα τελευταία τους βραβεία, στον διαγωνισμό «Concours Mondial de Bruxelles» έρχονται να συνοδεύσουν το πλήθος διεθνών διακρίσεων που απολαμβάνουν κάθε χρόνο τα εκλεκτά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου.

*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

 

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM