Σχεδόν ένα χρόνο πριν οι κάτοικοι των περιοχών στο Μάτι Αττικής έζησαν μια ανεπανάληπτη τραγωδία. 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τη φονική πυρκαγιά.

 

Λίγες μέρες μετά την καταστροφή, η Alliance For Digital Employability δεσμεύθηκε από την πλευρά της πως θα βοηθήσει τις οικογένειες των πληγέντων με όποιο τρόπο μπορεί.


Σήμερα πραγματοποιεί την υπόσχεσή της θέλοντας να βάλει ένα λιθαράκι, σε αυτούς που ξαναχτίζουν τις ζωές τους.


Η Alliance For Digital Employability (AFDEmp), μέσα από τα Coding Bootcamps (ταχύρρυθμα και εντατικά προγράμματα εκπαίδευσης στον προγραμματισμό και την ανάπτυξη εφαρμογών, τα οποία στοχεύουν στην επανειδίκευση νέων χωρίς σχετικό υπόβαθρο) προσφέρει συνολικά 5 υποτροφίες που καλύπτουν πλήρως το κόστος του προγράμματος (€2.500) στους πληγέντες από την πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής.


Το πρόγραμμα των Coding Bootcamps περιλαμβάνει 500 ώρες επανειδίκευσης στον προγραμματισμό στις γλώσσες προγραμματισμού Java ή C#. Από την αρχή της δράσης της εταιρείας ως σήμερα 500 νέοι έχουν τολμήσει να αλλάξουν τη ζωή τους μέσα από τον προγραμματισμό και το 97% των αποφοίτων μας εργάζεται ήδη σε πάνω από 70 κορυφαίες εταιρίες τεχνολογίας σε σχετικές θέσεις εργασίας, με κατά μέσο όρο πρώτο μηνιαίο μισθό €900 - €1000 καθαρά.


H Alliance For Digital Employability απευθύνεται σε όλους τους συμπολίτες που δυστυχώς έζησαν την τραγωδία στο Μάτι Αττικής και τους προτρέπει να επικοινωνήσουν μαζί της στο 210 3729070, εφόσον τους ενδιαφέρει ο προγραμματισμός.

 

Τυπικές προϋποθέσεις είναι το να είναι ενήλικοι και να έχουν γνώση αγγλικών και laptop, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο πρόγραμμα.